Mire jó a Parajdi só?

Mire jó a Parajdi só?

A természet számos kinccsel ajándékoz meg bennünket, köztük a figyelemre méltó Parajdi sóval. A magyarországi Parajdi Sóbányából származó egyedülálló sófajta rengeteg előnyt kínál  az egészségmegőrzés szempontjából. A revitalizáló fürdőktől az influenza tüneteinek enyhítéséig a Parajdi sót sokoldalúan felhasználhatjuk és hatékony megoldásként bizonyult számos probléma kezelésében. Ebben a cikkben elmondjuk, mire jó a Parajdi só, felsoroljuk előnyeit, és feltárjuk a fürdőzésre és az influenza elleni küzdelemre vonatkozó alkalmazásait.

Mire jó a Parajdi só?

A parajdi só Erdélyből származik. Igazi kincsnek számít, hiszen 84 féle ásványi anyagban található meg benne. Keletkezése a Pannon őstenger kiszáradásával történt 150 millió éve, így teljesen szennyezés mentes só. Értékét ezen felül az növeli, hogy kézi fejtéssel bányásszák, és csak mechanikai őrlésen megy keresztül, tehát adalékanyag mentes, és csomósodásgátló anyag sem található meg benne a hagyományos konyhai sóval ellentétben.

Tehát a  Parajdi sót lenyűgöző ásványianyag-tartalma miatt dicsérik, amely magnéziumot, káliumot, kalciumot és nátriumot tartalmaz. Ezek az ásványi anyagok elengedhetetlenek a megfelelő testi funkciók fenntartásához, az egészséges bőr támogatásához és az általános jó közérzet előmozdításához. A Parajdi tengeri só rendszeres használata természetes módón járulhat hozzá a megfelelő mennyiségű ásványi anyag beviteléhez, ezáltal segít helyreállítani az egyensúlyt és a vitalitást. De nézzük, milyen alkalmazási módjai vannak ennek a különleges sónak.

Mire használható?

A Parajdi sót számos módon és problémára alkalmazhatjuk:

Bőrfiatalítás és méregtelenítés

Fürdés közben használva a Parajdi tengeri só csodákat tesz a bőrrel. A sóban található ásványi anyagok segítik a bőr tisztítását, méregtelenítését és hámlását, eltávolítják a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. Ez segít megfiatalítani a bőrt , puhává, rugalmassá és ragyogóvá teszi. A só terápiás tulajdonságai miatt az olyan bőrproblémákkal küzdő egyének számára is hasznos lehet, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör, hiszen enyhíti a kellemetlen tüneteket és megnyugtatja az irritált bőrt.

Relaxáció és stresszoldás

A Parajdi tengeri sóval való fürdőzés nyugodt és kényeztető élmény lehet. A meleg víz és a só ásványi összetételének kombinációja ellazítja a testet és enyhíti a feszültséget. Kiváló módja lehet a lazításnak egy hosszú nap után, elősegíti a nyugalom érzetét, csökkenti a stresszt és javítja az általános közérzetet. Néhány csepp illóolaj, például levendula vagy kamilla hozzáadása a Parajdi sós fürdőhöz még tovább fokozhatja a relaxációs élményt.

A légutak egészsége és az influenza enyhítése

A parajdi só óriási segítség lehet, ha légúti betegséggel küzdünk. Gőzét inhalálva enyhítheti az influenza tüneteit és a váladék ürülését. Megnyugtatja a gyulladt orrjáratokat és enyhíti a légzési kellemetlenségeket. Ez a kezelés átmeneti enyhülést jelenthet az influenzával összefüggő orrdugulás, köhögés és arcüreg problémák ellen.

Természetes fertőtlenítés és sebgyógyítás

A Parajdi só természetes antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, így hatékonyan segíti a sebgyógyulást. Sóoldatban használva segíthet a kisebb vágások, karcolások és sebek tisztításában és fertőtlenítésében. A só ásványi anyagai elősegíthetik a szövetek regenerálódását és nyugtató hatásúak, elősegítve a gyógyulási folyamatot.

Parajdi só étkezésre

A parajdi sót nem csak külsőleg használhatjuk, hanem nyugodtan fogyaszthatjuk is. Tisztaságának köszönhetően az ételek nem csak egészségesebbek lesznek, de finomabbak is. Íze intenzívebb az átlagos kóhasóénál, ezáltal az ételek is intenzívebbek lesznek. A Parajdi só méltán kapta meg az aranyszalag díjat, a Tokaji bor mellett.
Mivel teljesen tiszta sóról beszélünk, kifejezetten hatékony számos egészségügyi probléma esetén, pl: energiahiányos állapotokra, anyagcsere serkentésére, alvászavarokra, valamint vírusok és gombás betegségek esetén.

Mint láthatjuk a  Parajdi só számos jótékony hatással rendelkezik, akár külsőleg, akár belsőleg használjuk. Mindemellett igazi környezetbarát választás is lehet, ha igazán fontos a tudatos életmód, hiszen sóbányából gyűjtik be, így teljesen környezetbarát. A bányászati folyamat minimális hatással van a környező ökoszisztémára, és a sót nagy energiafelhasználás vagy vegyszeres kezelés nélkül nyerik ki.

Mindenképpen megéri ellátogatnod a Parajdi só webshopra, ahol nem csak sót, hanem sópárnát vagy akár egy jó minőségű sólámpát is vásárolhatsz.

Felhasznált képek: pexels.com

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions