A 8 legjobb budapesti teraszos vegán/ vegetáriánus éttermek

Ezt a listát azért készítettük, hogy ha a vegán vagy vegetáriánus étrendet követjük, akkor is legyen opciónk étteremben enni, ne csak otthon főzni. Ezek a budapesti helyek némelyike teljesen vegán vagy vegetáriánus, de akad a listán néhány, amely viszont a hangulata és a terasza miatt került a listára, így a nem vegán barátainkkal is ellátogathatunk, de találni fogunk zöldséges alternatívát is!
A 8 legjobb budapesti teraszos vegán/ vegetáriánus éttermek

Ez a lista a legjobb budapesti teraszos vegán/ vegetáriánus éttermek, melyeket mindenképp érdemes felkeresnünk.

Mivel a korlátozások kicsit enyhültek, ezért az éttermek, amelyek rendelkeznek terasszal, kültéri helységgel, mindenki számára elérhetőek lettek. Ezekre a helyekre nincs szükség az oltási igazolásra sem.

A 8 legjobb budapesti teraszos vegán/ vegetáriánus éttermek

Ezen a listán találjátok a a 8 legjobb budapesti teraszos vegán/ vegetáriánus éttermeket, van rajta olyan ahol vegetáriánus alternatívákat kínálnak, és van reggeliző hely is, ahol főleg a finom péksütik és kávék kapnak főszerepet.

 

Early Bird Coffee

Kis specialty kávézó mindazoknak, akik egy finom kávé mellett reggelizni, beszélgetni vagy csak ücsörögni szeretnének. A Nagy Diófa utcában található teraszos kávézó vegán és vegetáriánus reggelikkel, kávéspecialitásokkal vár bennünket. Kültéri és beltéri rész is van!

Cím: Nagy Diófa, utca 9. Budapest, 1072

 

Hummusbar

A hummusbar a karantén ideje alatt újításon esett át. A belső designjuk felúításra került, de az étlapon is vannak változások bőven. A régi, megszokott fogások egy kis újításon estek át: a piták mostantól kőkemencében, kovásszal készülnek, és új humusztálak várják a vendégeket. A hely két húzófogását, a falafelt és a shakshukát is felturbózták – a falafel új technológiával, új fűszerekkel készül, a shakshukánál pedig az európai ízlésnek megfelelő, mégis tradicionális ízélmény elérése volt a cél.

Ez a nagyszerű hely csupa vegán és vegetáriánus opcióval rendelkezik és! teraszos éttermeik vannak!

Például az Október 6. utcai éttermük is ilyen.

budapesti-teraszos-vegan-vegetarianus-ettermek, terasz

 

VegaCity

Szerencsére az V. kerületben található VegaCity is alkalmazkodott a teraszos újításokhoz és itt teljes mértékben vega étrendhez alakított magyaros és nemzetközi konyha ételeit találhatjuk. Ár-érték arány egészen kiemelkedő és a heti menü plusz a kiszolgálás mindig kecsegtető! A Facebook oldalukon mindig megtalálható az a heti menüjük.

Cím: Múzeum körút 23/25 Budapest, 1053

 

 

IndiGo Étterem, Buda

Az indiai étterem telis tele van vegetáriánus ételekkel, a naan kenyértől kezdve a tandoorijukon át sok-sok ínyenc fogás vár benned. A Budai éttermük mostmár terasszal is rendelkezik, így a kiülős megoldás is opció, ha már unjuk a házhoz szállítást.

Cím: Budapest, Fény u. 16, 1024

 

Majorka – nem csak vegán, de!

A Majorka immár 13 éve fogadja vendégeit a Városmajor árnyékot adó gesztenyefái alatt. Nyári programok terén igazán impozáns a kínálat: sportközvetítés, gyerekprogramok, akusztikus koncertek és DJ-szettek váltják egymást naponta. Étel-ital is van dögivel, hétköznapokon például ebédmenü, de mindenmentes jégkrém, magyar kézműves gin és vegán Beyond Burger is a kínálat részét képezik.

Cím: 1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.

 

budapesti-teraszos-vegan-vegetarianus-ettermek, étel

 

Csendes Társ – károlyi kerti fák alatti borbár

A Csendes Társ terasza egy talpalatnyi Párizs Budapest egyik rejtett zugában, a Károly-kert Múzeum körúti bejáratával szemben – csak a sakkozó bácsik hiányoznak. A csodaszép parkból kihallatszó fátyolos gyermekzsivaj, a kis sarkot övező századfordulós bérházak és a természetes árnyékot biztosító, fölénk magasodó lombok tökéletes partnerek egy franciás reggelihez, délelőtti kávézáshoz vagy délutáni borozgatáshoz – családosoknak pedig a szomszédos játszótér miatt éri meg ide jönni!

Étlapjuk tele van vegetáriánus és vegán opcióval, igazán odafigyelnek azokra, akik ezt a fajta életmódot követik. Le a kalappal!

Cím: 1053 Budapest, Magyar utca 18.

 

Kőleves

A Kőleves az a hely Budapesten, ami aztán mindent magába foglal. Évszakonként változó menü, reggeli, a kertben kocsma, bérelhető apartman, bárpult, grillhelyiség, kemencék, bérelhető rendezvényhelyszínek… Vagyis ehetünk, ihatunk, táncolhatunk is itt, az pedig már valóban csak hab a tortán, hogy a kutyusokat is nagyon szívesen látják vendégül, a pezsgésből így ők sem maradnak ki.

A heti menüjükben pedig mindig fel vannak sorolva az allergén hozzávalók és a főételek közül pedig mindig van vegetáriánus opció.

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 41.

 

Massolit Books & Café – ha csak olvasni és kávézni szeretnénk

Kávézó és könyvesbolt különleges egyvelege a pesti zsidónegyed aprócska gyöngyszeme. A békés hátsókertben, a fügefák árnyékában gőzölgő eszpresszó mellett olvasott idegen nyelvű könyveknél nincs kikapcsolóbb nyáresti program.

Cím: 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30.

 

Ez a lista a legjobb Budapesti teraszos vegán/ vegetáriánus éttermek és kávézókat rejti, ahova érdemes ellátogatnunk, így hogy a nyár lassan a nyakunkon van és a világ pedig, ha kicsit lassan is, de nyílik. Az egészséges életmód követőinek pedig a vegetáriánus vagy vegán opciók mindegyik helyen elérhetőek. Nézzünk be bátran hozzájuk és élvezzük a melegedő időt a teraszon, kültéren egy finom étel mellett!

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions