Társasjáték ajánló karácsonyra

A társasjáték mindenkinek való. Ez a társasjáték ajánló azért készült, hogy bemutassuk nektek, hogy a már jól ismert "Gazdálkodj okosan" és "Monopoly-n" kívűl számos játék közül választattok. Kezdőknek és haladónak, családosoknak és barátokkal játszóknak is készítettünk kategóriákat. Kellemes böngészést kívánunk!
Társasjáték ajánló karácsonyra

Biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg családnál kerülnek elő a társasjátékok karácsony este, hiszen kicsik és nagyok is egyaránt örömüket lelik a közös játékban. Kicsik, nagyok, egyaránt jól érezhetik magukat ezekkel a szuper játékokkal. Következzen hát a karácsonyi társasjáték ajánló!

Társasjáték ajánló a legkisebbeknek:

Három éves korukra már elég nagyok a gyerekek ahhoz, hogy bevezessük őket a társasjátékok világába. Az alábbi játékok kifejezetten nekik készültek.

3 éves kortól ajánljuk nektek a Mázlis kacsák című társasjátékot. Ez a kicsiknek egy nagyon könnyen megtanulható és szórakoztató játék lehet. A játék lényege, hogy minden játékos megtalálja a kacsák fenekén található szimbólumok közül a sajátját. Aki kíváncsi a játék menetére, a következő videón erre a linkre kattintva megtekintheti.

Hasonlóan jó választás lehet egy magyar társasjáték tervező társasjátéka, a Zoknifogócska Szofival. Ebben a legkisebbeknek készült, lépegetős játékban összemérhetjük a memóriánkat csemetéink tüdőkapacitásával. Egy olyan aszimmetrikus, bájos kis játékról van szó, ami gyermeket és felnőttet is magával ragad! Ebben az izgalmas fogócskában a legapróbbaknak előlünk kell eltüntetniük a zoknikat, hogy ne tudjuk őket olyan gyorsan elkapni, és feladni a meztelen kis lábacskáikra. A játékot ezen a linken vásárolhatjátok meg a Pagony kiadótól.

“Amelyik család együtt játszik, az együtt is marad.”
Régi angol mondás

Játékok óvodásoknak és iskolásoknak:

A Gumicukik egy vidám “pukliépítős” társasjáték gyerekeknek. Kb 6 éves kortól ajánlott. A játék lényege, a játékosok gumicukikat szereznek, amikkel újabbakat tudnak magukhoz csalogatni. A Gémklub webshopjából most ráadásul akciósan rendelhetitek meg.

A Marvel rajongó szülőknek és gyerekeknek ajánljuk következő társasjátékot. A Splendor Marvel című társasjátékban, Thanos helyett most ti gyűjthetitek a végtelen köveket. A társasjátékban a Végtelen Kövek segítségével gyűjtitek össze a Marvel univerzum karaktereit, és minél több hős gazdagítja a kártyacsapatotokat, annál erősebb és különlegesebb karakterekre tehettek szert. Szuper választás lehet a társasjátékokkal most ismerkedők számára, a játék grafikája pedig zseniális! 10 éves kortól ajánlott.

Társasjátékok családosoknak

A Juharvölgy Krónikája egy könnyen tanulható társasjáték, 1 – 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Az Everdell – Az örökfa árnyékában egy közepesen összetett társasjáték, 1 – 4 játékos részére. A játékidő viszonylag hosszabb: 40 – 80 perc, illetve bonyolultsága miatt 13 éves kortól ajánljuk. A játék grafikája és kidolgozottsága 10 pontos. A játék története nagyon kedves és fantáziadús. Bár eléggé költséges megvásárolni, mégis abszolút kedvencünk. Számos kiegészítő is kapható hozzá.

Szintén igazi családi társasjátéknak számít az Azul nevű társasjáték. Számos verziója jelent meg, egy viszont mindegyikben közös: gyönyörű. A játék könnyen tanulható, 2 – 4 játékos részére készült, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 – 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2018-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Aki kíváncsi bővebben a játék menetére, tekintse meg az ajánló videót ezen a linken.

Társasjáték ajánló
Az Azul társasjáték gyönyörű csempéi

Társasjáték ajánló baráti köröknek

Az általad ismert világ elpusztult. Hogy zombik, űrlények vagy fellázadt robotok okozták-e, az már lényegtelen. A fontos az, hogy élére tudsz-e állni a túlélők csapatának? A Nehéz döntések című társasjáték remek választás baráti társaságoknak. Minden résztvevőnek fel kell építenie egy karaktert, és meg kell próbálnia mindenkit meggyőzni arról, hogyan tudná ő a legjobban kezelni és túlélésre vezetni a megmaradt embereket az egyes nehézségek közepette.

Harry Potter rajongóknak kötelező beszerezni a Roxfori csata című társasjátékot.Az egész történetet végigjátszhatod akár az elejétől kezdve, akár tetszőleges sorrendben, ugyanis egy dobozban, 7 játék található. A paklidat minden játék során újra és újra fel kell építened, így válik a kihívás is egyre nehezebbé – az 1. és 2. JÁTÉKnak akkor is bátran nekivághatsz, ha még soha nem játszottál pakliépítő játékkal (vagy ha egy fiatalabb varázsló is van a csapatban). A 7. JÁTÉK azonban már az edzett játékosokat is kihívás elé állítja: itt már nem csak egy-két gonosztevő legyűrése a cél, hanem magát Voldemortot is le kell győznötök, persze csak akkor, ha már elpusztítottátok az összes horcruxot. 11 éves kortól ajánlott, a játék 2-4 fő számára készült.

Reméljük találtok magatoknak kedvetekre valód idén a karácsonyfa alá és közösen élvezhetitek a játékok örömét. Mindenkinek kellemes időtöltést és kellemes ünnepeket kívánunk!

További cikkekért pedig kövessetek minket a Facebook oldalunkon, hogy ha érdekel titeket a tudatos életmód.

 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions