Hogy kapcsolódjunk más jóga gyakorlókkal Budapesten?

Mivel elkezdett kicsit felpezsdülni az élet, szerencsére, ez azt jelenti, hogy kinyílnak az éttermek, a mozik és ezzel egyidejűleg a jóga stúdiók is. Mivel lassan több mint egy éve izolációban élünk, sokakban van vágya a társas kapcsolódásra.
Hogy kapcsolódjunk más jóga gyakorlókkal Budapesten?

És ha a társas kapcsolódás azt jelenti, hogy a hobbink menténk keresünk új ismertségeket, akkor felmerülhet bennünk az a kérdés is, hogy hogyan kapcsolódjunk más jóga gyakorlókkal Budapesten?

Szerencsére az internetnek és a social medianak hála, ez már nem egy akkora kihívás, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikkel azonos az érdeklődésünk. Viszont élőben, akár egy jóga órán is van néhány trükk, ahogy kapcsolódhatunk másokkal. Budapest legjobb jógastúdióin bármilyen kis és nagycsoportos jógaórán részt vehetsz!

 

A jóga és a kapcsolódás

A jóga az egyesülésről szól; két ellentét összefogása. Arról van szó, hogy megfigyeljük az elmét és a testet, és tudatossá, érzékenyebbé válunk, ezáltal megszüntetjük (vagy legalábbis csökkentjük) az életünkben a szenvedést, a stresszt és a negatívumokat.

A jóga órán gyakran az elme, a lélegzet és a test kapcsolatára koncentrálunk. A jóga oktatók többször is hangsúlyozzák általában, hogy figyeljünk befelé, kapcsolódjunk magunkkal mélyebb szinten. A végső cél az összekapcsolódás.

Vannak gyakorlók, akik egymás között beszélgetnek és könnyen alakítanak ki kapcsolatot más jóga gyakorlókkal, de a többség álltalában csendben marad, összeszedi holmiját, és elhagyja a stúdiót. Gyönyörű lehetőség nyílik arra, hogy a diákok és a tanárok egymással találkozzanak, vegyüljenek és elősegítsék a mélyebb kapcsolatot a stúdió tantermén kívül.

A jógaóra után energikusan kapcsolatba léptél a többi gyakorlóval és az oktatóval, miért ne találkoznál velük privátban, szemtől szemben? Miért is ne léphetnél kapcsolatba a körülötted lévő közösséggel?

 

kapcsolodjunk-mas-joga-gyakorlokkal-budapesten, barátok

 

Hogyan tudunk csatlakozni?

Egy jobb világ megteremtéséhez együtt kell dolgoznunk, együtt, mint emberi faj. Ezért is a kapcsolódás egy nagyszerű erény. Végtelen módon lehet kapcsolatot teremteni a körülöttünk lévő emberekkel. Egy köszönés meg tudja adni az alapot a kapcsolódáshoz, vagy akár valami olyan egyszerű is, mint egy mosoly.

Annak fontossága, hogy kapcsolatba lépjünk a helyi közösséggel ezért is mérvadó, hogy legyen egy pontunk, ahová tartozunk. Nemcsak egy nagyobb jónak, hanem önmagadnak is segítesz. Találj időt arra, hogy kapcsolatba lépj és új értelmes kapcsolatokat ápolj a körülötted lévőkkel. Kedvenc stúdiója és helyi jógaközössége remek kiindulópont. Használd a jógagyakorlatot, hogy még több kapcsolatot teremts akár a jóga szőnyegen vagy onnan túl.

 

kapcsolodjunk-mas-joga-gyakorlokkal-budapesten, ugrás

 

Na de hogy kapcsolódjunk más jóga gyakorlókkal Budapesten?

Először is, keressük fel Budapest legjobb jóga stúdióit és fedezzük fel melyik jóga típus illik a legjobban hozzánk. Majd, ha megtaláltuk a nekünk való órát, tanárt és közösséget, akkor kezdhetünk kicsit kijebb nyitni a figyelmünket és ismerkedni hasonszőrűekkel.

 

  1. Lépj ki a komfortzónán kívülre: Amikor új kapcsolatot teremtünk lehet feszengünk előtte, mert nem a komfortos tevékenységeink közé tartozik ez. Ezért is fontos ezen a ponton egy kicsit túllendülni. Ehhez kell néhány képesség; például légy bátor és nyitott. Legközelebb, amikor jógaórára mész, mutatkozz be a többi jógagyakorlónak, kezd beszélgetést az öltözőben, vagy adj bókot egy ismeretlennek.Ezek általában oda-vissza működnek. Neked is jó érzésed lesz ettől és a társadnak is. Ez nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet. Mindannyian kapcsolatban állunk, akár elismerjük, akár nem. Van egy közös dolog, amiről tudsz: a jóga iránti szereteted és a gyakorlat iránti elkötelezettséged. Ha kétségeid vannak, kezdj beszélgetést a jógáról! Életünkben mindig van hely új pozitív emberek számára. Kinek esetleg nem lenne szüksége új jóga haverra?

 

  1. Találkozz a tanáraiddal: Csatlakozz kedvenc jóga stúdiódhoz. Mutatkozz be tanáraidnak, és adj visszajelzést az órájáról. A jóga oktatók sokszor értékelik a visszajelzést, a gyakorlók véleményét. Ez adhat egyfajta kapcsolódást, hogy személyesebb szinten ismeritek majd egymást, és ez segít abban, hogy az óra alatt is akár személyes lazító, instrukciókat kapj.

 

  1. Köszöntsön: Indítson beszélgetést a jógi szomszédaival az óra előtt. Sokan akik újként érkeznek feszengenek kicsit az óra előtt. Ezért is érdemes ezen kicsit lazítani és új barátokat szerezni. Emlékezz a jóga céljára, és kérdezd meg magadtól, miért gyakorolsz. Mit tehetsz a gyakorlat elmélyítése érdekében? Hogyan tudsz kapcsolatba lépni a közösséggel, a többi jóga gyakorlóval és ezáltal hogyan segíthetsz a saját gyakorlatodon és a saját kapcsolatokból álló életeden?

 

A social média adta lehetőségek

Ha a fentebb említett ötletek nehéznek tűnnek, akkor még mindig lehetőségünk van például Facebook csoportokban keresni eseményeket, akár bemutatkozhatunk, de a lényeg, hogy aki egy jógás csoportnak a tagja, azzal biztosan lesz közös témánk.

Néhány Facebook csoport: Jóga-Önismereti tábor és táborhely kereső (Országos) és a Online jóga – jóga videók – jóga otthon vagy esetleg a Jóga Életmód Group.

A lényeg, ha úgy érezzük, hogy szeretnénk jógával foglalkozó társakat, barátokat találni, akkor ismerkedjünk élőben vagy online. De biztosan találni fogunk új ismeretségeket, mivel a jóga gyakorlás nyitottá, érdeklődővé tesz.

Reméljük ezekkel az ötletekkel adtunk némi választ arra, hogy hogyan kapcsolódjunk más jóga gyakorlókkal Budapesten.

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions