Őszi dekorötletek az otthonodba

Beköszöntött az ősz és vele együtt a hűvös és borongós időjárás. Ezeket a szomorkás és esős napokat azonban feldobhatjuk néhány egyszerű megoldással. Ezek az olcsó és mutatós őszi dekorötletek melegséget és jó hangulatot varázsolnak otthonunkba. Próbáljátok ki ti is! 
Őszi dekorötletek az otthonodba

 

Az évszakváltásokban az a legjobb, hogy újabb és újabb dekorációkat tehetünk ki az otthonunkban, amelyek mindig jó érzéssel töltenek el minket, akár hányszor csak rájuk nézünk. Az őszi dekorötletek kifejezetten ilyenek, ugyanis a természet rengeteg csodaszép dologgal ajándékoz meg minket ebben az időszakban.

Őszi dekorötletek az otthonodba

A természet ajándékai: 

Nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy beszerezzünk néhány természet adta szépséget. Akár a városban élsz akár vidéken – a parkokban és az erdőkben minden séta közben találhatunk bogyókat, vadgesztenyét, makkot, fenyőtobozt vagy akár diót. Ezekből könnyedén készíthetünk egy őszi asztaldíszt, vagy ragasztópisztoly segítségével egy őszi ajtódíszt. Szintén remek dekoráció lehet egy-egy dísztök elhelyezése a lakásban. Általában minden zöldségesnél vagy virágosnál megtalálhatóak különböző formában, színben és méretben. Fontos azonban megjegyezni, hogy a dísztökök fogyasztásra nem alkalmasak.

Őszi dekorötletek termésekből

Szárított növények:

Az őszi időszakban alkalmunk nyílik arra hogy a nyár végén betakarított növényeket felhasználjuk lakásunk dekorációjaként, lehet ez levendula, különböző gyógynövények vagy néhány falevél is.

Illóolajok és gyertyák:

Jól tudjuk hogy az illatok hatással vannak a hangulatunkra. Az olyan őszies illatok, mint például a fahéj, a narancs, a vanília, a levendula, a citrom, vagy a rózsafa segíthet az ilyenkor leggyakrabban előkerülő problémák leküzdésében. Az illóolajokat használhatjuk párologtatóban vagy használhatunk illatgyertyákat is az otthonülős őszi estéken.

Puha párnák és takarók: 

Néhány díszpárna segítségével könnyedén feldobható a kanapé a nappaliban. Vásárolhatunk különböző színű huzatokat a már meglevő díszpárnákra. Igaz őszi színnek számít az okker sárga, a rozsdabarna, a narancssárga, a barna vagy a bordó és a sötétzöld. Ne féljünk használni ezeket a színeket. A párnák mellé mindenképpen helyezzünk el egy meleg plédet – amely nem csak dekorációként használható – hiszen ha fáznánk, könnyen magunkra teríthetjük.

Őszi finomságok a konyhában is

Ha már az otthonunkban mindenhonnan az ősz köszön vissza, ideje a konyhában is elkészíteni néhány őszi finomságot. Előző cikkünkben már írtunk tökből készíthető finomságokról, de nem maradhat el az őszi almaszezon almáspitéje, sem egy finom csésze forró tea. A konyhában egyébként remek dekorációként mutat egy régi teáskanna, melyet olcsón beszerezhetünk akár egy bolhapiacon is.

Minden tudatos életmód követőnek csodás őst kívánunk!

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség nem terheli. 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions