A hangtál meditáció jótékony hatásai – Interjú

Mi a Yogayoginál élünk halunk a hangtálakért. Éppen ezért szeretnénk veletek is megosztani, hogy egy fárasztó hét után miért is éri meg elmenni egy relaxációs hangfürdőre. A témáról Csüllög Mónikát kérdeztük, aki igazi szakértője a hangtálaknak. Nézzük tehát, hogy mik is a hangtál meditáció jótékony hatásai és hogy hogyan is zajlik egy igazi hangfürdő! 
A hangtál meditáció jótékony hatásai – Interjú
Csüllög Mónikával beszélgettünk aki két eleven kisfiú édesanyja. Mónika rendszeresen szervez hangtál meditációkat. Kifaggatuk, hogyan sodorta az élet erre a pályára és megkértük hogy meséljen nekünk arról, hogy mik is a hangtál meditáció jótékony hatásai.
” Bátran kijelenthetem, hogy egy racionális és földhöz ragadt életszemlélettel rendelkeztem mindaddig, míg egy életfordító diagnózis a 6 éves kisfiamnál ( atípusos autizmus) rá nem világított arra, hogy van itt valami más is, amire ha kellő figyelmet fordítok, könnyebbé, örömtelibbé varázsolhatom az életemet… s ha ez már így alakult, akkor miért ne vigyek örömöt, varázslatot a családom, barátaim, és mindenki más életébe is… “
Mónika 2016-ban Theta Healing konzulensként indult el. Csodás tapasztalásokat és azonnali változásokat hozott saját és mások életébe is, de hívást érezett a Tibeti hangtál meditáció iránt is.
“Mivel önállóan sosem ment az elmélyülés, ezért könnyűnek éreztem a hangtálakkal tartott meditációt. Lépésről lépésre sok olyan réteget tisztítottam le magamról, ami arra sarkallt, hogy elkezdjem az Acces Bars energetikai testkezelés tanulását, majd már tanfolyam tartását is. Acces Bars testkezelés mellett ma már Acces Facelift kezelést és Acces Genetikai betegségek oldása testkezelést is alkalmazok praxisomban. Mottóm, az állandó változás állandó éberséget és folyamatos tanulást eredményez.”

A hangtál terápia jótékony hatásai

A hangtál meditáció jótékony hatásai

A hangtálak három szinten hatnak az emberre.

Az első szint a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés. A hangot évezredek óta hívják segítségül a test és a tudat egységének megteremtéséhez, a mantrák, imák, zenék hallgatása, recitálása által.  Ez a hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli és így vált ki pozitív élettani hatásokat. A rezgés által képes hatást kifejteni a csontok üreges részeiben, az ízületekben. A rezgés a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül pedig minden szervre hatással van. A pangó területeket ismét megtölti vérrel, s fokozatosan feloldja a fizikai blokkokat.

A következő szint a fizikai test energetikai rendszerét segíti. Sokan tudják, hogy elsősorban a csakráink látják el szervezetünket megfelelő rezgésszámú életerő-energiával. ( A csakrákról bővebben itt olvashatsz)

A harmadik szint tudatunk tiszta természetét szólítja meg.

A test tisztulásán és az energetikai rendszerünk blokkjainak oldásán keresztül a hangtálak a spirituális síkon is megérintenek: a hang utáni csend, majd a csendből fakadó nyugalom felismerésével. A Hangtál-, és Zenemeditáció fontosabb hatásai:

  • Minden stressz okozta feszültség és probléma oldása
  • Háti és deréktáji fájdalmak fellazítása és megszüntetése, nyaki és vállizomzat lazítása
  • Fejfájás megszüntetése, az emésztés szabályozása
  • Alhasi görcsök oldása, Vérkeringés javítás
  • Energia blokkok oldása, a csakrák harmonizálása
  • Öngyógyító folyamatok beindítása
  • A légzés javítása és mélyítése
  • Koncentráció javítása (hiperaktivitásnál is)
  • Továbbiakban alkalmazható gyerekeknél: tanulási nehézségek, alvási problémák, túlterheltség, stressz esetén.

Amennyiben kedvet kaptál és szívesen kipróbálnál egy csodálatos hangfürdőt, Mónikával megteheted. A legjobb budapesti jógastúdiók is rengeteg hasonló programot kínálnak, melyekre megéri elmenni.

Mindenkinek jó hangfürdőzést kívánunk!

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség nem terheli. 

 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions