Telihold hatása az emberekre

Az emberiség ősidők óta csodálja és megfigyeli az éjszakai égboltot szépsége és rejtelmessége miatt. Az egyik, mindenki számára megfigyelhető jelenség a telihold. Bár gyönyörű , a telihold hatása befolyással van a természetre és az emberi szervezetre egyaránt. Nézzük meg hogyan…
Telihold hatása az emberekre

Az emberiség ősidők óta csodálja és megfigyeli az éjszakai égboltot szépsége és rejtelmessége miatt. Az egyik, mindenki számára megfigyelhető jelenség a telihold. Bár gyönyörű , a telihold hatása befolyással van a természetre és az emberi szervezetre egyaránt. Nézzük meg hogyan…

A hold egyfajta műholdként funkcionál a bolygónk számára. De mi is a jelentőssége? Valószínűleg sokszor hallatátok már és tapasztaltátok is, hogy újhold és telihold idején az emberek zavartabbá válhatnak a megszokottnál. Ez nem azt jelenti, hogy a hold bizonyos fázisai idézik elő a negatív hatásokat, hanem sokkal inkább azt, hogy felerősítik azt, ami igazából vagyunk. Tehát, ha többnyire szorongunk, azokon a napokon a szorongás és a zavartság érzete erősödik, ha pedig meditatívabb hangulatban éljük a mindennapjainkat, azokon a napokon még inkább elmélyültebbek leszünk.

Figyelembe véve ezen napok fontosságát, tudatosan a jobb minőségeket kell magunkban előidézni hogy a kívánt hatást fokozzuk és ne a negatív energiák legyenek úrrá rajtunk.

A telihold hatása

Az égitestek, az ember és a természet

A föld vizeinek ciklikus mozgását a Hold és a Nap tömegvonzása okozza. De milyen hatással van ránk ez a két égitest?

A Nap energiája a külvilágunkra van hatással. Formálja az identitásunkat, a személyiségünket, az egót. Kibocsátott fénye azt ábrázolja, ahogyan mi is kivetítjük saját fényünket a világba, és jelen vagyunk minden pillanatban. Általa kapunk erőt, bátorságot a lélekhez való betekintésre.

Ezzel szemben a Hold a belső világunkat uralja. Megmutatja rejtett érzelmeinket, vágyainkat, önmagunk árnyék oldalát, félelmeinket. Képviseli a múltat és lehetőséget kínál számunkra, hogy tanuljunk belőle és kifejezhessük igazi kreatív lényünket. Éppen ezért a telihold napja kiváló alkalom az alkotásra és az önmegvalósításra.

A telihold hatása
A 2020/2021-es Holdnaptár E-könyv formátumban ezen a linken beszerezhető.

A telihold hatása

Hold a szervezetre gyakorolt befolyását egyelőre nehéz bizonyítani, de a vele való együttműködés a tudatos életmód fontos része. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy telihold alatt sokkal nagyobb a születések száma, az emberek nyugtalanabbul alszanak és ingerlékenyebbek. A test sebei lassabban gyógyulnak, az immunrendszer gyengülhet és az emésztés lassulhat.  Mivel a Hold káros hatása elsősorban spirituális jellegű figyeljünk jobban oda magunkra a teliholdat megelőző időszakban, végezzünk több meditációs vagy relaxációs gyakorlatot. Az emésztőrendszerben bekövetkező változásra jótékonyan hat a böjtölés, melyről bővebben előző cikkünkben olvashattok.

További cikkekért és hírekért kövessetek minket a Facebookon is.

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség vagy kötelesség nem terheli. 

Címkék: , , , ,
[Total: 0   Average: 0/5]

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions