Kik a tündérek? – A 12 főtündér és feladataik

Légy része a varázslatnak és ismerd meg, kik a tündérek és hogyan teremthetünk velük kapcsolatot. Bemutatjuk a 12 főtündért és az általuk ellátott feladatokat, sőt ha magával ragad a téma, még néhány izgalmas könyvet is ajánlunk, amit akár közösen, a gyerekekkel is a kezetekbe vehettek!
Kik a tündérek? – A 12 főtündér és feladataik

Manapság rengeteg cikk és könyv jelenik meg az angyalokról, ám létezik egy másik világ is ami hasonlóan varázslatos és magával ragadó lehet. Bár szemünk elől ejtve vannak, mégis közöttünk élnek, és ha tudjuk, hogyan lépjünk velük kapcsolatba, segítségüket is kérhetjük. Nézzük hát, kik a tündérek és mit kell tudni róluk.

 

Kik a tündérek?

A Wikipédia meghatározása szerint, a tündérek  mágikus tulajdonsággal bíró lények, akik számos európai kultúra népmeséiben, mondáiban megjelennek. Többnyire csak tündérmeséken keresztül ismerjük őket, de kevésbé köztudott, hogy számos fajuk létezik, akik az ősi hagyományok mellet a  tündék tudását is őrzik.

A magyar nyelven kétféleképpen hívják őket : tündéknek, illetve tündéreknek, bár értelmükben kissé különböznek. Tündérek hívjuk az olyan apró termetű természetszellemeket, akik ezen a bolygón, a földi világban élnek, míg a tündék olyan emberszerű lények, akik az anyagi univerzumunkkal párhuzamos másik univerzumban élnek.

A tündérek többnyire jóindulatúak, de mivel duális világban élünk, természetesen jelen vannak akik rosszindulatúak az emberrel. Összefoglalva tehát fénylényekről beszélünk, akiket energiákon keresztül érzékelhetünk. Nagyon visszafogott lények, csak az arra alkalmas embernek jelennek meg látható formában.

Kik a tündérek

 

A 12 főtündér és feladataik

Mind a 12 tündér égi áldással adja át tanításait, amikor valaki kész azokat meghallani. A tündérek az emberek életébe önmaguktól sosem avatkoznak be, csak végszükség esetén, azonban ha kérjük őket, szívesen segítenek. A kulcs ezzel a világgal kapcsolatban a teljes bizalommal forduljunk hozzájuk kéréseinkkel, hiszen a bizalmatlanságot azonnal megérzik és nem segítenek.

1. Bőség, bővelkedés tündére:

Arany színnel ábrázolják, fején koronával ( arany színű vibrációs éteri minőség). A boldogság és a szeretet gondozói.   Imádják a zenét, a szeretet áramlásában segítenek az embernek a legtöbbet, ha megkérjük őket.

Tanításuk: A bőség állandóan árad, folyamatos a teremtés rendjében, csak a kétség apaszthatja el.

2. Bizalom, reménykedés tündére

Kék színben jelenik meg, égszínkék öltözetben, búzavirág koszorúval. Szép köveken és szép sziklákon lakik legszívesebben. Átfordított energiája – a polaritás miatt –  a kétséggel és gyanúval ellentétes.

3. Hála tündére

A hála, a felismerés a megismerés kulcsát hordozza. A hála tündérének megjelenése a zöld szín, fején repkény koszorúval. A tündérvilág is adományokból, többnyire az emberi szív adományaiból táplálkozik. A hála érzése a visszahatás törvényével kapcsolódik.

Tanításuk: Mindig mondj köszönetet mindenért.

4. Jámborság tündére

A nyugalom és a megértés őre. Ő a legóvatosabb tündér. Rózsaszín színben jelenik meg, fején csipkerózsa koszorúval. A belső béke, a jámborság, a nyugalom és a megértés őre. Illata a nyári estékhez köthető. Ha úgy érezzük hogy elveszett a belső békénk, álljunk meg egy percre és idézzük meg őt.

5. Kiengesztelés tündére

Áttetsző, egyszerű ibolya öltözetben jelenik meg, arany hajkötővel. A főtündérek közül az egyik legtöbbet dolgozó tündér, nélküle pokollá válna a világ. Kemény is tud lenni, ha polaritásának másik felét kezdik működtetni. ( viszály)

6. Barátság tündére

Örömérzet a lélegzete. Öltözete élénk, világító narancssárga, sarkantyúvirág hajkötővel a fején. Szemeiből az értelem és az intelligencia sugárzik, mások iránti elfogadással. Szeretetének ereje csak úgy működik igazán, ha tiszteletben tartjuk mások szabad akaratát, életmódját.

7. Az újjászületés tündére

A frissesség illatával jelenik meg, hosszú fehér ruhában, fején jázmin koronával. Akkor érkezik, ha olyan negatív érzelmek árasztanak el minket, amivel már nem tudunk mit kezdeni. Ő őrzi a legegyszerűbb gyógymódokat, amiket mindenki meg tud csinálni. Ha el tudjuk engedni magunkat, segíteni fog.

8. Az életöröm tündére

Hozzátartozik az életöröm, az elevenség. Gránátalma színű ruhája van, melyből több ezernyi apró tüzijáték jön ki, szálló lebegő hajzata körül színes lepkesereg van. Mindig kíséri az újjászületés tündérét – mivel az élet mindig örömként akar élni ( csak az életörömmel rendelkezők boldogak és egészségesek).

9. Felszabadultság tündére

Ruhája aranysárga. A nyár melegségét és a nyári szellő melegségét sugározza, fején kalászkoszorú van . Termékeny hatalommal van felruházva. Ha az élet nem szépségekkel teli, nyugodtan forduljunk hozzá feltétlen bizalommal, mindent termékennyé tud tenni. Igen nagy energiákkal rendelkezik, így ellentétes energiájának működése (megkötöttség, ragaszkodás, gondolatcsapdák)  akár az élet fonalát is elvághatja. Ő építi körénk a lehetőségeket, hogy beteljesítsük a sorsunkat.

10. Az ihlet/ inspiráció tündére

Az éjszaka sötétkékjében jelenik meg, gyöngyökkel kivarrt bársonyban. Fején vékony ezüst haj van, piciny drágakővel a homlokán. Tekintete a végtelenbe visz, amely az alkotás összes lehetőségét hordozza magában. Azt üzeni, hogy elég ha rábízzuk magunkat a költészet szárnyalására. Álmainkon keresztül üzen, a lelked legmagasabb rendű vágyait szeretné beteljesíteni. Energiáinak átfordítása az érdektelenséggel egyenlő – elveszik a motiváció és az örömérzet.

11. Sejtelem / sugallat tündére

A legbátortalanabb tündér. Áttetsző jelenség, arcán soha nem látott finomságú fátyollal, amin gyönyörű arc sugárzik át. Csak akkor jelenik meg, ha készek vagyunk túllépni önmagunk, az egónk korlátain. Képes megjelenni az ember energiamezején belül. Amikor ez meg tud történni, akkor az embernek megadatik a meglátás és az elképzelés precizitása. Ha gondoltainkat nem tudjuk kordában tartani, azon nyomban eltűnik. Fontos, hogyha elvárjuk a segítségét, elengedhetetlen elfogadni a szépség és a csúfság együttes megjelenését. Ha nagy veszély fenyeget minket, kérés ellenére is megment minket – egy egy kép vagy szó formájában jeleníti meg a segítséget. Soha ne nehezteljünk rá, ha néha erőteljesen avatkozik be az utolsó pillanatban- általában akkor mondjuk hogy szerencsénk volt.

12. A megértés és a valós ismeret tündére

Öltözéke a hajnalpír vörös színe, hajzatát pipacsok díszítik. Határozott személyiség, tekintetéből intelligencia sugárzik. Tanítása – ha valós ismerethez, megismeréshez akarunk jutni, a düh és a harag kizárja ezt. Ha gondolatainkat a szeretet járja át, felnyitja a kapukat és olyan tudást tud átadni ami előre viszi a személyiséget és az emberiséget.

 

Ajánlott könyvek, ha legtöbbet szeretnél tudni a tündérekről

 

William Butler Yeats – Ír tündérmesék

Az ír és kelta mitológia manapság az egyik legkedveltebb, legburjánzóbb és leghatásosabb, legkedveltebb kultúrkör az egész világon. A hihetetlen népszerűség a helyből táplálkozik, az ír sziget szemet gönyörködtető, lelket rabul ejtő, gondolatokat megbabonázó szépségéből, melyet több ezer éve népesítenek be csodálatos hősök, nagy királyok, félelmetes druidák, huncut manók, ártó szellemek, rosszcsont koboldok. Életük és harcaik, szerelmeik és küzdelmeik, szövetségeik és hőseik, vágyaik és félelmeik változatossága egyesül az ír sziget pazar tájaival és alkotja meg ezt a semmihez sem hasonlítható, egyedi tündérvilágot. Ebben a környezetben játszódnak a mesék, történetek, amiket Yeats gondos kézzel válogatott össze, és fésült szét fejezetekre, majd kiegészítette saját történeteivel.

Dr. Doreen Virtue – Gyógyítás ​tündérekkel

Dr. ​Doreen Virtue, a világhírű angyalmédium-írónő ismét csodálatos világba kalauzol el bennünket. A tündérek a Földanya sejtelmes, de nagyon is valóságos őrangyalai. Ők gondoskodnak a természet, az állatok és a növények egészségéről és biztonságáról, azonban egyre nagyobb szükségük van ránk, emberekre.
A Gyógyítás tündérekkel Doreen személyes története arról, hogyan segítettek neki a tündérek megküzdeni egy fájdalmas válással, majd újjászületni és rátalálni az igazi spirituális szerelemre. Az írónő megosztja velünk, mire tanították a delfinek, a sellők és az elementálok birodalmának varázslatos teremtményei… és megtapasztalhatjuk, hogyan segítenek bevonzani és megteremteni a saját csodáinkat, és meggyógyítani az egész életünket.
„Ne félj hinni abban, amit nem látsz… Ne félj attól, hogy a képzeleted a bolondját járatja veled…

Cassandra Eason – Tündérek ​és mágikus lények

A varázslatos világot és annak elkápráztató lakóit mutatja be ez a páratlanul kedves és érdekes könyv, feltételezések és mágikus helyek nyomába eredve, ami jelentős örökségünkként maradt fenn a népmesékben és az emberek emlékezetében. A tündérvilág rendszerezésén kívül azt is vizsgálja, a tündérek mennyire fontosak az emberek számára a jelenben és milyen segítségünkre lehetnek az ökoszisztémában. Egy sereg gyakorlati módszert is ajánl: hogyan lépjünk kapcsolatba a mágikus lényekkel és hogyan használjuk a tündéri erőket a saját természetes varázserőnkre összpontosítva, mintegy annak kiegészítéseképpen.

 

Cikkünkhöz, Somlósi Lajos, 12 főtündér című előadását használtuk fel.

Amennyiben érdekesnek találtad cikkünket és nem szeretnél lemaradni hasonló tartalmakról kövesd Facebook oldalunkat, ahol rengeteg cikk közül válogathatsz, akár a jóga, akár a tudatos életmód vagy az egészséges táplálkozás érdekel.

Felhasznált képek: Pixabay

 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions