Akrojóga – Fedezd fel!

Az Akrojóga, az akrobatika és a jóga összeolvadása, amely az egész világon egyre több ember szívét dobogtatja meg. Dinamikus gyakorlatai erőt és rugalmasságot adnak minden gyakorlónak. Ismerd meg te is!
Akrojóga – Fedezd fel!

Az akrojóga az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körében. Kijelenhetjük, hogy egy szuper fizikai aktivitás egyik legújabb formája, amely magával ragadja nem csak az akrobatikus gyakorlatok szerelmeseit hanem a jógagyakorlókat is. Az önkifejezés egy formájává vált, hiszen az ősi gyakorlatok és az akrobatika ötvözete, így kiváló eszköz a személyes fejlődésre. Ismerd meg az akrojóga lenyűgöző világát és testi- lelki előnyeit!

A Akrojóga rövid története

Az akrojóga a 2000-es évek elején keletkezett, különféle tudományágak kombinációjából épül. Ez a három tudományág a jóga, az akrobatika és a thai masszázs. A gyakorlatai felépítésének célja, hogy feltárja az emberek közötti kapcsolódást, kommunikációt és az együttműködés lehetőségeit a mozgáson keresztül. A gyakorlat hangsúlyozza az erő és a rugalmasság közötti egyensúlyt, elősegítve a testtudatot, és a bizalmat a partnerek között.

Az akrojóga tehát három fő elemre épül: az akrobatikára, a jógára és a terápiás gyakorlatokra. Az akrobatikus elemek magukba foglalják a dinamikus mozgásokat, és a partnerek közötti egyensúlyt, amelyek az erőt, a koordinációs képességeket és a mozgékonyságot fejlesztik. A jóga, az akrojóga építőköve, amely magában foglalja az ászanákat (jógapózokat), a szabályos légzést és az éber figyelem fenntartásának technikáit, a fizikai és mentális jólét elérése érdekében. Végül, terápiás elemeiként a a thai masszázs gyógyító elemei jelennek meg, amelyek relaxációt, gyógyító érintést nyújtanak a testnek.

Miben különbözik tehát a hagyományos jógától?

Az egyik legfontosabb szempont, amely megkülönbözteti az akrojógát a hagyományos jógától, az az, hogy a gyakorlás csoportosan, másokkal együttműködve zajlik. Ez azt jelenti tehát, hogy párokban kell dolgozni, így egymással egyfajta bizalmat kell kiépíteni, fejleszteni a kommunikációt és az együttműködést. A végzett gyakorlatok a nyitott kommunikáción, a világos határokon és a kölcsönös támogatáson alapulnak. Olyan környezetet teremtve, ahol az egyének kiléphetnek komfortzónájukból és új lehetőségeket fedezhetnek fel. Ennek következtében gyakran szoros barátságok és jó kapcsolatok alakulnak ki, egy már jól bejáratott közösségben, hiszen a gyakorlók testileg és lelkileg is közel kerülnek egymáshoz.

Az interperszonális előnyökön túl az akrojóga számos más előnnyel is rendelkezik. Rendszeres gyakorlással növekszik az izomerő,  főleg a kar és a váll izmai, valamint fokozódik a test rugalmassága és javul az egyensúlyérzék. Emellett több  önbizalomra és jobb testtartásra is szert tehet minden gyakorló.  Az akrojóga az éberséget és a tudatos jelenlétet is fejleszti, ugyanis a légzésre és a testben lévő érzésekre való folyamatos összpontosítás által a résztvevők mélyebb kapcsolatba kerülnek a jelen pillanattal, ezáltal csökkentve a mentális zavarodottság és a stresszt.

Akrojóga

Az akrojóga és a személyes növekedés

Ennek a különleges jógának gyakorlatai segítik a személyes növekedést és az önkifejezést. Arra ösztönzi az egyéneket, hogy feszegessék a határaikat, mind fizikailag, mind szellemileg. Javul a test ellenálló képessége, nő az elszántság és az önbizalom. Ahogy egyre ügyesebbé és magabiztosabbá válnak a résztvevők, sikerélményt kapnak, és egyre jobban hisznek saját magukban és képességeikben.

Tudjuk, elsőre ijesztőnek tűnhet a jóga ezen ágazata a kezdők számára, viszont minden edzettségi szinttel és háttérrel szeretettel várják a vállalkozó szellemű gyakorlókat a legjobb budapesti jógastúdiók. Mindenképpen tapasztalt szakemberektől tanulj, hogy elkerüld az esetleges sérüléseket, hiszen minden fizikai tevékenységnél, az akrojógában is a biztonság a legfontosabb. Nagyon fontos a helyes testtartás és technika a sérülések megelőzése érdekében.

Ha még nem találtad meg a neked való óratípust vagy csak érdekel a tudatos életmód, kövess minket Facebook oldalunkon, hogy biztosan nem maradj le legfiaseb híreinkről.

 

Felhasznált képek: Pixabay

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions