Budapesti fürdők a téli relaxáláshoz

Aki valaha halott már a magyar fővárosról, az biztosan hallott annak csodálatos fürdőiről is. A budapesti fürdők ugyanis világhírűek! Mégis: a helyiek mintha kevésbé használnák ki a város ilyen jellegű adottságait. Éppen ezért most néhány olyan helyszínt mutatunk nektek, amelyek garantáltan meggyőznek arról, hogy néha igenis szuper dolog egy kicsit kiáztatni magad!
Budapesti fürdők a téli relaxáláshoz

A budapesti fürdők egész évben várják a látogatóikat, és minden évszakban remek kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak. A hidegebb hónapokban azonban egészen különleges a hangulatuk, így semmihez sem fogható élményt adnak. És persze az sem utolsó szempont, hogy mennyire kikapcsolnak: kinyújtóztathatod és átforrósíthatod a télen elgémberedett tagjaidat és még a lelkedet is megmelengetheted.

De merre érdemes indulni, ha kipróbálnál egy fürdőt? És melyik az a helyszín, ami számodra a legmegfelelőbb? Nézzük őket sorban, és találd meg a saját kedvencedet!

 

Budapesti fürdők

Mindegy, hogy úsznál, relaxálnál vagy éppen enyhítened a fájdalmaidat, a budapesti fürdők állnak rendelkezésedre! Számos pozitív hatásukkal városszerte várnak – csak meg kell találnod a neked valót!

budapesti fürdők

 

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Ha szóba kerülnek a budapesti fürdők, sokan azonnal a Széchenyi Fürdőre gondolnak. Nem is csoda! Az ikonikus épület már több mint 100 éve nyújt kikapcsolódási lehetőséget budapestiek és turisták millióinak. A páratlan kék-sárga intarziás épület, a gőzölgő medencék a hidegebb időszakban még különlegesebb élményt nyújtanak.

A medencék és szaunák mellett gyógymasszázs, súlyfürdő, iszapkezelés és páros masszázsok is várnak – csak hogy néhányat említsünk a fantasztikus szolgáltatásaik közül. Arra viszont készülj fel, hogy a Városligetben álló fürdő népszerű, így előfordulhat, hogy sokan vannak!

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

H-1146 Budapest, Állatkerti körút 9-11.

Napijegyek 5900 forinttól kaphatóak.

 

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Ilyen kilátás egyik fürdőben sincs! A dunai panoráma, az üvegkupolás épület és a gasztronómiai remekek teszik különlegessé a Rudast. Költs el egy elképesztő vacsorát a teraszon, áztasd ki magad a medencékben, ha pedig arra van szükséged, vegyél igénybe egy gyógyvizes kádfürdőt vagy orvosi gyógymasszázst! Sőt, ha valamilyen szuvenírt is magaddal vinnél, nézz körül a kézműves szappanok, gyógyiszapok és spa kiegészítők között!

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Napijegyek 3800 forinttól kaphatóak.

 

Szent Lukács Gyógyfürdő

A Szent Lukács Gyógyfürdő történelmi épülete a szintén történelmi Budán vár. Az ősfás-kertes környezetben bárki lazíthat és kipihenheti a hét fáradalmait. Számtalan szolgáltatásuk közül kiemelkednek a masszázsok, például a prémium és páros masszázsok, vagy éppen a privát fürdőzés. A gyógyvizes medencefürdők mellett választhatsz orvosi gyógymasszázst vagy éppen szénsavas fürdőt vagy víz alatti vízsugármasszázst is. Sőt: a Szent Lukácsban még komplex fürdőgyógyászati ellátás is vár, így ha valamilyen panaszod van, itt a helyed!

Szent LukácsGyógyfürdő

H-1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29.

Jegyek 3500 forinttól kaphatóak.

 

Irgalmasok Veli Bej Fürdője

A Lukácstól nem messze találjuk az Igralmasok Veli Bej Fürdőjét. És érdemes is meglátogatni, ha már szeretnénk megtapasztalni a budapesti fürdők csodáját! A csodálatos történelmi épületben öt medence áll, és rengeteg szolgáltatás is vár. Illóolajos gőzfürdők, masszázs-zuhanyog jéggéppel, infra- és finn szauna, jacuzzi, sőt, még úszómedence is található a fürdőben.

Ha egy egyszerűbb, tiszta környezetre vágysz, ahol nincs nagy tömeg, akkor ezt a fürdőt nagyon fogod szereti. De akkor is neked való lesz, ha egy kicsit külföldön – természetesen Törökországban – éreznéd magad!

Irgalmasok Veli Bej Fürdője

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 7.

Jegyek 3500 forinttól kaphatóak.

 

Szent Gellért Uszoda és Gyógyfürdő

Nem véletlen, hogy a Duna-part szomszédságában álló Szent Gellért Uszoda és Gyógyfürdő az egyik legépszerűbb fürdő a városban. Már külső szemlélőként is láthatjuk, hogy egy nem mindennapi épületről van szó. És belülről még inkább eszméletlenül néz ki! A színek, az intarziás díszítések, a stukkók, a mozaikok kényeztetik a szemet, a víz pedig a tested többi részét!

A szobrok és kőoszlopok árnyékában pihenhetsz a medencékben, de kipróbálhatod a szaunákat is, vagy a kellemes masszázsok valamelyikét. Ha pedig úgy érzed, hogy a testednek valamilyen gyógyszolgáltatásra lenne szüksége, itt azt is megtalálod!

Szent Gellért Uszoda és Gyógyfürdő

118 Budapest, Kelenhegyi út 4.

Jegyek 5900 forinttól kaphatóak.

 

Fürdőzz, és kapcsolj ki!

Láthatod, hogy a budapesti fürdők között te is bátran válogathatsz, bármilyen igényeid is legyenek. A kellemes környezetben történő úszás vagy a vízben való relaxálás ugynais tökéletes kiegészíti a rohanó mindennapokat vagy éppen az edzéssel töltött délutánokat. Így, ha valamelyik budapesti jógastúdióban már átmozgattad magad, megjutalmazhatod magad egy fürdős élménnyel!

 

Szeretnél még többet megtudni a jógázásról, és nem szeretnél lemaradni az ehhez kapcsolódó eseményekről sem? Kövesd a Facebook-oldalunkat még több információért!

Fotók: Pixabay

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions