Legjobb korcsolyapályák Budapesten

Közeleg a karácsony és szerencsére idén a havat sem kell nélkülöznünk. Akár egy romantikus randira mennétek a párotokkal vagy éppen a gyerekekkel töltenétek minőségi időt, a jégkorizás remek program lehet. A legjobb korcsolyapályák Budapesten idén is mindenkit szeretettel várnak.
Legjobb korcsolyapályák Budapesten

Nincs is hangulatosabb program karácsony előtt, mint kézen fogva siklani a jégen a párunkkal vagy gyermekeinkkel. Kortyolgassatok egy pohár illatos forraltbort vagy egy habos forrócsókit, élvezzétek az ünnepi fényeket és zenéket a főváros egyik jégkorcsolyapályáján. Cikkünkben most összegyűjtöttük nektek, melyek a legjobb korcsolyapályák Budapesten, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni.

Ingyenes korcsolyapályák Budapesten

Óbudai szabadtéri jégkorcsolyapálya

Budapesten több, ingyenesen látogatható műjégpálya van. Ezek közül az egyik Óbuda főterén található. Kicsiket és nagyokat is egyaránt szeretettel várnak, sőt, aki még bizonytalan és szeretné elsajátítani a korozás tudományát, oktatók segítségét is igénybe veheti. A jégkorizás mellett sétálhatunk egyet a téren megrendezett adventi vásárban is.

2023. december 2. – 2023. január 31. között minden nap nyitva tart az alábbi időben:

  • hétfőtől csütörtökig: 8:00-20:00
  • péntektől vasárnapig: 8:00-22:00

Árak: a belépés mint említettük, ingyenes. Amennyiben meg szeretnénk éleztetni régi korcsolyánkat, ezért idén 1500 F-ot kell fizetni. Amennyiben pedig bérelnénk, életkortól és mérettől függően 500- 1500 Ft-ot kell majd fizetnünk.

Advent a Bazilikánál

A gyermekmosoly, a hangos kacagások a karácsonyi ünnep legszebb részét alkotják, erről a jókedvről pedig idén is gondoskodik a Kicsik nagy kedvence az ingyenesen látogatható korcsolyapálya, ami mindennap 17:00 órától várja a 12 év alattiakat.  Ha felszerelés nélkül érkeznénk a térre és kedvet kapnánk egy kis mókázáshoz, lehetőség van korcsolyabérlésre is.

Mindemellett számos programmal készülnek a szervezők, amelyekről folyamatos tájékoztatást adnak Facebook oldalukon és weboldalukon.

legjobb korcsolyapályák budapesten

Legjobb korcsolyapályák Budapesten

Csepeli jégpark 

Ha különleges élményre vágyunk, mindenképpen érdemes ellátogatni Csepelre, a Csepeli jégparkba. Minden nap 8.00-21.00-ig várják a jégkorozni vágyókat a Szent Imre téri HÉV megálló mellett. A hely különlegessége, hogy a pálya két részre van osztva, és a két részt kivilágított jégfolyosó köti össze.

Áraik: Csepeli lakosoknak a belépés kedvezőbb, nekik csupán 1200 Ft-ot , egyébként pedig 2000 Ft kell fizetni a bejutásért. Lehetőség van korcsolyabérlésre, ami idén 1000 Ft-ba kerül, az élezés pedig 1500 Ft-ba kerül.

Városligeti Műjégpálya

Budapest egyik legrégebbi és legszebb pályája, a Városligeti műjégpálya idén is várja a látogatókat. A belépésért itt egy kicsit többet kell fizetnünk, amely idén 4000 Ft-ba kerül. A hangulat idén is a már megszokottak szerint alakul: zene, finomságokkal teli büfé vár mindenkit.

További információkért és az aktuális nyitjatartásért pedig látogassatok el weboldalukra, amely ezen a linken keresztül érhető el.

Budapest Park 

A tavalyinál is nagyobb koripályával várják a siklás szerelmeseit a Budapest Park-ban. A nagyszínpadhoz tartozó táncteret újból befagyasztották, így  az idei téli szezonban már több mint 2000 négyzetméteres pályán csúszkálhatunk.A megszokott hangulat és finomságok mellett karácsonyi zenéket is hallgathatunk.

A Jégvilágban kétféle időszakban tudtok korizni:
– normál (hétfő-csütörtök, kivéve 2023.12.22. és 2024.01.07. között) – Teljes árú jegy 2490 Ft
– kiemelt (péntek-vasárnap, illetve 2023.12.22. és 2024.01.07. között). – Teljes árú jegy 3499 Ft

További jegyárakról és bérletekről tájékozódjatok weboldalakon, valamint a jegyvásárlás is ezen a linken keresztül lehetséges.

További remek helyek amiket ajánlunk

Winter Wonderland – Westend

Ha bevásárlás előtt vagy után vágynánk egy kis téli hangulatra, mindenképpen menjünk fel a Westend tetején kialakított jégpályához. A sült gesztenye és a forró italok mellett a gyerekeknek lehetőségük nyílik kipróbálni a körhintát is, amely déltől este 8 óráig vár mindenkit. A körhinta ingyenes, de használata a Westend Applikációban lévő kupon bemutatásához kötött.

A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. vagy XIII. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. 10 éves kor felett a belépő 1.500 forint, melyért cserébe egy 1.500 forint értékű Westend ajándékkártyát adnak. Amennyiben felszerelés nélkül érkeznénk, lehetőség van korcsolyabérlésre is, amely 1200 Ft-ba kerül.

A jégpálya nyitvatartási ideje: Hétfő – Péntek: 12:00 – 22:00, Szombat – Vasárnap: 10:00 – 22:00. Karbantartási időszak minden nap 15:00 – 16:00 óra között  van.

Jégkert a Mammutnál 

A Budai Jégpálya a Széna téren található a buszpályaudvar és a régi városfal között. Rossz idő esetén fedett pályán is lehetőség nyílik a jégen siklani. Sörimádóknak kötelező ezt a helyet választaniuk, ugyanis a helyszínen 24-féle kraft sörből válogathatunk, de ebédelni, vacsorázni is tudunk a helyszínen.

Belépőjegy árak: Felnőtt 3500 Ft, Diák 2500 Ft kiemelt időszakban.

Próbáljátok ki valamelyiket az adventi hétvégék egyikén és élvezzétek az ünnepi hangulatot. Ha pedig érdekel a tudatos életmód, mindenképpen kövessetek minket a Facebook oldalunkon is, így garantáltan nem maradtok le semmiről.

 

Képek: PIxabay

 

 

 

 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions