Olívaolaj vásárlás

Olívaolaj vásárlás

Az Ayurveda, az ókori Indiából származó holisztikus orvoslási rendszer, nagy hangsúlyt fektet a különbféle természetes anyagok, köztük az olajok terápiás tulajdonságaira. Az ayurvédikus szövegek érdekes információkat nyújtanak a különböző olajok felhasználásának előnyeiről és azok felhasználásáról annak érdekében, hogy megőrizzük jó közérzetünket és egészségünket. Az utóbbi időkben az olívaolaj óriási népszerűségre tett szert világszerte az egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásai miatt. Ahhoz azonban, hogy valóban megértsük az olívaolaj ayurvédikus perspektíváját és ajánlott alternatíváit, meg kell ismernünk ennek az ősi gyógyító hagyománynak az elveit. Ebben a cikkben elmondjuk mit kell tudnod az olajokról ayurvédikus szempontból, valamint hogy mire kell figyelnünk olívaolaj vásárlás során.

Az olajok megközelítése Ayurvédikus szempontból

Az Ayurveda úgy véli, hogy az olajok elengedhetetlenek a test egyensúlyának és kielégítő táplálásának elősegítéséhez. Az olajok az ayurvédikus kezelések alapvető összetevői, mint például az Abhyanga (olajos masszázs), a Shirodhara (olaj öntése a homlokra) és a Nasya (orrba történő alkalmazás). Az Ayurveda szerint az olajok sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolhatják a testben lévő doshákat (bioenergetikai erőket), nevezetesen a Vata-t, a Pittát és a Kaphát. Az olaj kiválasztása az egyén alkatától és az esetlegesen tapasztalható doshikus egyensúlyhiánytól függ.

Mit kell tudni az olívaolajról?

Az olajfa terméséből – vagy is az olívabogyóból nyert olívaolaj jól ismert a szív- és érrendszer egészségét támogató előnyeiről és magas telítetlen zsírtartalmáról. Az Ayurveda azonban az olajokat elsősorban terápiás tulajdonságok hordozóinak tekinti, nem pedig izolált táplálkozási összetevőknek. Míg az olívaolajat semlegesnek tekintik a doshákra gyakorolt ​​hatása szempontjából, az Ayurveda azt vallja, hogy a testben növelheti a Kaphát és súlyosbíthatja a Pitta energiát, ha túlzottan használják, vagy olyan egyének fogyasztják, akiknek egyensúlyhiánya van ezekben a doshákban.

Olívaolaj vásárlás
Kapj 10% kedvezményt az első vásárlásodból a SolDeli oldalán!

Ayurvédikus olajok különböző doshákhoz

Vata nyugtató olajok: Azoknak a személyeknek, akiknek domináns Vata doshája van, vagyis testtípusok olyan tulajdonságokkal jellemezhető, mint a szárazság, a hidegség és az instabilitás, a melegítő és tápláló olajok javasoltak. Az ayurvédikus olajok közül például a szezámolaj, a mandulaolaj és a bhringraj olaj ajánlott a megnyugvás és a relaxáció elősegítésére.

Pitta nyugtató olajok: A hővel, élénkséggel és intenzitással társított Pitta dosha hűsítő és nyugtató olajokat igényel. A kókuszolajat, a napraforgóolajat és a szantálfaolajat általában a Pitta egyéneknek ajánlják a gyulladás csillapítására, a túlzott hő egyensúlyozására és a nyugalom érzésének elősegítésére.

Kapha csillapító olajok: A kapha dosha, amelyet nehéz érzés, hűvösség és pangás jellemez, serkentő és élénkítő olajok használatát igényli. A mustárolajat, az eukaliptuszolajat és a borókaolajat gyakran használják a Kapha egyensúlyhiányának ellensúlyozására, a keringés és a vitalitás fokozására.

Olívaolaj vásárlás

Az Ayurveda kiemeli az egyensúly és a mértékletesség fontosságát az élet minden területén, beleértve az olajhasználatot is. A választott olajtól függetlenül kulcsfontosságú, hogy megfelelő mennyiségben és körültekintően alkalmazzuk, valamint hogy minőségi termékeket válasszunk. Ha igazi extra szűz olívaolajat keresel, kattints erre a linkre, és válogass kedvező árú, de a legjobb minőségű olajok közül.

Összefoglalva

Az Ayurveda a test és a lélek kapcsolatának mélyreható megértésével értékes betekintést nyújt az egészség és a jó közérzet megőrzését szolgáló olajok kiválasztásába és felhasználásába. Míg az olívaolajnak megvannak a maga előnyei, az Ayurveda azt javasolja, hogy az olaj kiválasztásának az egyén egyedi alkatán és egyensúlyhiányán kell alapulnia. A doshák megértésével és az egyensúly helyreállítását segítő olajok használatával kihasználhatjuk az Ayurveda-ban rejlő lehetőségeket a holisztikus jóllét és vitalitás elősegítésére életünkben.

Felhasznált képek: pexels.com

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions