A földelés előnyei és gyakorlata

A földelés a legjobb gyakorlat arra, hogy kapcsolódjuk az itt és most-hoz, és figyelmünket tudatosan visszahozzuk a jelen pillanatba. Földanya energiája bárki számára, bármikor elérhető. Nézzük meg, mik a földelés előnyei és hogyan csináljuk a gyakorlatban.
A földelés előnyei és gyakorlata

A világban minden energia. A Föld, az emberek, állatok és minden minket körülvevő fizikai és nem fizikai dolog is. Ez az energia folyamatos áramlásban van, ami azt jelenti hogy mindenen keresztül áramlik és mindenre hat, amivel csak találkozik. Testünkbe az energia csajkráinkon keresztül áramlik be, de a földelés előnyei még kevésbé ismertek.

Fontos megemlíteni itt, a még talán sokaknak kevésbé ismert Schumann-rezonanciát, melyet Winfried Otto Schumann német fizikus, a müncheni egyetem professzora és kutatótársa, Herbert Konig 1954-ben figyelt meg, melynek során megállapították, hogy a Földnek saját energiamezeje van és pontosan 7,83 Hz-en rezeg. Ezt nevezik ma Schumann-rezonanciának.

Napjainkban ezek az energiák felerősödtek . A fizika test folyamatosan idomul ehhez az energiához, az emberek kezdenek felébredni. Ehhez azonban nagy mennyiségű, tiszta, magas rezgésű energiára van szüksége. Itt kapcsolódik be a földelés gyakorlata, ugyanis ez az energia közvetlenül felvehető a talajból.

A földelés előnyei – Miért is fontos ez?

Ha sok időt töltünk a szobánkban, a képernyő előtt, akkor kezd elhalványulni, milyen is kapcsolódni a természettel. Hajlamosak vagyunk túl sok időt tölteni agyalással, a jövőn való aggódáson.

Tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy a földi elektronok beáramlása elősegíti az idegrendszer megnyugtatását, eltolódva a szimpatikus idegrendszert harc vagy menekülés állapotából a paraszimpatikus pihenés és emésztés állapota felé, ezáltal csökkentve a stresszt, idegességet és békét hoz a testbe. Enyhítik a fájdalmat, javítják az alvás minőségét, hígítják a vért, csökkentik a gyulladást és a stresszt.

foldeles-elonyei, erdő

A földelés gyakorlata

A földelés gyakorlata roppant egyszerű: Vedd le a cipődet és kezdj el sétálni vagy csak simán egy helyben állni a puha fűben vagy a tengerparton, tóparton a homokban.

Egyszerűen fókuszáljunk a talpainkra és vegyünk néhány mély levegőt. Hunyjuk be a szemünket és képzeljük el, hogy talpainaből gyökereket növesztünk és egyenesen a Föld középpontja felé növesztjük őket. Lélegezzünk mélyen, majd húzzuk fel ezt az energiát a földből felfelé a talpakba, majd a talpakból még feljebb, végig a lábakon. Haladjon tovább az energia végig a gerincen, képzeljük el hogy csajkráink harmonizálódnak, feltöltődnek ezzel a pozitív és tiszta energiával és végül küldik ki ezt az energiát a koronacsokrán keresztül.

Ez a gyakorlat nagyon hasznos, ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég stabilak az életünkben, kibillentünk az egyensúlyból. A legjobb, ha minden nap tudunk legalább 5-10 percet szánni erre a gyakorlatra. Ügyeljünk arra, hogy közben a mobiltelefon és minden más elektronikai eszköz legyen kikapcsolva.

További “leföldelő” tevékenységek

Földelni nem csak meditációs gyakorlatok által, vagy cipő nélkül sétálva lehet. Számos egyéb olyan formája létezik, amire talán eddig nem is gondoltál.

  • Kertészkedés: A kertészkedés nem csak a virágoknak és a kertnek tesz jót, hanem nekünk is.
  • Földelő testmozgások : Jóga, tánc, futás.

Az alábbi videón például egy szuper reggeli földelő jógagyakorlatkor látható, amelyet bárki elvégezhet otthon.

 

Láthatjuk tehát, hogy a földelés nagyon pozitív hatással lehet szervezetünkre és egyben nagyon egyszerű gyakorlat. Ha további érdekes cikkeket olvasnál és érdekel a tudatos életmód vagy szeretnél még többet megtudni a jógázásról,  kövesd a Facebook-oldalunkat még több információért!

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions