Spirituális helyek Magyarországon

Kirándulni és új helyeket felfedezni jó. Ha nem tudod hova menj hétvégén, ajánlunk néhány helyet, amelyet minden spirituális útkeresőnek egyszer látnia kell. Ezek a legjobb spirituális helyek Magyarországon. 
Spirituális helyek Magyarországon

A legjobb budapesti jógastúdiók rengeteg lehetőséget kínálnak, hogy különböző jógatípusokat próbáljunk ki, azonban ha nem nincs ötletetek, hogy hova menjetek hétvégén, adunk néhány tippet. Nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy különleges élményeket és energiákat tapasztaljunk meg. Összegyűjtöttünk néhány tippet azokról a helyekről, amely szerintünk minden jóginak tetszeni fog. Ezek tehát a legjobb spirituális helyek Magyarországon.

Spirituális helyek Magyarországon

Földünket behálózzák a Szent György vonalak, melyek mentén és főleg találkozásánál nagy mennyiségű pozitív kisugárzású, gyógyító energia mérhető. Országunk területén sűrűn megtalálhatóak ezek a csodálatos energiát kibocsátó vonalak. Szerencsések vagyunk. Ha úgy érzed, hogy le vagy merülve és szeretnél feltöltődni a természet adta energiákkal, mindenképpen látogass el ezekre a helyekre.

Bükkszentkereszt

Bükkszentkereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, Miskolctól  20 kilométerre nyugatra, a Bükk-vidék területén fekszik. Tengerszint feletti magassága 600 méter, ezért levegője rendkívül tiszta. Ez a magaslati levegő kedvezően hat a pajzsmirigy működésére, valamit a levegőkúrával enyhíthetők a bazedov-kór tünetei is. Előnyösen hat egyes légzőszervi megbetegedésekre is, mint pl. az asztma,  ezért a falut szubalpin gyógyhellyé minősítették. Hamarosan beköszönt a tél, így ha a téli sportok szerelmesei közé tartozol, mindenképpen jótékony hatással lesz rád ez a hely.

Garáb 

Előző cikkünkben már bővebben irtunk ezen kicsiny falu különlegességéről, a Samsara hangtálról, amelyet jelenleg a világ legnagyobb hangtáljaént tartanak számon. Garáb a Cserhát vidékén, Budapesttől körülbelül 75 kilométerre Pásztó és Szécsény között körülbelül félúton helyezkedik el, mely  autóval könnyedén kb. 1 óra alatt megközelíthető.

A turisták által is kedvelt környezetben, erdőségek, források és régi vulkáni hegyek között húzódik meg. Ha a túrázást összekötnétek  egy igazi relaxációs hangfürdővel egy csodálatos helyen, mindenképpen látogassatok el a Grabensia fogadóba, ahol a hűvös őszi este lezárásaként egy finom vacsorát is elfogyaszthattok, hiszen egyik ételük finomabb mint a másik. Ha ezt a helyet választjátok, felejthetetlen napnak néztek elébe!

Spirituális helyek Magyarországon

Tápiószentmárton – Attila domb, Kincsem lovaspark

Tápiószentmárton Pest megye délkeleti részén, Budapest és Szolnok között félúton, az Alföld és a Gödöllõi dombság találkozásánál helyezkedik el. A hely ezreivel vonzza a látogatókat, hiszen a Kincsem lovaspark területén érezhető természeti erő a köztudatban igazi gyógyító energiaként ismert. Ezen energia megtapasztalása során érezhetjük a következő tüneteket: kézen, lábon, egész testen bizsergés, csipkedés, melegség, hidegség, áramlás, szédülés, de ez egyénenként eltérő lehet. Egyes betegségek tünetei eleinte felerősödhetnek, de néhány látogatás után érezhető lesz a javulás.

Pilis – Dobogókő

Dobogókő nagy energiavonalak találkozásánál fekszik, ráadásul a fölkéreg itt a legvékonyabb. Itt található a föld egyik energiaközpontja – Szívcsakrája is. Ha szeretetenergiára van szükséged és egy sziklára téve a füled szívesen meghallgatnád a Föld szívdobogását mindenképpen látogass el ide. Gyönyörű hely!

Spirituális helyek Magyarországon
További információ a könyvről és megrendelés erre a linkre kattintva érhető el.

Egyéb szent helyek

Zalaszántói Kovácsi-hegy

Zalaszántón található Európa egyik legnagyobb buddhista szentélye, melyet a 14. Dalai Láma avatott fel.  Állítólag, a hely energiáinak és az itt őrzött Buddha maradványok köszönhetően aki itt meditál, megértést és megoldást találhat lelki problémáira. Ha készen állsz utat engedni a pozitív gondolatoknak és elengednéd a rossz és bántó sérelmeket, mindenképpen látogass el ide.

Krishna-völgy

Krishna-völgy Somogy megyében Somogyvámos külterületén található, a Balatontól 30 km-re. Ez az Indiai Kulturális Központ és Biofarm azzal a céllal alakult meg 1993-ban, hogy az embereket hozzásegítse a védikus kultúra értékeinek, valamint a természetes életmódnak a megismeréséhez. Minden jóginak kötelező!

Reméljük szolgálhattunk új információval számotokra és ellátogattok néhány helyre a felsoroltak közül még idén. Bár a nyári napoknak vége, melegen felöltözve remek élményekben lehet részünk az ország minden pontján.

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket a Facebookon hogy elsőként értesülhessetek a legújabb bejegyzéseinkről.

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót emiatt semmilyen extra költség vagy kötelezettség nem terheli. 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions