Heti programajánló – jóga, termelői piacok

Végre megérkezett a nyár, és ezzel párhuzamosan egyre több időt töltünk a szabadban. Az esti fröccsök és a hétvégi grillpartyk mellett a mozgás is jobban esik a kék ég alatt, és szerencsére ezt nem csak mi gondoljuk így. Kültéri jóga órák, közösségi gyümölcsszedés, termelői piacok. Ezek biztosan lesznek az e heti programajánlónkban! Már csak a jó időben kell reménykednünk.
Heti programajánló – jóga, termelői piacok

Heti programajánló

A heti programajánlónkban megnézzük, hogy milyen „kimozdulós” programok várnak ránk, a hosszú begubózott hónapok után. A szabadtéri jóga a jó idő közeledtével egyre kívánatosabb és szerencsére egyre elérhetőbb a sok esemény miatt. Gurítsuk fel a jóga szőnyegünket és irány a szabad! Vagy látogassunk el a Termelői piacra vasárnap és töltsük fel az éléskamránkat a helyi kistermelők portékáival és együnk egy jót!

 

Különlegesség: Jóga hajón!

A Bikram Jóga stúdió egy különlegességgel készül a 13. születésnapjuk alkalmából és ez nem más, mint egy nap a Duna vízén, miközben a jóga ászanáit élvezhetjük. Június 20-án a Jóga világnapja is lesz, ezért sok-sok program várható, de talán nem ilyen extrák!

A rossz időjárás esetén pedig a benti, üvegezett falú teremben lesz megtartva az óra, szóval semmi sem állhat a gyakorlás útjába.

Ez aztán a nem mindennapi jógás esemény, érdemes ellátogatni. A férőhelyek száma véges, ezért a regisztráció szükséges!

Mikor? Június 20. 18.30-kor

Hol? Stopper úszóház, Moszkva sétány Budapest, Hungary 1138

Mennyi? 4000 HUF

Facebook esemény

 

Margitszigeti Jóga

Ha nem lenne egyértelmű, akkor az egyik legnagyobb füves téren, a margitszigeti Nagyréten biztos, hogy mindennap találkozunk majd jóga órával! Valószínűleg időjárás függő, szóval érdemes előtte csekkolnunk az előrejelzést. Mi sem kellemesebb, mint egy hatalmas réten, a madárcsicsergés közepette ellazulni és jógával elcsendesíteni a tudatot és felfrissíteni a testet.

A másfél órás hatha jógán klasszikus erősítő és nyújtó ászanák kapnak szerepet, melyeket napüdvözlet köt egybe, hogy áttáncolhassunk egyik testhelyzetből a másikba. Legyünk a természet részei végre, olvadjunk bele a környezetbe!

Nézzetek el a Margitszigeti jógára, akár a hét minden napján!

Mikor? A hét minden napján (időjárás függő)

Hol? Margitsziget, Nagyrét

Mennyi? Adomány alapú, változó

Facebook oldal

Esti Yoga Brunch a twentysixben!

A pár éve nyitott, dzsungelszerű twentysix egy izgalmas hely a jógázók számára. Sűrű növényzettel és ezzel az izgalmas este jóga programmal várnak június 15-én az érdeklődő jógikat.

Ha erről most lemaradtok, ne szomorkodjatok, mert minden kedden este becsatlakozhattok a jóga órákra. Érdemes figyelni a facebook oldalukat és regisztrálni előre erre az izgalmas programra!

Mikor?  Június 15. 19.30

Hol? Twentysix, Király utca 26 Budapest, Hungary 1061

Mennyi? Ingyenes

 

Mudita yoga

A mudita szanszkrit szó, jelentése önzetlen öröm, a teljes boldogság állapota.

A 12. kerületi Mudita jóga is a nyár beköszöntével elindította az élő és szabadtéri jógát. Érdemes figyelni a Facebook oldalukat, minden héten kiírják a programot. Az összes órájukra lehet élőben és online is becsatlakozni.

Ha kipróbálnád, illetve gyakorolnád a legdinamikusabb jóga irányzatokat – astanga vinyasa, power, és a dynamic flow jóga – akkor itt a helyed!

Szabadtéri jógagyakorlás:

Mikor? csütörtöki napokon 10:30-12:00 és 18:00-19:30.

Hol? Győri út 2/B Budapest, Hungary 1123

Mennyi? Első alkalom 4000 HUF, második ingyenes

Bejelentkezés szükséges.

heti-programajanlo, jóga

 

Termelői piac és közösségi ebéd

Ez ugyan nem jógával kapcsolatos esemény, de talán mégis itt a helye. Mivel a termelői piac az egészséges életmódot támogatja, így, ha kistermelőktől szerezzük be a konyhai hozzávalóinkat azzal nagyban támogatjuk a fenntartható életmódot.

Jó hangulat, baráti beszélgetések, közös ebédek, tiszta, minőségi és hazai alapanyagok. Bevásárlótáskával vagy kosárral, esetleg vászontáskával. Mindenki másért és máshogy jár piacra, de aki egyszer belekóstol a piac életébe, az biztosan rákap.

A Corvin-negyed vonzáskörzetében a Trafó mellett minden vasárnap megtalálható a Gasztro Placc. Őstermelői piaccal, gasztro vendéggel, közösségi asztallal.

Romkocsmából közösségi piac minden vasárnap

Mikor? Minden vasárnap 9:00-14:00 óráig.

Hol? Tűzoltó utca 22 Budapest, Hungary 1094

Mennyi? Ingyenes

Facebook esesmény:a Gasztro Placc.

Római parti piac

A 3. kerületben a római parton is életre kelt a minden héten, szombat délelőttönkénti termelői piac. Ízelítő kínálatukból:

Ínycsiklandó tehén-, kecskesajtok kavalkádja, kívül csuda ropogós, belül foszlós kemencés kenyerek, mézédes lekvárok hazai gyümölcsből, hamisíthatatlan csabai kolbász, színes csuprokból csöppenő szomjoltó szörpök, spájzba vágyódó mangalica-, bivaly-, szürke marha kolbászok, melyekből oly finom reggeli válik majd.

Mikor? Szombat délelőttönként

Hol? Budapesti Nánási út 47-49.

Mennyi? Ingyenes

A termelői piac facebook oldala.

 

Ásványkiállítás

A heti programajánlónk egyik kincse az ÁsványSziget az Életmód Expon lesz. Ezen a hétvégén szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között! Az új rendezvény az Életmód Expo, egy igen változatos vásár – jóga, táplálkozás, kézműves termékek, dekor ill. ezoterikus szolgáltatások, előadások – kíséretében egy 1000 nm-es szigeten várnak az ásványok is!

 

Mikor?  Június 12-13.

Hol? Lurdy Ház /1. em – 3as terem/
1097 Bp. Könyves Kálmán krt. 12-14

Mennyi?

Belépőjegyek: felnőtteknek 750,-

18 éves korig & nyugdíjas: 500,-

6 éves kor alatt ingyenes!

ÁsványSziget az Életmód Expo Facebook eseménye

 

A heti programajánló egy megújuló cikksorozat, mely hetente új, érdekes programokkal vár majd! Szabadtéri jóga Budapesten és termelői piac? Jó kis hétvégének nézünk elébe. Szerencsére ezen programok heti rendszerességgel ismétlődnek (kivéve a hajós jóga) így ha nem ezen, de a következő héten vagy hétvégén is irányba ejthetjük a szabadtéri jógát vagy a termelői piacot az tudatos életmód jegyében.

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions