Hangfürdő a világ legnagyobb hangtáljával

A tibeti hangtálakat már egyetlen jógázónak sem kell bemutatnunk, azonban egy valódi csodát igen. Mivel szeretjük az új dolgokat, ellátogattunk a világ legnagyobb hangtáljához és kipróbáltuk, hogy milyen is egy igazi hangfürdő...
Hangfürdő a világ legnagyobb hangtáljával

 

Magyarország híres különleges természeti adottságairól, hagyományairól és ételeiről, így rengeteg külföldi túristát vonzz évről-évre. A már jól ismert látványosságok mellett ideje megemlíteni egy egyenlőre kevésbé ismert gyöngyszemet a Cserhát vidékén, Garábot. Ahogy a helyiektől megtudtuk, e kicsiny zsáktelepülés mindössze 46 állandó lakost számlál. Garáb a környék egyik legszebb és legmagasabban fekvő települése, amely a Kelet-cserháti Tájvédelmi Körzet területén található, tengerszint feletti magassága 375 méter. Budapesttől körülbelül 75 kilométerre fekszik, autóval könnyedén, kb. 1 óra alatt megközelíthető.

Mi azonban nem csak a hely szépsége, hanem különlegessége miatt látogattunk el ide. Itt található ugyanis a világ legnagyobb hangtálja. A két órás hangfürdő után felejthetetlen élménnyel távoztunk. Amennyiben érdekelnek a hangtálak és a hangfürdő jótékony hatásai, előző cikkünkben olvashatsz róluk. 

A kert igazi nyugalommal tölti el az odalátogatókat.

Egy igazi spirituális hely

A kanyargó erdei utak között elképzelni sem tudtunk, hogy vajon mi vár még ránk. Amennyiben egy hosszabb pihenést tervezünk, érdemes időben szállást foglalni, ahogyan mi is tettük, hiszen a barátságos és jól felszerelt vendégházak helyei hamar betelnek. Hétfőn délután a Grabensia fogadóba megérkezve kedves fogadtatásban volt részünk.

Tábla a kertben.

Egy kellemes ebéd után elmondták nekünk, hogy a  fogadótól gyalog kényelmesen megközelíthető kert látogatása csak előre egyeztetett időpontban, túravezetővel történhet. Kivételek ez alól az ott megszálló vendégek, hiszen az egyik vendégház a kertben helyezkedik el, így mi korlátlanul látogathattuk a kertet. Ugyan ebben a kertben a domb tetején található az a szentély is, ahol a hangfürdő került megrendezésre. A lépcsőkön felfelé elindulva úgy érzi az ember, hogy hatalmas nyugalom és békesség hatja át a teret. A kertben elhelyezett szobrok, imamalmok és japán fürdő mellett rengeteg állat és növényfaj található meg.

A túravezetés során végigjártuk a kertet, majd az ott kapott gyertyákkal és füstölőkkel elvégeztük a Buddha előtti rituálét. Ez a szertartás nagyon hasonló a hindu púdzsa szertartásokhoz.

Hangfürdő a világ legnagyobb hangtáljával

A recepciósok készséges segítségével azonnal be is tudtunk jelentkezni a másnapi két órás hangfürdőre, melyet Fülep Bogdán tartott nekünk. Bevezetésképpen relaxációval kezdtünk, majd csodálatos hangok kavalkádjában fürdőztünk. Az idő szinte csak úgy repült. A különböző hangtálak hangjai mindig is különleges érzéssel töltöttek el, de a hatalmas Samsara hangtál hangja semmihez sem fogható élményt nyújt.

„Ha elfogadjuk, hogy a hang tulajdonképpen rezgés, és tudjuk, hogy a rezgés a fizikai valónk minden porcikáját érinti, akkor megértjük, hogy a hangot nem csak a fülünkkel, hanem a testünk minden sejtjével halljuk. A hang fizikai gyógyító erejének egyik oka, hogy annyira mélyen megérint és átalakít bennünket érzelmi és lelki síkon. A hang kiegyenlíti az egyensúlytalanságot fizikai működésünk minden szintjén és pozitívan hat tulajdonképpen bármely egészségügyi panasz kezelése során.”

Dr. Mitchell Gaynor

A hangtál átmérője 233 cm, súlya pedig 2.7 tonna, megütése után pedig több mint 6 percig rezonál. A hangfürdő végén lehetőséget kaptunk arra is, bemásszunk a párnákkal kibélelt hangtál belsejébe, amely háromszor került megütésre. A terápia után a tér megtelt élettel, szinte látható volt az energia rezgése a levegőben. A két röpke óra eltelte után úgy éreztük magunkat mint akit kicseréltek, energikusan és jókedvűen indultunk vacsorázni.

Rendelj relaxációs CD-t ezen a linken.

Életre szóló élményt kaptunk és biztosan visszatérünk még erre a csodás helyre. Addig is pedig, Bogdán ajándékba adott kövei emlékeztetnek minket arra, hogy Isteni valónkat sosem veszíthetjük el. Mindig is bennünk volt, van és lesz. Csak rá kell találnunk. Ha pedig rátalálunk, megtaláljuk saját magunkat és tudatos, boldog életet élhetünk.

Imamalom szanszkrit szöveggel.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget a tulajdonosnak, a kedves túravezetőnknek és minden ott dolgozónak, akik szebbé tették nekünk az ott töltött napokat. További sok sikert kívánunk nekik, nektek pedig kedves Jógázók, jó kirándulást és kellemes időtöltést kívánunk!

Ha pedig addig is kipróbálnátok egy hangfürdőt a legjobb budapesti jógastúdiók oldalain biztosan megtaláljátok a hozzátok legközelebb eső helyszínt.

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség nem terheli. 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions