Kecskejóga: az új cukiság őrület

Úgy tűnik, ma már a jógairányzatoknak sem szabhat semmi határt. Amerikában már hódít az új és egyben nagyon cuki őrület, a Kecskejóga. A Yogayogi csapata teljesen oda van érte és úgy gondoltuk, ezt nektek is látnotok kell... 
Kecskejóga: az új cukiság őrület

 

Mielőtt belekezdenénk, jó ha néhány dolgot tudunk a kecskékről: A kecskék nem buták, nem gonoszak és még csak nem is büdösek. Valójában igazán intelligens állatok, barátságosak és nagyon puhák. 🙂

A Kecskejóga feltalálója egy Oregon állambeli jógi, Lainey Morse. A hölgy elmondása szerint a kecskejóga ötlete akkor merült fel benne, miután elvált férjétől és nem sokkal később autóimmun betegséggel diagnosztizálták. Mély depresszióba esett, majd hogy vigaszt leljen lelke, szabadidejét farmján, a kecskéivel töltötte. Annyira megnyugtatónak találta a mindennapos időtöltést a kecskéivel, hogy ismerőseit is meghívta a farmjára. Egy szép napon pedig egyik barátját olyannyira magával ragadta a hely békéje és szépsége, hogy azt javasolta Lainey-nek, hogy jógaórákat kellene tartaniuk ezen a helyen. Az ötlet olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az emberek várólistán várták, hogy sorra kerülhessenek és kipróbálhassák az új, eddig még sosem látott jógafoglalkozást. Egyszerűen mindenki imádta.

Az állatok terápiás hatása

Az állati terápiának rengeteg jótékony hatása van, amelyek ma már kutatásokkal is alátámasztottak. Az állati terápia csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterin szintet, fejleszti a kapcsolatteremtő képességet az autizmussal élő gyerekeknél , és még fizikai fájdalmakat is képes csökkenteni. A terápiás állatok segítenek megőrizni a mentális egészséget is: csökkentik a szorongást és a magány érzését. A kecskék állítólag az egyik legideálisabb terápiás állatok, ugyanis nagyon barátságosak és szeretik az embereket.

Kecskejóga

Miért jó tehát a Kecskejóga?

Nyilvánvalóan a kecskejóga nem a tökéletesen kitartott ászanákról szól, ugyanis gyakorlatsorai elsősorban kezdőknek szóló pózokból állnak. Sokkal inkább egy terápiás, jó hangulatú, játékos óra különböző szinten lévő jóga gyakorlók számára, melynek célja, hogy a természetet közelebb hozzák az emberekhez. A kecskejóga lelkes rajongói állítják, hogy semmi sem ad nekik annyi pozitív energiát, mint egy friss levegőn eltöltött óra, ugrándozó kecskegidák közvetlen társaságában.

A legjobb budapesti jógastúdiók még sajnos nem tartanak kecskejóga órákat, de reméljük hamarosan Magyarországon is ki tudjuk majd próbálni valahol ezt a fajta terápiás jógát. Már alig várjuk!

[youtube v=”gvj6voiH5S0″]

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség nem terheli. 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions