A legjobb online jógaórák Budapesten

Ugye senkit nem kell erre emlékeztetni, mennyire megváltozott idén az életünk. Több helyen érzékelhettük, tapasztalhattuk a pandémia okozta változásokat. Egyik ezek közül, hogy Magyarországon jelenleg zárva vannak a jóga stúdiók. Viszont, hogy kihozzuk ebből a helyzetből is a legjobbat, összeállítottunk nektek egy listát a ma aktív online jógaórákról Budapesten, amiket az otthon kényelmében, a saját melegítődben is elvégezhetsz, s remélhetőleg idővel élőben folytathatod a gyakorlást, viszont addig is...
A legjobb online jógaórák Budapesten

Bármiféle gyakorlatban való elmélyülést egyedül az ismétlés, a gyakorlás hozhatja. Ugye van ez a mondásunk, hogy ’gyakorlat teszi a mestert’. Ebben az esetben is helytálló. Az válik jóga mesterré, jóginivá, aki elmélyül a gyakorlásban. Különböző megközelítések vannak a jógához, egyesek szeretnek a munka után ellazulni, esetleg valamilyen erősítő jógát csinálni, ellátogatni a legjobb online jógaórákra Budapesten, vagy olyan gyakorlatot választanak amitől felmegy a pulzusszámuk. De vannak köztünk, akik életmódként tekintenek a jógára. Az elmélyedés a gyakorlások révén, a tudat kiélesítése, majd a helyes meditáció alkalmazása.

Ezért is nagyon fontos emlékeznünk arra, hogy a jóga az elejétől kezdve egy benső gyakorlat volt, amelynek a célja test-légzés-tudat harmonizálása. A több gyakorlás révén, ellazult és elmélyedt lesz a gyakorlásunk, teres a tudatunk. A ma ismert mindegyik jóga vonal ebből indult ki, csak vannak amelyek a modern világ igényeit vették fel.

Ebben a listában összeszedtem mind a két féléből, olyat aki csak az ellazulást keresi, és azok számára is, akik mélyebben szeretnének foglalkozni a jóga hagyományaival. A következő jóga tanárok és stúdiók kínálnak nekünk online jógaórát, gyakorlási lehetőséget, de szétnézhetünk budapesti a legjobb jógastúdiók között is. Ha megtaláltuk a nekünk megfelelő irányt, gyakorlatot, oktatót érdemes elmélyedni és kitartani a gyakorlásban, hogy meglegyen a gyümölcse.

 

Harmónia Jóga központ

A dunakeszin található jógaközpont elérhető nagyon sok különféle óra típussal, yin-yoga, hatha jóga és tibeti jóga is megtalálható a heti rendszerességgel tartott online óra típusok közül. A Harmónia központ 2019.-ben elnyerte az Ország Legnépszerűbb Jógastúdiója 3. helyezetét.

Bérletet lehet váltani, amely egy havi órát foglal magában. A jóga órákra a havi bérlet 4000 Forintba kerül. Ha esetleg dinamikusabb mozgás vonz, akkor van fitness és erősítés órájuk is online.

Az aktuális csoportokat és órákat a Facebook oldalukon követhetjük nyomon.

online-joga

Mandala stúdió

Talán egyik legnépszerűbb budapesti jógasútiók egyike a Mandala. Sokan itt szereznek oktató képzést, akikből később jógatanár válik.

A jelen helyzetet ők is úgy oldották meg, hogy átmentek az online térbe. Náluk a havi bérlet 3500 Forintba kerül és ebben 30 napig lehet elérni az órákat, amiket felraknak.

További információ és az órarendüket itt érhetitek el.

 

Online Jóga Akadémia

A nőiesség aspektusát erősítő jóga stúdió kínálata között található a MoM Yoga, és a baba-mama jóga is, ami várandós és kismamákra szabott gyakorlatokkal segíti az oldódást.

Náluk a havi online jógaóra előfizetés 4900 Forint, amiben benne van különféle óratípus, úgy mint, a boldog babavárás, mini jóga akadémia és így tovább. Tekintsük meg a weboldalukat a további információért.

 

Himalájai Jóga Tradíció

„A Himalájai Tradíció a spirituális tudás megszakítatlan folyama, mely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik.

E Tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja, melynek célja, hogy az egocentrikus személyiségünkkel és a külsődlegessel való azonosulásunk helyébe a mindörökké tiszta, mindörökké bölcs, és mindörökké szabad Önmagunkról szerzett tudás lépjen.”

Ha szeretnénk a tudat mélyebb rétegeivel foglalkozni, akkor jó irány lehet számunkra. A meditációs gyakorlatok mellett a mozgás, pránajáma is fontos gyakorlat. Patandzsali Jóga szútráit veszik alapul. Ugye tőle eredeztethető maga a jóga gyakorlás.

A heti online jógaórákat itt találhatod.

füstölő

Online jógaórák a budapesti a Buddhista Főiskolán

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola is elindított hetente ismétlődő online jógaórát budapesten és különféle meditációt. Az 1991-ben alapult főiskola a buddhizmus filozófiai és gyakorlati megközelítésével foglalkozik. Itt találhatunk hiteles forrásokat a tanitások megértéséhez és elmélytéséhez. Nem csak buddhizmus, de az indiai filozófia és a Védák is előkerülnek. Persze ezek, ha beiratkozunk, esetleg egy-egy nyílt órára ellátogatunk. Érdemes figyelni az oldalukat, mikor vannak ilyen lehetőségek.

Addig is az online térben a következő heti rendszerességü gyakorlásokat találhatjuk:

Szamatha (békés nyugvás) és vipasszana (belátás) meditációk vannak keddenkét és Zen üléseken is részt vehetünk szerdánként. Csütörtökön pedig Földiné Irtl Melinda vár a békés tudat jógájával. Az órák ingyenesek, esetleg felajánlás alapúak. Az órarendet az alábbi linken tekinthetjük meg.

 

A Satyananda Yoga – Bihar Yoga

Ez a különleges jóga irány, indiai eredetű és tradicionális védikus, tantrikus és jógikus tanításokon alapulnak. Maga az óra 5 részből áll, melyeknek részei a mantra recitáció, ászanák (testhelyzet,póz), pránajáma (légzőgyakorlat), jóga nidrá (az alvás és ébrenlét határát célozza meg) és meditáció.

Ha szeretnénk kipróbálni ezt az irányt, szerdánként van ingyenes online jógaórájuk. A további információért keressük fel a weboldalukat.

 

Ebben az ajánlóban fizetős és ingyenes órákat is gyűjtöttem. Ennek az oka, hogy akinek ez a fő hivatása, jóga tanításból és ezen gyakorlatok terjesztéséből él, ők is nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt. Persze található ingyenes gyakorlás is, mint a buddhista főiskolai, de ha tehetjük, bátran támogassuk a spirituális vonalon tanító és gyakorló szakembereket.

Bármelyik vonal, jóga-irány is szimpatikus, érdemes az otthon melegében is tovább folytatni és mélyíteni a gyakorlásunkat online jógaórával! Az együttérző, békés és boldog tudat (és test) kialakítása főleg gyakorláson keresztül elérhető.

Törekedjünk fáradhatatlanul!

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions