Az ima ereje – Teremtő szavak

Az ima egy vallásos fogalom, egy felsőbbrendű lényhez, energiához való fohász. Vallástól, kultúráról függően rengeteg formája ismert. De vajon miben rejlik az ima ereje? 
Az ima ereje – Teremtő szavak

Az imádság szanszkrit nyelven praarthanaa. A szó összetétele két szóból származik, “pra” és “artha”, melyek jelentése heves közbenjárás. Az imádságnak számos formája ismert. Történhet gondolatban vagy fennhangon, szavakkal, énekkel vagy szavak nélkül – tánccal vagy bármely más mozdulattal, gesztussal. Céljukban azonban nincs különbség. Minden esetben tiszteletet, szeretetet és hitet rejt magában. Az ima ereje éppen ebből ered, ezért elengedhetetlen spirituális gyakorlatnak számít minden tudatos életmód követő számára.

Az ima spirituális jelentősége

Anyagi világunkat az öt érzékszervünk által ismerjük meg, általuk vagyunk képesek életben maradni. Neveltetésünk csecsemő korunk óta ezen érzékszervek fejlesztésére irányul. Aki viszont hajlandó túllépni ezen és felismeri, hogy sokkal többek vagyunk mint egy test, elkezdi felfedezni felfedezni belső világát, a belül lakozó isteni lényt.

Amikor tehát spirituális gyakorlatokba kezdünk, egy másfajta, öt érzékszervet meghaladó érzékelésünket és kapcsolatteremtő képességünket fejlesztjük. Az ima egy adott hit vagy vallás hitvilágától függően számos jelentéssel bírhat, azonban mindegyik magában hordozza azt, hogy létezik egy nálunk felsőbbrendű erő, mely érzékszerveinkkel nem felfogható. Minden elvégzett ima egy csapást mér az emberi egóra, hiszen az emberi elme kénytelen lesz egy idő után elfogadni, hogy egy magasabb erőhöz fordulunk segítségért. Tehát, ha szeretnénk spirituálisan fejlődni és kapcsolódni az egyetemes létezéshez javasolt a rendszeres, hittel és szeretettel teli ima elmondása/elvégzése.

 

Hogyan működik az ima ereje?

Ha az imában elmondott kéréseid nem állnak szemben a világról vagy önmagadról alkotott képpel vagy hitrendszerrel, kívánságod meghallgattatik és beteljesedik. Előző, spirituális fejlődésről szóló cikkünkben már írtunk a hiedelemrendszerek és az önismeret fontosságától. Az ima ereje annál hatékonyabb, minél magasabb az imádkozó személy spirituális szintje. Az imádkozás kezdetén szintén ajánlott az imádkozó mudra testtartás felvétele, hogy még több isteni energiára tegyünk szert.

Az ima ereje
Bővebb információ a könyvről és megrendelés erre a linkre kattintva érhető el.

Amennyiben tetszett a cikkünk, kövessetek minket a Facebookon is, elsőként értesülhessetek a legújabb közzétett tartalmakról.

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség vagy felelősség nem terheli.

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions