Vásárolj okosan: ezek a legjobb jóga matracok minden típusú jóginak!

Vásárolj okosan: ezek a legjobb jóga matracok minden típusú jóginak!

Vastagság, anyag, minőség és ár: csak egypár dolog, amit számba kell venni, amikor eldöntöd, hogy végre megveszed az első saját matracodat. Többé már nem kell bérlésre költened, és hadd ne kelljen belemenni a közösségi jóga szőnyegek higiéniai dolgaiba… Ezen a listán felsorakoznak a legjobb jóga matracok, a te jóga életstílusodhoz igazítva!

A teljesen újonc jóginak

Sok féle jóga matrac létezik kezdők számára, de az első és legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned magadnak itt az az, hogy havi hányszor fogod kigörgetni a matracodat? Ha úgy tervezed, hogy több, mint kétszer fogsz órára járni hetente akkor igazán jó minőségűt kell venned, mert sokat fogod használni. Ha rosszabb minőségűt veszel, az csak rövid távon lesz olcsó mulatság, hiszen hamarabb fog elhasználódni és gyakrabban kell majd újat venned – ugyanannyit, vagy még többet is fogsz fizetni a végén. Egy másik fontos pont: mennyire érzékenyek az ízületeid? Ezt könnyen tesztelheted, ha négykézlábra állsz a földön – fájnak a térdeid? Ha igen, akkor ajánlatos 5 mm-nél vastagabb matracot venned. Próbálj olyat találni, ami csúszásgátló szövettel van bevonva, így lábaid és kezeid nem fognak ide-oda csúszkálni, amitől hamarabb kifáradsz.

A legjobb jóga matracok forrófejű jógiknak

Ha te is úgy jársz Bikram jóga órákra, mintha az életed múlna rajtuk, akkor igen sok tényezőt kell figyelembe venned amikor ehhez az ágazathoz választasz matracot. Az órák alatt iszonyatosan sokat fogsz izzadni, amitől a legtöbb jóga matrac csúszóssá válik. Általában azt csinálják az emberek, hogy törölközőt raknak a matracra, így kevésbé csúszkálnak összevissza a Bikram jóga órák alatt. Manapság viszont jött egy találmány, amit úgy hívnak, kombó matrac, ez törölközőként is szolgál. A felső rétege túlnyomó többségben mikrószálas PVC-ből készül, és az alja olyan anyagból van, ami ragad a földhöz, mint például a kaucsuk. Így valljuk be, te is nagyobb biztonságban vagy… A legjobb, hogy ezeket a kombó matracokat simán bedobhatod a mosógépbe, ami a lehető leghigiénikusabb megoldás. A YogaYogi főhadiszállásán mindannyian imádjuk ezeket a matracokat, mert annyira praktikusak!

A zöld jóginak

Öko-barát jógik minden bizonnyal olyan szőnyeget keresnek majd, ami nem tartalmaz műanyagot – öko-barát jóga matracok Budapesten pedig szerencsére bőven vannak, ne aggódj, vannak opcióid. Elsőrangúakat is ki lehet fogni, amiket a legjobb minőségű természetes gumiból, pamutból vagy jutából készülnek, amik nem tartalmaznak semmilyen méreganyagot és teljesen környezetbarátok. Mivel nagy a választék ezekből a természetes jóga szőnyegekből, biztos fogasz olyan találni, ami megfelel vastagságban, tartósságban és színben is. Először csak keress anyag szerint, és utána szűkítsd a kört!

Matracok a mini-jógiknak

 

Minél hamarabb kezdenek a gyerekeid jógázni, annál jobb – miért ne ösztönözd őket a saját kis jóga matracukkal? Olyan sok cuki dizájn van, a szőnyeg önmagában elég motiváló erő lehet, hogy megszeresse a jógát. A fő aspektus, hogy olyat válassz, ami kisebb méretben mint a felnőtteknek való, hogy gyermeked egyszerűbben vihesse magával, és normálisan elférjen rajta, ne vesszen el. A másik jelentős tényező, hogy a szőnyeg matériájának erősnek, tartósnak és csúszásmentesnek kell lennie, hiszen egy kisgyereknek a mozgáskoordinációja még nincs annyira kifejlődve, egy csúszós szőnyeg veszélyes is lehet! A legfontosabb dolog pedig: válasszátok ki együtt! Így ő is fellelkesül majd a választási procedúra alatt, és tuti biztos, hogy olyat választotok, ami neki is tetszik!

Ha többet akarsz olvasni a jóga kellékekről és hogy mire használják őket, nézd meg útmutatónkat! 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions