Könnyed flow-jógaórák Budapesten – Az ünnepek tökéletes levezetése

Mire is van szükségünk az ünnepek után? Egy kis levezetésre, stresszoldásra, a finom vacsorák után egy könnyedén átmozgató edzésre. A flow-jógaórák Budapesten pedig pontosan ezt fogják neked megadni.
Könnyed flow-jógaórák Budapesten – Az ünnepek tökéletes levezetése
Teljesen természetes, hogy az ember egy kicsit leereszt az év végi hajtás után, az ünnepek alatt. Kicsit többet eszünk, sokkal többet pihenünk és talán a testmozgást is egy kicsit elhanyagoljuk. Ez nem feltétlenül baj, ha az év elején sikerül ebből a kómás állapotból kikecmeregnünk. Ha szeretnél te is kiszakadni ebből az ördöginek tűnő körből, akkor a flow-jógaórák Budapesten szeretettel várnak!

Az alábbiakban bemutatjuk neked azokat a stúdiókat és jógaórákat, amelyekre neked is szükséged lehet ebben az időszakban. Előtte viszont abba adunk egy kis betekintést, hogy miért éppen ezt a jógatípust érdemes most választanod, és hogy melyek ennek az irányzatnak a fő jellemzői.

Flow-jóga 1×1

Mielőtt tehát belevetnénk magunkat a flow-jógaórák Budapesten elérhető tárházába, itt egy kis bevezetés erről a kellemes jógatípusról. A flow jóga vagy áramlás jóga egy dinamikus típus, amelyben finom mozdulatok követik egymást átkötésekkel. A flow egyik legfontosabb eleme a nyugodt légzés: mindent ennek a ritmusára építenek fel. Tehát mindenkinek tökéletes választás, aki szereti a dinamikusabb órákat, ráadásul mind haladók, mind kezdők el tudják végezni ezeket a gyakorlatokat.

Miért éppen a flow?

És hogy miért éppen most ajánljuk? Nos, az ünnepi időszakban általában megterheljük a testünket ­– még ha nem is tudatosan. Éppen ezért jót tesz neki ez a jógatípus, ami képes arra – a helyes légzés és testtartás által –, hogy beindítsa a test öngyógyító folyamatait, illetve a belső szervek megfelelő működését. Sőt, mit több, még méregtelenítő-tisztító hatással is bír, így extrán hatásos lehet!

Könnyed flow-jógaórák Budapesten

Most pedig nézzük, hogy ezek a jótékony flow-jógaórák Budapesten belül pontosan hol érhetőek el. Keresd meg az alábbi felsorolásból a személyes kedvencedet, a legszimpatikusabbat, vagy esetleg látogass el mindegyik stúdióba, és találd meg a neked leginkább megfelelő órát!

flow-jógaórák Budapesten

Muditayoga

A Muditayoga többféle jógaórája között a jóga flowt is megtaláljuk: ezt a mozgássorozatot az astanga és a vinyásza alapjaira építik. A dinamikus mozdulatokkal megnyithatod a csípőt és a vállakat. Emellett pedig egy flow-jógaórával tökéletes alapokat szerzel ahhoz, hogy másféle dinamikus, illetve vinyásza-stílusú gyakorlatsorokat is elvégezhess.

Mandala Jógastúdiók

Mindegy, hogy a Mandala melyik stúdiójába látogatsz el, a biztos, hogy egy dinamikus, kreatív jógaóra vár rád. Készülj a folyamatos, lassú mozgásra és a nyugodt légzésre, elsősorban pedig arra, hogy ez egy gyorsabb óra lesz annál, mint amit máshol megszokhattál.

AUM Jógaközpont

Itt is alapnak számít a dinamizmus és a finom mozdulatok, illetve a saját légzés ritmusára építkezés – hiszen minden egyes mozdulat a saját légzésünket veszi alapul. Az AUM Jógaközpont óráin általában szekvenciákat alkalmaznak, azaz megadott mozdulatsorokat ismételnek, kiegészítve azokat egy-egy másik ászanával. Általános elem például a Napüdvözlet – ez szinte mindig belekerül.

Down Dog Jógastúdió

A Down Dog Jógastúdió vinyásza flow órái arra törekszenek, hogy harmóniát teremtsenek az elme, a test és a lélek hármasában. Ehhez az ászanákat sorozatokba rendezve gyakorolhatod náluk, amelyek során irányított légzés-mozgás kombinációkkal mozdulhatsz át egy pozícióból a következőbe.

InSpirál Jóga- és Önismereti Stúdió

Mint minden flow jógaóra esetében, úgy az InSpirálban is mindig egy adott téma van az órák fókuszában. Ez lehet egy kiválasztott energiaközpont vagy testrész, a lényeg, hogy a gondosan összeállított ászanasorozatokat egymás után végezzük el, a pozíciókat pedig csak rövid ideig tartsuk ki. Hiszen itt is a lényeg a dinamizmus!

Gyakorolj otthon!

Előfordulhat, hogy elővigyázatosságból vagy akár időhiány miatt, most inkább otthon gyakorolnál, nem pedig valamelyik budapesti stúdióban. Ebben az esetben sincsen semmi gond, hiszen ma már otthon is megteremtheted a jógázás tökéletes feltételeit, és végigcsinálhatsz egy flow- – vagy gyakorlatilag bármilyen típusú – órát. Viszont ezt a megoldást inkább csak azoknak javasoljuk, akik rendelkeznek némi tapasztalattal, mert ha rosszul végzed a gyakorlatokat, azzal nem javítani fogsz a tested, lelked és elméd állapotán, épp ellenkezőleg!

A lényeg: mozdulj meg!

Összességében pedig azt gondoljuk, hogy teljesen mindegy, hogy otthon, hogy valamelyik stúdióban vagy gyakorlatilag bárhol máshol gyakorolsz. A lényeg ugyanis az, hogy rázódj újra bele a megszokott kerékvágásba, amelyben rendszeresep sportolsz, amelyben rendszeresen törődsz a testeddel és jót teszel vele. Mert az ünnepi időszak bármennyire is szép, nem tarthat örökké!

 

Szeretnél még többet megtudni a jógázásról, és nem szeretnél lemaradni az ehhez kapcsolódó eseményekről sem? Kövesd a Facebook-oldalunkat még több információért!

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions