Karácsonyi vásárok 2023-ban

Karácsonyi vásárok 2023-ban : Lassan beköszönt a december, azonban a karácsonyra való hangolódás már november közepén megkezdődik. Összegyűjtöttünk nektek néhányat a legjobb karácsonyi vásárok közül, amiket érdemes mindenképpen meglátogatni. Az első vásár ezen a hétvégén már látogatható.
Karácsonyi vásárok 2023-ban

A karácsonyi vásárok 2023-ban is szeretettel várják a látogatókat. Most hétvégén, azaz November 17.én megnyitja kapuit Budapest egyik legszebb és egyben legrégebbi karácsonyi vására a Vörösmarty téren. Összegyűtöttünk nektek néhányat a legjobb helyek közül, amiket idén is érdemes meglátogatni.

Karácsonyi vásárok 2023-ban

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Az idén már 13. születésnapját ünnepli európa legjobb karácsonyi vására, amely most hétvégén, azaz 2023. november 17.- én megnyitja kapuit a látogatók előtt. Az esemény 2024. január 1.- ig látogatható.  Ha igazi karácsonyi forgatagra, kézműves termékekre és különleges gasztronómiai finomságokra vágysz, mindenképpen érdemes ide ellátogatni. A szervezők idén is különböző stílusú műsorokkal, illetve 17:30-tól, 30 percenként, a Bazilika falára vetített fényjátékkal készülnek a közönségnek.

A tér közepén helyet kapott a 12 méter magas karácsonyfa is, ahol ingyenes jégkorcsolya pálya is igénybe vehető a gyermekek számára. Szintén a Bazilika előtt kap helyet az adventi koszorú és megtalálhatjuk majd a betlehemi jászolat is. Bár a vásár eléggé zsúfolt, mégis érdemes megnézni, hiszen ha az időjárásunk nem is ezt tükrözi, a karácsonyi hangulat garantált.

 

Westend Winter Wonderland

Szintén ezen a hétvégén nyit a Westend Winter Wonderland. Ha összekötnéd a vásárlást egy jó kis karácsonyi vásárral, mindenképpen menj fel a tetőkertbe, hiszen nem csak karácsonyi vásárral, hanem jégkorcsolyapályával is várják az érdeklődőket. A belépés a vásár területére díjtalan, a korcsolyázásért azonban fizetni kell.

A meghirdetett programterv alapján december 3.-án még a mikulással is találkozhatnak a gyerekek. Rossz idő esetén azonban a programváltozás jogát fenntartják, illetve a vásár is zárva tarthat.

 

Corvin Hütte – Karácsonyi vásár a Corvin sétányon

A város egyik színfoltjának és közösségi negyedének számító Corvin Sétányon jövő héten hétvégén, azaz november 25.én indul a karácsonyi őrület. Ha sétálnál egyet a karácsonyi hangulatban hazafele munka után, ez a vásár kiváló lehet számodra. Hétvégén azonban nem csak a gasztronómiai élmények, hanem különböző tematikájú kézműves vásárok is várják az érdeklődőket. A vásár megközelítése legegyszerűbben a 4-6 villamossal lehetséges.

Karácsonyi vásárok 2023-ban

További budapesti vásárok amiket érdemes látni

Advent Óbudán

Hogy ne csak a pesti oldalról ajánljunk karácsonyi vásárokat, bemutatjuk nektek az óbudai adventet, amely december 1.-én nyitja meg képzeletbeli kapuit. A szervezők karácsonyt idéző világzenei és könnyűzenei koncertekkel, gazdag gyerekprogramokkal,  ingyenes jégpályákkal, Karácsonyházzal, Fő téri szelfiponttal és Budapest egyik legjobb adventi vásárával várja a karácsonyi hangulatra vágyókat.

Újbudai Karácsonyi Vásár

Igazi téli hangulattal, forró téli italokkal, édességekkel, street food finomságokkal és ajándékötletekkel várt mindenkit az Újbudai Karácsonyi Vásár. A rendezvény 2023. december 1. és december 24. között látogatható az Allee melletti sétányon.

Budapest környéki karácsonyi vásárok 2023-ban

Ha eleged van a városból és szívesen összekötnéd a karácsonyi vásározást egy kellemes sétával, ezeket a helyeket érdemes meglátogatnod.

Advent Szentendrén

Mint minden évben, idén is ünnepi díszbe öltözik ez a csodálatos történelmi város.  Szentendre belvárosa december 2.-a és január 7.-e között várja a látogatókat. A fő téren advent 4 vasárnapján közös gyertyagyújtásban vettünk részt, valamint kulturális és művészeti programokkal is készülnek a szervezők.

Adventi Forgatag Maglódon

Maglódon, a Szent István téren adventi vásár kerül megrendezésre az adventi hétvégéken , azaz december 3, 10, és 17.-én 14:00 és 19:00 között. A karácsonyi vásáron megtalálhatóak lesznek különböző kézműves termékek, ünnepi finomságok és közös gyertyagyúráson is részt vehetünk.

Karácsonyi vásárok 2023-ban

Adventi Kastélynapok – Gödöllő

December 16.án és 17.-én kerül megrendezésre az Adventi kastélynapok a gödöllői kastélyban. A részletes programokat megtalálhatjátok az esemény honlapján. Ha pedig további karácsonyi hangulatra vágytok, mindenképpen érdemes meglátogatni a kastélyparkkal szemben található karácsonyházat és az előtte helyet kapó karácsonyi vásárt is. A karácsonyházba a belépés ingyenes.

Mi idén is nagyon várjuk a karácsonyt, reméljük ezzel ti is így vagytok és mindenképpen ellátogattok majd az egyik karácsonyi vásárra a felsoroltak közül.

A tudatos életmód és a tudatos táplálkozás az ünnepi időszakban is nagyon fontos, így hamarosan klassz receptekkel és tippekkel jövünk majd, amiket az ünnepi időszakban használhattok majd.

Felhasznált képek: Pixabay

 

 

 

 

 

 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions