Mit kel tudni a Reiki módszeréről?

Talán már hallottunk erről a keleties hangzatú gyógyítás módról, de ha új, akkor összeszedtünk mindent, amit érdemes tudni róla. Az alapelve az, hogy minden, ami bennünk és körülöttünk van az energia. Ez egyfajta csatornázott univerzális energiával való gyógyítási mód, amely Japánból ered.
Mit kel tudni a Reiki módszeréről?

A Reiki módszere egy kézrátételes gyógymód és önfejlesztő technika. Maga a módszer Japánból ered, s nem oly régóta, csak az 1980-as évektől kezd igen népszerűvé válni a világon. A Reikit úgy tartják, hogy egy eszköz arra, hogy létrehozd és fenntartsd a testi és szellemi egyensúlyt. Egy módszer arra, hogy megnyugtassuk a testünk és tudatunk, feltöltődjünk és vitalizálódjunk.

A Reiki szó két japán szóból áll – a Rei, ami azt jelenti, hogy “Isten bölcsessége vagy a felsőbb erő”, és a Ki, amely az “életerő energia”. A Reiki tehát valójában “spirituálisan irányított életerő energia”.

 

A Reiki módszere

Bár egyre több kutatás szól a Reiki pozitív hatásai mellett (például csökkent pulzusszám, vérnyomás és stresszhormonok), de még mindig nincsenek tudományos tények, csak elméletek arról, hogy mi okozza ezeket a hatásokat.

A Reiki az ember egészét kezeli, beleértve a testet, az érzelmeket, az elmét és a szellemet is. A reikit gyakorlók úgy vélik, hogy számos jótékony hatást keltve, amelyek magukban foglalják a pihenést és a béke, a biztonság és a jólét érzését. Sokan csodálatos eredményekről számoltak be a kezelések után.

A reiki gyakorlók és alkalmazók szerint ez egy egyszerű, természetes és biztonságos módszer a lelki gyógyításra és önfejlesztésre, amelyet mindenki használhat. Jótékony hatásai miatt használják betegségek enyhítésére, a betegség okainak feltárására. A mellékhatások enyhítésére és a gyógyulás elősegítésére minden más orvosi vagy terápiás technikával együtt is működik.

 

reiki-modszere, kristály

 

Mi a lényege?

Célja, hogy segítse az embereket felismerni, hogy a szellem képessége öngyógyításra azáltal, hogy tudatosan dönt a saját fejlesztéséről, a reiki gyógyító élmény szükséges része. Annak érdekében, hogy a Reiki gyógyító energiák tartós eredményeket érjenek el, a páciensnek felelősséget kell vállalnia a gyógyulásáért, és aktívan részt kell vennie abban.

Ezért a Reiki rendszere több, mint a Reiki energia felhasználása. Tartalmaznia kell egy aktív elkötelezettséget önmagának fejlesztése érdekében, hogy ez egy teljes rendszer legyen. Az ideálok mind iránymutatások a kegyes élethez, mind pedig az erények, amelyek a bennük rejlő érték miatt gyakorlásra méltók.

 

A reiki módszere elsajátítható

A Reiki használatának képességét nem a szokásos értelemben tanítják, hanem a Reiki órán átadják a gyakorlónak. Ez a képesség a Reiki mester által adott “ráhangolódás” során adódik tovább, és lehetővé teszi a gyakorló számára, hogy korlátlan mennyiségű “életerő energiát” vegyen igénybe az egészségének javítása és az életminőség javítása érdekében.

Úgy tartják, hogy használata nem függ az ember szellemi képességeitől vagy szellemi fejlődésétől, ezért mindenki számára elérhető. Sikeresen megtanulták minden korosztály és háttérrel rendelkező emberek ezreinek.

 

 

Alternatív gyógymód, nem hinni kell benne, hanem tapasztalni

A Reiki módszere ugyan spirituális jellegű, de nem vallás. Nincs dogmája, és nincs semmi, amiben hinned kell a reiki megtanulásához és használatához. Mivel úgy tartják, hogy a Reiki Istentől származik, sokan azt tapasztalják, hogy a Reiki használata inkább kapcsolatba hozza őket vallásuk tapasztalatával, nem pedig csak intellektuális koncepcióval.

Bár a Reiki nem vallás, mégis fontos, hogy a követői úgy éljenek és cselekedjenek, hogy elősegítse a harmóniát másokkal. Mikao Usui, a természetes gyógyítás Reiki-rendszerének megalapítója javasolta, hogy gyakoroljon bizonyos egyszerű etikai eszméket a béke és a harmónia előmozdítása érdekében, amelyek szinte minden kultúrában általánosak.

 

Hol próbálhatjuk ki a Reiki terápiát?

Szerencsére Magyarországon is elérhető számos Reiki terapeuta, így nem okoz nagy fejtörést, hogy hol juthatunk ilyen kezeléshez.

Ha felkeltette érdeklődésünket, böngésszünk és keressük meg a legideálisabb helyet, hogy kipróbáljuk ezt a fejte vitalizáló gyógymódot, amely segíthet az egészséges életmód fenntartásában és a stressz csökkentésében!

A boldogság meghívásának titkos művészete

Minden betegség csodálatos gyógyszere

Csak a mai napra ne haragudj

Ne aggódjon, és legyen hálás

Szánja magát a munkájára. Légy kedves az emberekkel.

Minden reggel és este kössön össze kezet imádságban.

Imádkozz a szívedhez ezeket a szavakat

és szájjal kántálja ezeket a szavakat

Usui Reiki kezelés a test és az elme javítására

Az alapító,

Usui Mikao

 

Ez a cikk a Reikit mutatja be, de a YogaYogi Magyarország nem vállal felelősséget az alternatív gyógyászatokért. Betegség esetén keressük fel kezelőorvosunkat.

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions