Jóga otthon? Igen és megmondjuk hogyan!

Ahhoz hogy beilleszd a klasszikus jóga órákat a napjaidba, nem kell minden nap elmenned a jógastúdióba. Cikkünkben összegyűjtöttük az összes hasznos információt amit tudnod kell arról, hogy hogyan gyakorold a jógát anélkül, hogy elhagynád az otthonodat. Tehát, ilyen a jóga otthon...
Jóga otthon? Igen és megmondjuk hogyan!

Ahhoz hogy beilleszd a klasszikus jóga órákat a napjaidba, nem kell minden nap elmenned a jógastúdióba. Cikkünkben összegyűjtöttük az összes hasznos információt amit tudnod kell arról, hogy hogyan gyakorold a jógát anélkül, hogy elhagynád az otthonodat. Tehát, ilyen a jóga otthon…

Sok előnye van annak, ha jógastúdióban jógázunk: személyes visszajelzést kapunk az oktatótól, hogy helyesen végezzük-e a gyakorlatokat. Megismerhetsz új, hasonló beállítottságú embereket, velük pedig megoszhatod személyes tapasztalataidat és ők is hozzá tehetnek valamit a te tudásodhoz. 

Ezek mind fontosak, de előfordulhat, hogy nincs a közelben jógastúdió vagy éppen nincs időd vagy lehetőséged elmenni az órákra a szoros időbeosztásod miatt. A jó hír az, hogy manapság már számtalan online jógaóra közül is választhatsz, vagy  gyakorolhatsz egy előre összeállított gyakorlatsort – így a jóga otthon is ugyan olyan hatásos és élvezhető lehet, mint egy stúdióban. Íme néhány tipp, hogy mire figyelj, ha belekezdenél az otthoni jógázásba. 

Válaszd ki a neked megfelelő jógatípust!

Rengeteg különböző jógatípus létezik és egyáltalán nem mindegy hogy melyiket választod. Ajánlott többet kipróbálni, így megtalálhatod a leginkább neked illőt, figyelembe véve edzettségi szintedet és a személyiség típusodat. A jóga célja összetett, de mégis egyszerű. A ősi szanszkrit irodalomban is találhatunk már róla említést, miszerint a jóga az elme irányításának és lecsendesítésének művészete. Alapvetően tehát egy spirituális gyakorlat, amely azt vallja, hogy ha megfelelő pozíciókba helyezed a tested, az úgy működik mint egy antenna a világegyetem számára, így az visszanyeri egészséges állapotát. Amennyiben inkább a spirituális vonal érdekel jobban, javasoljuk hogy keress fel egy jógastúdiót, ahol egy jól képzett oktató felügyeli minden egyes mozdulatod. Így biztosan helyesen és hatékonyan végezheted el a gyakorlatsort.

Jóga otthon

Amennyiben inkább a feszes és izmos test elérése a cél, bátran próbáld ki az online jógaórákat, hiszen remek erősítő gyakorlatokat végezhetsz. Ahogy már az előbb is említettük, nagyon fontos hogy figyelembe vedd az edzettségi szintedet, hiszen létezik néhány jógatípus, amely komoly fizikai erőnlétet igényel. Fokozatosan terheld a tested, így elkerülhető a sérülés és megerőltetés.

Jóga otthon: szerezd be a megfelelő felszereléseket

A futás és a fitness után talán a jóga az a mozgásforma, amely a legkevesebb felszerelést igényli. Javasoljuk hogy a ruhatáradba mindenképpen szerezz be egy kényelmes, elasztikus jóganadrágot valamint egy légáteresztő felsőt. A jógaruházatot külön erre a mozgásfajtára találták ki, hiszen a gyakorlatok végzése során nem csúszkál vagy feszül meg túlságosan a testen az anyag. Szükséged lesz még egy törölközőre, valamint egy jó minőségű jógamatracra.

Amennyiben otthon is feldobnád a jógázás élményét, hallgathatsz különböző relaxációs zenéket, illetve használhatsz aromaterápiás olajokat. Az aromaterápiás olajokról következő cikkünkben bővebben is olvashatsz.

YouTube video

 

Kezdd el!

Nem maradt más hátra, csak hogy kipróbáld, hogy milyen a jóga otthon. Csinálj elegendő helyet a nappalidban, tedd fel a kedvenc zenédet és állj neki!

Amennyiben mégis úgy érzed hogy szükséged van a személyes segítségre, nézd meg melyek a legjobb jógastúdiók budapesten !

Mindenkinek kellemes gyakorlást kívánunk! 🙂

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség nem terheli. 

 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions