Jégkorcsolyapályák Budapesten – Mozgásra fel!

Az egyik legjobb dolog a télben, hogy megnyitnak a jégkorcsolyapályák Budapesten! Így legyél kezdő vagy profi, érkezz a családdal vagy akár egyedül, az biztos, hogy egy szuper mozgásformát gyakorolhatsz, miközben jól szórakozol!
Jégkorcsolyapályák Budapesten – Mozgásra fel!

Valljuk be, télen kissé leszűkülnek a lehetőségeink, ami a szabadban való sportolást illeti. Persze semmi sem lehetetlen, jól beöltözve ilyenkor is tudunk például túrázni vagy futni – ha bírjuk a hideget –, de sokkal élvezetesebb tud lenni egy-egy edzés, ha egy kifejezetten téli sportot választunk. Ha éppen nincs alkalmunk elmenni snowboardozni vagy síelni a hegyekbe, akkor sincs minden veszve. Itt vannak ugyanis a jégkorcsolyapályák Budapesten!

Miért szeretjük?

Mielőtt felsorolnánk a legszuperebb korizási lehetőségeket a fővárosban, nézzük, hogy miért is szeretjük annyira ezt a sportot – azon kívül persze, hogy remek szórakozás. A jégkorcsolyázás egy nagyon összetett mozgásforma, ami remekül átmozgatja a testet. Elsősorban a láb, illetve a fenék izmait dolgoztatja meg. Az erősítés mellett pedig a koordinációs készségünket és egyensúlyérzékünket is fejleszti, ezzel pedig még a testtartásunkat is javítja. Nem is beszélve arról, hogy milyen jó hatása van az állóképességünkre!

Most, hogy mindenkit kedvet kapott a korizáshoz, nézzük, hogy hol várnak jégkorcsolyapályák Budapesten!

Jégkorcsolyapályák Budapesten

Mivel a jégkorcsolyázást gyermekek és felnőttek egyaránt imádják, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált. Ez pedig magával hozta azt is, hogy egyre-másra jelennek meg jégkorcsolyapályák Budapesten. Ha te egyelőre mégsem találtad volna meg ezek között az igazit, akkor böngészd végig a listánkat, és találd meg a kedvenced!

Jégkorcsolyapályák Budapesten

A Budapest Parkba eddig legfeljebb a koncertek miatt látogattunk el, idén télen azonban emeltek a téten, és megnyitották a saját korcsolyapályájukat a koncerthelyszín küzdőterén. Így most egy 1200 négyzetméteres, óriási jégpálya is várja a mozogni vágyókat! Ha a legtöbb edzésedet valamelyik budapesti jógastúdióban végzed, de már vágysz egy kicsit a szabadtéri mozgásra, ahol hatalmas területen, szabadon csúszkálhatsz, akkor ez lesz a tökéletes hely számodra.

Azoknak, akik szeretnek korizni, biztosan nem kell bemutatnunk a Városligeti Műjégpályát, ami már sok-sok éve a fővárosiak kedvence. A látványos környezetben elhelyezkedő pálya nemcsak a testmozgásra biztosít lehetőséget, hanem a lazításra is: egy finom, forró tea mellett ereszthetjük ki a gőzt.

Nem véletlen, hogy az Adventi Ünnep a Bazilikánál névre hallgató vásárt már több alkalommal is megválasztották Európa legszebb karácsonyi vásárának. A rengeteg árus a fényfüzérek alatt, az isteni illatok és a mesésen feldíszített karácsonyfa mellett most már egy ingyenes korcsolyapálya is várja az ide látogatókat. Ha valaki szeret piruettezni és hatalmas távokat suhanni a korcsolyájával, akkor nem biztos, hogy ez lesz számára a legmegfelelőbb választás. Azok számára viszont, akik egy hangulatos családi kikapcsolódásra vágynak, tökéletes lesz! A gyerekek korizhatnak, miközben a felnőttek megkóstolják az isteni gasztroremekeket vagy az illatos forralt borokat.

Advent Óbudán, a hangulatos

Óbuda egyébként is arról híres, hogy olyan, mintha egy mesebeli, vidéki világba csöppennénk. Ez pedig a téli időszakban különösen igaz: a rengeteg fényfüzér és az árusok egészen varázslatos hangulatot kölcsönöznek a városrésznek. Az Advent Óbudán rendezvénysorozat a hangulat mellett idén is biztosítja a jégkorcsolyázási lehetőséget, ráadásul rögtön két pályán!

Mesés körhinta, jégkorcsolya, forralt borok, kürtőskalács, sörök, hütte-hangulat: mi más kellhet még? A Westend tetőkertjében kialakított helyszín mindent biztosít, ami egy tökéletes téli kikapcsolódás elengedhetetlen kelléke. Mindezeket pedig igazi, XXI. századi kivitelben hozzák, így igazán Instagram-kompatibilis helyszínt biztosítanak a sportolni, vagy éppen szórakozni és fotózkodni vágyóknak.

Bálna jégpálya, a Duna-parti

Budapesten kevés hangulatosabb helyszín van a Duna-partnál: a víz közelsége, a nap sugarai és a belvárosi épületek teszi igazán különlegessé a Bálna környékét. Idén pedig újra fokozzák az élményt, hiszen ismét egy jégpályát installáltak az épület mellé. A panoráma fantasztikus, a pálya 450 négyzetméteres, ráadásul ingyenes! A csúszkálás után pedig élvezhetjük az étterem adta lehetőségeket.

Fedett jégpályák

Ha ezektől a tippektől nem igazán jött meg a hangulatod ahhoz, hogy friss, ropogósan hideg szabad levegőn sportolj, akkor sincs semmi baj! Vannak ugyanis fedett jégkorcsolyapályák Budapesten. Ezeken élvezheted a korizás minen előnyét, de egy fokkal kevésbé vagy kitéve a természet viszontagságainak.

Az egyik a Marczibányi Jégpálya, ahol még oktatást is biztosítanak. Nem kell sokkal messzebb menni egy másik fedett pályáért: a Jégkert a Mammut közelében biztosít műkorcsolya-tanfolyamot, és hoki sulit is, de természetesen simán korizni is bemehetünk. De Kőbányán is várja egy pálya azokat, akik a külvárosban keresnek korizási lehetőséget.

Suhanj a télbe!

Ha tetszik, ha nem a tél most már teljes erejével beköszöntött: jönnek a havazások és röpködnek a mínuszok. Ahelyett, hogy siránkozunk az időjárás ilyen átalakulásán, mi lenne, ha megpróbálnánk egy kicsit élvezni? És addig, amíg be nem köszönt a tavasz, a jégkorcsolyapályák Budapesten is várnak, hogy megkönnyítsék ezt az időszakot!

Szeretnél még többet megtudni a jógázásról, és nem szeretnél lemaradni az ehhez kapcsolódó eseményekről sem? Kövesd a Facebook-oldalunkat még több információért!

Fotók: Pexels

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions