Tudatalatti elme: ismerd meg és írd át az ismeretlent!

Gondolkoztál már valaha azon, hogy miért nem éred el a kitűzött céljaidat? Neked is vannak ismétlődő, ciklikusan visszatérő problémás élethelyzeteid? Vannak megoldatlan egészségügyi problémáid, amire az orvosok sem tudnak magyarázatot adni? Amennyiben az előző kérdések egyikére is igen a válaszod, érdemes lenne megismerned a tudatalatti elméd! Miért? Maradj velünk és eláruljuk!
Tudatalatti elme: ismerd meg és írd át az ismeretlent!

Gondolkoztál már valaha azon, hogy miért nem éred el a kitűzött céljaidat? Neked is vannak ismétlődő, ciklikusan visszatérő problémás élethelyzeteid? Vannak megoldatlan egészségügyi problémáid, amire az orvosok sem tudnak magyarázatot adni? Amennyiben az előző kérdések egyikére is igen a válasz, a tudatalatti elmédben keresendő a kiváltó ok! Miért? Maradj velünk és eláruljuk!

Folyamatos önfejlesztés, pozitív gondolkodás és tudatos életmód. Aki a spiritualitás és a jóga útját járja, annak ezek a fogalmak már jól ismertek. Azonban vannak olyan élethelyzetek, amikor  úgy érezzük, hogy teljesen elakadtunk és szükséges lenne változtatnunk valamin, de még mi sem tudjuk, hogy min. Sok esetben a probléma a mélyebbről fakad, melynek megoldására tudatos gondolkozással nem találunk megoldást.

Az emberi elme két részre osztható fel: tudatos és tudatalatti elmére. Minden cselekvésünk hátterében egy irányító gondolat van, amely a tudatos elmében jön létre. A gondolatok azonban nem csak külső a világunkat és cselekedeteinket, hanem az érzelmi világunkat is befolyásolják. A fogantatás pillanatától egészen a mostani pillanatig rengeteg tapasztalatunk volt. Az évek elteltével egyre inkább rendszereztük őket, majd szokásokat alakítottunk ki, melyek a továbbiakban befolyásolják elért eredményeinket. Mi a szerepe hát a tudatalattinak?

A tudatalatti szemléltetése.

A tudatalatti elme

A tudatalatti pszichológiai fogalom; olyan aktív lélektani folyamatok jellemzője, amelyek nincsenek a tudat értelmi tevékenységének középpontjában, a háttérből azonban mégis hatnak a tudatos folyamatokra. A tudatalatti elme létezését ma már a tudomány is elismeri, de elsőként az 1800-as években Freud tett róla említést.  Jéghegy modellje szerint a tudatos elme a jéghegy víz felett látható része, a víz alatti nagyobb, számunkra láthatatlan pedig a tudattalan része.  Tehát, miközben mindannyian teljesen tisztában vagyunk azzal, mi zajlik a tudatos elménkben, fogalmunk sincs arról, hogy milyen információkat tárol a tudattalan elme, és milyen hatással lehetnek tartalmai a mindennapi életünkre.

 

Mindent, amit nem értünk, ami nem illik bele a gondolatrendszerünkbe, egyszerűen berakjuk a T betűs dossziéba, “tudatalatti” gyanánt, ugye? A huszadik századi isten.

Stephen King

A tudattalan elme egyfajta tárolóként funkcionál. Ide kerül be minden olyan fájdalmas emlék, szorongás, konfliktus és nagy félelmet kiváltó tapasztalat, amelyet az egyén tudatos elméje nem tud feldolgozni. Az elme ezen része hasonló a programozható merevlemezhez, amelyre az élettapasztalatainkat mentjük le. Ezek a programok folyamatosan futnak a háttérben és egy külső inger hatására azonnal aktiválódnak, így reakciónk az adott történésre ugyan az lesz, mint amikor a jelet először tapasztaltuk. Tehát tudatalattink folyamatosan hatással van a tudatos tudatra.

Javítsd az életminőséged a tudatalattid átprogramozásával

Sokszor halljuk, hogy gondolkodjunk pozitívan, de önmagában ez nem elég. Addig, amíg negatív hitrendszereink, félelmeink befolyásolják az éltünket és viselkedésünket, addig nem sok esély van a tartós és pozitív változásra. Jó példa volt erre a Titok című könyv megjelenése utáni “pozitív gondolkozás” hullám, amikor emberek milliói várták a csodák bekövetkezését életükben, viszont azok sosem történtek meg, hiszen legmélyebb hitrendszerük nem engedte meg számukra a változást.

Létezik azonban egy alternatív gyógyászati és terápiás módszertechnika, a ThetaHealing. A módszer alkalmazása során egy vezetett meditáción keresztül mind a kezelő , mind a kezelt személy théta agyhullámra hangolódik. A théta állapot segítségével könnyen és gyorsan beazonosíthatóak a kezelt személy tudatalattijának rejtett hiedelmei (pl. fóbiák, pszichoszomatikus tünetek). A módszert használó így képessé válik azokat tudatosan megváltoztatni, így javítani életminőségét és pozitív változásokat előidézni az élet minden területén.

Következő cikkünkben bővebben olvashatsz a módszerről.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed, mindenképpen keress fel egy konzulest és adj esélyt magadnak! A jobb élet mindenkinek jár.

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség nem terheli. 

 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions