Legjobb spirituális filmek

Beköszöntött az igazi ősz. A nappalok egyre rövidebbek és hűvösebbek. Azonban ilyenkor sem kell lemondanunk a szórakozásról. Cikkünkben összeállítottuk nektek a legjobb spirituális filmek listáját, amelyek igazán lélekmelengetőek és tanulságosak lehetnek egy hűvös őszi estén. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk! 
Legjobb spirituális filmek

Távol álljon tőlünk, hogy megítéljük a kereskedelmi csatornák műsorait, azonban egy valamit el kell ismernünk: az általuk sugárzott “szórakoztató” műsorok döntő hányada nem túl felemelő. A legtöbb ember fáradtan esik haza a munkából, majd bekapcsolja a televíziót – ahol sorra láthatja a drámaibbnál drámaibb filmeket és sorozatokat. Elrablás, gyilkosság, rablás. A velünk született empátia miatt hangulatunkat és érzéseinket nagyban befolyásolja az, hogy milyen filmeket nézünk a szabadidőnkben. Pontosan ezért, összeállítottuk nektek a legjobb spirituális filmek listáját, amelyek nem csak szellemileg kapcsolnak ki, hanem melegséget adnak a lelkünknek is.

 

A legjobb spirituális filmek

Ízek, imák, szerelmek 

Bizonyára az egyik legnépszerűbb spirituális témájú film, amely 2010 óra töretlen népszerűségnek örvend. A történet Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye alapján készült. A Liz főszerepét Julia Roberts játssza. Liznek mindene megvolt. Férje, karrierje, szép lakása. Egy napon azonban rádöbbent, hogy nem boldog. Azt nem tudta, mire vágyik igazán, csak azt, hogy mindezekre nem.

Férjétől való válása után úgy dönt, egy évet szán arra, hogy megtalálja önmagát. Több hónapot tölt el Olaszországban, ahol kiélvezi a gasztronómia által nyújtott örömöket és új barátokat szerez. Útja folytatásaként Indiába utazik, ahol megpróbálja megtalálni a belső békét az ima segítségével. Végül pedig Balira utazik egy gyógyítóhoz és az igaz szerelem is rátalál, ami meghozza számára a rég áhított kiegyensúlyozottságot.

Interjú Istennel

Te mit kérdeznél a Teremtőtől? Fantasztikus film minden tudatos életmód és spirituális útkereső számára. Paul Asher afganisztáni hírtudósító való hazatérése után nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat. Miután házassága is majdnem tönkremegy, teljesen elveszettnek érzi magát és nem tudja mit tegyen.

Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet. Találkozik egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond. A film a linken megtekinthető.

[youtube v=”J00TTgT6a18″]

 

Az Őslakó

Az egész film egyetlen szobában játszódik. Nagyszerű és elgondolkoztató történet a teremtésről. Egy történelemprofesszor váratlanul bejelenti, hogy otthagyja az egyetemet. Mielőtt elhagyná a várost, kollégái otthonában keresik fel, hogy magyarázatot kapjanak a történtekre. A visszavonulás valódi indokát nem spoilerezzük. Nézzétek meg, nem fogjátok megbánni.

[youtube v=”sDLP5JWWTWA”]

 

A jövő kezdete

Megválthatja egyetlen kisfiú az egész világot? Az általános iskolás Trevor nagyon komolyan vette a házi feladatát. Fantasztikus tervet eszel ki arra, hogy hogyan töltse fel az emberek szívét szeretettel és jósággal. Elgondolkoztató és tanulságos film. Kicsit drámai, ezért érzékeny lelkeknek zsebkendő használata ajánlott!

 

További nagyszerű filmek (nem csak) gyerekek számára

Agymanók

A legjobb spirituális filmek egyike. Bár a film 2015-ben gyerekeknek készült, felnőtt fejjel figyelve rengeteg tanulságot szűrhetünk le belőle és remekül bemutatja a tudatalatti működését, egy ember “személyiségszigeteit” és érzéseinek működését. Megszemélyesítésre kerülnek az emberi érzelmek és izgalmas kalandba keverednek a tudatalatti rejtett zugaiban. Kedves kis történet.

Atlantisz- Az elveszett birodalom

Egy ifjú nyelvész, Miló az elveszett birodalom, Atlantisz felkutatására indul nagyapja hű társával és annak csapatával. A kalandos út során sikerül felfedezni az elveszettnek hitt várost, meglepetésükre azonban nem romokat találnak, hanem egy nagyszerű királyságot.

 

Plusz egy spirituális film 

Shirley Maclaine – Ég és föld között

Shirley Maclaine nem mindennapi történetben meséli el spirituális útját. Szórakoztató, lenyűgöző és elgondolkodtató. A film mindkét része megtalálható a YouTube-on de könyvben is megvásárolható. Aki szeret olvasni, kötelező olvasmány!

A könyv a linkre kattintva megtekinthető és megrendelhető.

Reméljük tetszeni fognak az ajánlott filmek. Amennyiben kíváncsiak vagytok további cikijeinkre is és elsőként értesülnétek a legújabb tartalmakról kövessetek minket a Facebookon is.

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót emiatt semmilyen extra költség vagy kötelezettség nem terheli. 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions