A két legjobb jóga csatorna a Youtube-on

Mivel egész Európa, köztük Magyarország is a COVID-19 második hulláma előtt áll, a korlátozások szigorodnak. Ennek következtében a legjobb jógastúdióknak ideiglenesen be kellett zárniuk. Bár közülük néhányan online foglalkozásokat kínálnak, rengeteg ingyenes jógavideó is megtalálható az interneten.  Íme a két legjobb jóga csatorna a Youtube-on.
A két legjobb jóga csatorna a Youtube-on

A Youtube-on rengeteg jógás tartalom közül válogathatunk, így nem könnyű megtalálni azokat a kiváló minőségű videókat, amelyeket mindannyian keresünk. Különösen a kezdő jógázók számára lehet nehéz megtalálni azt a csatornát, amely lehetővé teszi számukra, hogy otthon tanuljanak, miközben biztonságosan és helyesen gyakorolnak.

Ezért a Yogayogi csapata szeretné megmutatni nektek a két kedvenc csatornáját, amelyek az elmúlt hónapokban segítettek bennünket abban, hogy higgadtan gondolkodjunk és javítsuk otthoni gyakorlatunkat.

Nem számít hogy kezdő vagy már tapasztalt gyakorló vagy, ez a két legjobb jóga csatorna garantáltan elkísér a következő hetekben, javítva edzettséged és rugalmasságod amíg újra személyesen nem látogathatóak a legjobb budapesti jógastúdiók. Az általunk ajánlott videók angol nyelvűek, de ne riasszon vissza senkit sem, hiszen attól a mozdulatok nagyon jól követhetőek!

 

Jóga Adriene-nel

Adriene Mishler nem kevesebb, mint a Youtube jóga koronázatlan királynője. A 2012-ben indított jóga Adriene-el című csatornájának jelenleg 8,6 millió követője van. Csaknem 600 kiváló minőségű, ingyenes jógavideót kínál, témák széles skáláját lefedve. Videói  között megtalálhatóak kezdőknek és haladónak szóló anyagok is.

A lejátszási listák a videók hossza szerint vannak rendezve. A rövid 10 perces jógagyakorlatok igazán hasznosak lehetnek, amikor kevés időnk jut a gyakorlásra, de megtalálhatóak a teljes 60 perces gyakorlások is. Néhány videója kifejezetten bizonyos testterületek átmozgatására készültek, melyek segíthetnek például a hát- és nyakfájdalom enyhítésében. Némelyikük kifejezetten intenzív, izzasztó gyakorlatokat tartalmaz, míg más videók a nyújtásra, a lazításra és a pránájáma gyakorlatokra összpontosítanak, megteremtve így otthonunkban is a meditatív légkört.

[youtube v=”oBu-pQG6sTY”]

 

Adriene-t sokaktól megkülönbözteti az, hogy kedves és barátságos személyiségével őszintén törődik az általa létrehozott globális közösséggel, amelyben minden korosztály megtalálható. Látszólag soha sem elég fáradt ahhoz, hogy hangsúlyozza az önszeretet, az önelfogadás és öntudat fontosságát. Ő maga is szeretetet és nyugalmat sugároz.

Mottója: „Találd meg azt, amitől igazán jól érzed magad”. Ez erősen tükröződik tanítási stílusában is. Soha nem felejti el ösztönözni tanítványait, hogy  az ászanák csak úgy végezzék el, hogy az nekik és testüknek jó érzést nyújtson anélkül, hogy bármit is erőltetnének. Minden hónapban új lejátszási listát készítenek különféle témákra összpontosítva.

Ez azt mutatja, hogy Adriene nagy hangsúlyt fektet a jógára és nem csak gyakorlatként tekint rá, hanem mint a tudatos élet, a kapcsolat és a tudatosság eszközeként. Január 1-jén egy teljesen új, 30 napos jógakihívás kerül feltöltésre – tökéletes mindazok számára akiknek az újévi fogadalma része lesz a jógagyakorlás elkezdése vagy elmélyítése.

 

Jóga Timmel

A Tim Senga jógával foglalkozó Tim Senesi csatornája jelenleg 166 ezer követővel rendelkezik és több mint 250 jóga videót kínál. Számunkra ezért mindenképpen az egyik legjobb jóga csatorna a Youtube-on.

Videóinak kommentjeiben sokan a „legnyugodtabb jógaoktatóként” jellemzik. Tim minden bizonnyal egy nyugodt srác, aki két lábbal áll a földön. Utasításai mindig pontosak de soha nem unalmasak. A szájából néha-néha kicsúszó nem tervezett poénok szórakoztatóvá, elbűvölővé és személyessé teszik a videóit.

Adriene-hez hasonlóan Tim úgy véli, hogy a jógának mindenki számára hozzáférhetőnek kell lennie, különös tekintettel a saját útjára: Tim a jógával az egyetemen ismerkedett meg, amikor túlsúlyos volt, depressziós volt, valamint alkohol- és kábítószer függőséggel küzdött.  Azonban a jóga teljesen megváltoztatta az életét.

Útja azóta is töretlen, a stúdiókban végzett tanítás mellett 2018-ban indította el Youtube-csatornáját, remélve, hogy mások életébe is változást tud hozni. Célja, hogy békét és a gyógyulást, amire annyira szüksége volt fiatalabb korában, más, hasonló helyzetben lévő emberek számára is elhozza.

Tim Youtube csatornája sok férfi számára ösztönző volt, hiszen sokan szkeptikusak voltak ezzel a „női sporttal” kapcsolatban.  Ma már rengeteg hozzászólás érkezik a videóihoz, melyben férfiak fejezik ki hálájukat azért, mert megismertette őket a jógával.

Videóiban nagyon világos utasításokkal próbálja átadni tanítványainak az ászanák helyes elvégzéséhez való tudást. Időről időre vendégeket hív meg, hogy vegyenek részt a videóiban, akik aztán elvégzik a gyakorlatokat, miközben ő kizárólag az egyes testhelyzetek helyes beállításának és gyakorlatának elmagyarázására koncentrál.

[youtube v=”RiArIqYwCXQ”]

 

Tim csatornájának nagyon jó kezdőknek szóló sorozata van, amely az új jógiknak kiváló bevezetést nyújt a leggyakoribb jóga testtartások helyes elvégzéséhez. Ez abban is segít nekik, hogy elegendő erőt gyűjtsenek ahhoz, hogy később Tim haladóknak szóló videóit is elvégezhessék.

Tim nagy hangsúlyt fektet a jóga biztonságos gyakorlására, és nem ugrik olyan testtartásokba, amelyekre a diákok még nem állnak készen. Nagy hangsúlyt fektet az erőnlét fokozatos felépítésére, rendszeresen beépítve olyan elemeket, amelyek nem jellemzőek a jógára, de az elhanyagolt izomcsoportokat célozzák meg.

Lejátszási listáiban különféle 30 napos kihívásokat találhattok meg, de kezdőknek azt javasoljuk, hogy alapozó gyakorlatokról szóló videókkal kezdjétek, hogy elkerüljétek a sérüléseket.

Ha még mindig nem vagytok biztosak abban, hogy a két nagyszerű tanár közül melyik a legmegfelelőbb számotokra, próbáljátok ki mindkettőt! Előbb vagy utóbb automatikusan elkezdünk ragaszkodni az egyikhez.

Amennyiben van kedvenc jógás YouTube csatornátok, írjátok meg nekünk, hogy másokkal is megoszthassuk őket. Mindenkinek kellemes gyakorlást kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket a Facebook oldalunkon, így elsőként értesülhettek az új tartalmakról!

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions