Újévi fogadalmak 2024-re

A tudatos élet egyik alapja a tervezés és a következetesség – éppen ezért nagyon fontos többek között az újévi fogadalmak betartása. Persze, ezt könnyebb mondani, mint tenni, de most néhány tippel a „hogyanban” is segítünk.
Újévi fogadalmak 2024-re
Új év, új én! Ezt a sokat hajtogatott mondat az utóbbi években szerencsére már kezd elfelejtődni, és előtérbe kerülnek a valós alapú, tartalmas tervek a következő évre vagy évekre nézve. Ezeknek a terveknek a megfogalmazása persze mindig a nulladik lépés – így ez az egész legegyszerűbb része is. A feketeleves akkor jön, amikor az újévi fogadalmak betartása kerül terítékre.

Újévi fogadalmak betartása 2024-ben

Többet fogok mozogni, kevesebb húst fogok enni, tudatosabban fogok élni, rendszeresen fogok meditálni, lelassítom az életem, új munkát keresek, rendszerezem a ruhásszekrényem, elkezdek jótékonykodni – és még folytathatnánk a tipikus vagy kevésbé tipikus újévi fogadalmak sorát. Bármelyik – vagy bármi más – legyen is az, amit megfogadtál, az alábbi tippekkel segítünk abban, hogy ne csak álom maradjon!

6+1 tipp, hogy sikerrel járj

Ha készen állsz arra, hogy az idei évben valódi változást érj el, és ne csak továbblökd a következő évre a fogadalmaidat, akkor olvass tovább, és tudd meg, hogyan sikerülhet a legegyszerűbben!

+1 Légy reális!

Bár a felsorolások végére szokott kerülni, még most mégis a plusz 1-essel indítjuk a tippjeinket. Ugyanis, ha az újévi fogadalmak betartása a célod 2024-ben, akkor az első és legfontosabb dolog, hogy olyasmire vállalkozz, ami reális. Olyan célt tűzz ki magad elé, ami nem haladja meg a fizikai, anyagi vagy bármilyen más jellegű korlátaidat. Így sokkal kisebb lesz rá az esély, hogy feladod!

Áss a mélyére!

Azt már megfogalmaztad magadban, hogy min szeretnél változtatni. De az is megvan, hogy miért? Ahhoz, hogy sikeres lehess az újévi fogadalmak betartása terén, tudnod kell, hogy miért vágsz bele az egészbe. Tegyük fel, hogy van egy egészségtelen szokásod, amiről le szeretnél tenni – legyen ez például a túlzott cukorfogyasztás. Pusztán azért szeretnél ezen változtatni, mert tudod, hogy nem tesz jót neked? Vagy inkább azért, hogy még sok-sok év múlva is felhőtlenül játszhass a gyermekeiddel, anélkül, hogy a túlsúlyod vagy a magas vércukorszinted ezt megakadályozná? Ugye, hogy nem mindegy?!

Csak fokozatosan!

Az előbb azt tanácsoltuk, hogy igyekezz reális célokat kitűzni magad elé – és ehhez tartjuk is magunkat. Viszont ha valódi változást szeretnél elérni, akkor azért kell lennie kihívásnak a fogadalmadban! Ahhoz pedig, hogy egy nagyobb akadályt meglépj, elengedhetetlen a fokozatosság. Ez különösen igaz, ha valamilyen fajta életmódváltást – például új étrendet, rendszeres edzést vagy fogyókúrát – terveztél be. Ha ezekkel lépésről lépésre, fokozatosan haladsz, akkor nemcsak hogy tovább fog tartani a lelkesedésed, de eredményesebb is leszel majd.

Újévi fogadalmak

Tanulj magadtól!

Korábban is tettél már fogadalmakat, de eddig általában elbuktál? Semmi gond, hiszen ezekből is tanulhattál! Ha most újra megtetted a tavalyi vagy tavalyelőtti fogadalmaidat – és idén szeretnéd is betartani őket –, akkor próbálj visszaemlékezni, hogy akkor miért nem sikerültek! Ha megvan, akkor máris levonhatod a következtetéseket.

Dicsérd, jutalmazd magad!

Ahogyan fentebb már írtuk, az újévi fogadalmak betartása akkor mehet igazán jól, ha kisebb fokozatokban, részfeladatokban tekintesz rá. És ha már úgyis felbontod, nem lehetne, hogy meg is jutalmazd magad a kisebb sikerekért? Dehogynem lehet, sőt! Kifejezetten jót tesz az önbizalmadnak és lendületet ad a továbbiakhoz, ha ilyen esetekben megdicséred vagy akár meg is jutalmazod magad. Mert lehet, hogy a célodat még nem érted el, de tettél egy fontos lépést a felé vezető úton.

Oszd meg másokkal!

Ha már újévi fogadalmak betartása, akkor szintén nagy segítségedre lehetnek a barátaid, a családod és/ vagy a párod. Egyrészt, ha mesélsz nekik a terveidről, akkor előtted is sokkal élénkebben él majd, hogy mit szeretnél elérni, jobban átéled majd, hogy milyen érzés lesz, ha végre odajutsz. Másrészt pedig, ha elakadnál vagy úgy érzed, fel akarod adni, akkor lesz mögötted egyfajta biztonsági háló, ami nem hagyja majd, hogy ez megtörténjen.

Higgy magadban!

Klisének tűnhet, de ha jobban belegondolsz, akkor a tartalma közel sem közhelyes. Gondolj csak bele: az, amit megfogadtál egy valóban elérhető, régi álmod? Ha így van, akkor könnyen meglehet, hogy már csak azért fogadod meg, mert tudod, már régóta erre vágysz – miközben hiányoznak a valódi tettek és lépések a fogadalom mögül. De mi lenne, ha idén valóban elhinnéd, hogy lehetséged megvalósítani? Ha kell, akkor meditálj, és közben képzeld el, vizualizáld, milyen lenne a siker! Hidd el, hogy ez olyasvalami, ami tényleg megvalósul, ha teszel érte!

 

Mi neked szurkolunk!

Valamit még szeretnénk leszögezni: akkor sincsen semmi probléma, ha elbuksz az újévi fogadalmaidban. Tudod, hogy miért nem? Nos, azért, mert nem csak január elején lehet ilyen vállalásokat tenni, hanem akármikor az évben! Ez pedig azt jelenti, ha valami nem sikerült, akkor csak változtatnod kell, majd újra próbálkoznod. Nem kizárólag az év eleje jelenthet új kezdetet, minden tőled függ, és attól, hogy mennyire tudatosan állsz hozzá az életedhez – ezt ne felejtsd el!

Szeretnél még többet megtudni a jógázásról, és nem szeretnél lemaradni az ehhez kapcsolódó eseményekről sem? Kövesd a Facebook-oldalunkat még több információért!

Felhasznált fotók: Pixabay

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions