Pénz bevonzása a vonzás törvényével

A vonzás törvénye egy metafizikai elv mely szerint a gondolatok és hiedelmek által képesek vagyunk bármit magunkhoz vonzani, amire vágyunk.
Pénz bevonzása a vonzás törvényével

A Vonzás Törvénye emberek millióinak képzeletét ejtette rabul az egész világon, ígéretet kínálva vágyaik megvalósítására és életük megváltoztatására. Míg a vonzás törvénye az utóbbi időben jelentős népszerűségre tett szert, eredete az ősi filozófiai és spirituális tanításokra vezethető vissza. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a vonzás törvényének fogalmát, és megvilágítjuk annak történelmi gyökereit, valamint eláruljuk, hogyan lehetséges a pénz bevonzása életünkbe.

A vonzás törvényének megértése

A vonzás törvénye azt tanítja, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Más szóval, a gondolatainkon, hiedelmeinken és érzelmeinken keresztül kibocsátott energia hasonló energiákat vagy tapasztalatokat vonzhat az életünkbe. Vagyis ha a pozitív gondolatokra összpontosítunk és vizualizáljuk, amit szeretnénk, akkor  ahhoz a rezgési frekvenciához igazodnunk, amely szükséges e vágyak beteljesüléséhez.  A pozitív gondolkodásmód fenntartásával és a hála ápolásával lehetséges a rezgésszintünk emelése, így egy teljeseb, boldogabb valóságot teremthetünk, ráadásul könnyedén.

Az emberek vágyai csupán azért nem teljesülnek, mert legtöbbször nem arra gondolnak, amit szeretnének, hanem arra, amitől tartanak.

Rhonda Byrne

A vonzás törvényének történelmi háttere

 

Sokan nem tudják, hogy a vonzás törvényének gyökerei az ősi bölcsesség hagyományaiban keresendők , hiszen igazán a 20. században, az olyan könyvek révén vált népszerűvé, mint például Napoleon Hill “Gondolkozz és gazdagodj” című könyve.

Ennek a fogalomnak az egyik legkorábbi dokumentált említése Hermész Triszmegisztosz nevéhez fűződik, aki i.e. 3000 körül élt. Hermész Triszmegisztosz kijelentette, hogy „ahogy fent, úgy lent”, hangsúlyozva ezzel a kapcsolatot az emberi elme valóságot formáló ereje és a világegyetem között.

Az 19. század végén és a 20. század elején az Egyesült Államokban megjelent az Új Gondolat mozgalom (angolul: New Thought vagy Higher Thought). Ez a spirituális mozgalomdöntő szerepet játszott a vonzás törvényének népszerűsítésében. Az olyan figurák, mint Phineas Quimby, Mary Baker Eddy és Ralph Waldo Emerson azt a gondolatot vizsgálták, hogy gondolataink és hiedelmeink befolyásolják tapasztalatainkat és egészségünket, valamint az anyagi jólétet is hangsúlyozták.

Azonban a 20. századi író és előadó, Napoleon Hill volt az, “Gondolkodj és gazdagodj” című könyvével, aki a vonzás törvényét, mint fogalom, a köztudatba hozta. Könyvével a vizualizáció, a hit és a pozitív gondolkodás fontosságát hangsúlyozta, melyekkel elérhető a siker.

A 21. században a vonzás törvénye emberek millióit ragadta magával világszerte, miután filmben is megjelent Rhonda Byrne – A tikok című műve. A Titok bemutatta a vonzás törvényét, mint a gazdagság, az egészség és a boldogság megnyilvánulásának átalakító eszközét.

Pénz bevonzása

A vonzás törvénye a gyakorlatban

A vonzás törvénye az a meggyőződés, hogy olyan tapasztalatokat és embereket vonzzunk az életünkbe, amely megfelel aktuális érzelmi állapotunknak és hitrendszerünknek. Vagyis a pozitív állapot pozitív, a negatív állapot negatív helyzeteket teremt. Bár ez a koncepció tudományosan nem bizonyított, mégis sokan élnek e szerint az elv szerint a pénz bevonzása érdekében.

Íme néhány tanács, hogy neked is sikerüljön:

Tűzz ki világos célokat:

Világosan határozd meg, hogy mennyi pénzre van szükséged és miért szeretnéd azt. Legyen nagyon konkrét, mint például:  2 millió forint extra bevételt vonzok be a következő három hónapban, hogy kifizessem adósságaimat és megteremtsem a pénzügyi stabilitást.

Vizualizáld a bőséget:

A vizualizáció elengedhetetlen ahhoz, hogy működésbe hozzuk a vonzás törvényét. Vetíts magad elé olyan mentális mintha már megtapasztalnád a vágyott életet és az anyagi bőséget. Képzelje el, hogy mivel telne egy napod ha anyagilag független lennél és közben érezd a biztonságot és a békét.  Elképzelheted például, hogy a bankszámlakivonatod tartod a kezedben, amelyen már rajta van az általad birtokolni kívánt összeg.

Gyakorold a pozitív megerősítéseket:

A pozitív megerősítések olyan pozitív állítások, amelyek ismételgetésével átírhatjuk a tudatalattinkban lévő hitrendszereket. Használ őket minden napi rendszerességgel, felírhatod őket egy cetlire és kiteheted őket jól látható helyre. Készíts ilyen megerősítéseket minden életterületre.

Légy hálás:

Légy hálás minden forintért, amid jelenleg van, bármilyen összegről is legyen szó. Tekints végig az életeden, és írj listát azokról a dolgokról, amiért hálás lehetsz. Vedd számba a kis dolgokat is. A hála segít a bőségre összpontosítani, és és pozitív érzéseket generál. Vezethetsz akár egy hálanaplót is.

Cselekedj:

A vonzás törvénye nem arról szól, hogy tétlenül ülünk, és várjuk, hogy minden az ölünkbe hulljon. Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy elérd a céljaidat. Keresd a lehetőségeket, fedezz fel új dolgokat, és légy nyitott minden újra. Például, ha egy új vállalkozás elindítása a cél, készíts üzleti tervet, nézz körül a piacon és mérd fel a lehetőségeidet, kezdd el kiépíteni a szükséges kapcsolatokat.

Engedd el a korlátozó hiedelmeket:

Vizsgáld meg a pénzzel való kapcsolatodat és a pénzzel kapcsolatos korlátozó hiedelmeidet és negatív érzéseidet. Cseréld le őket a pozitív megerősítések használatával. Például, ha úgy hiszed, hogy “nehéz pénzt szerezni”, cseréld ki a “pénz könnyen és bőségesen áramlik hozzám” megerősítésre.

Vedd körül magad olyan emberekkel, akinek már meg van, amire vágysz:

Vedd körül magad olyan emberekkel, erőforrásokkal és környezettel, amelyek támogatják a céljaid elérését. Vegyél részt olyan tevékenységekben, amelyek inspirálnak és felemelnek. Lépj kapcsolatba olyan személyekkel, akik pénzügyi sikereket értek el, vagy csatlakozz a személyes fejlődésre ösztönző csoportokhoz.

Megerősítő mondatok a pénz bevonzása érdekében

Végül nem maradt más hátra, hogy a gyakorlati útmutató után néhány pozitív megerősítést is adjunk, a pénz bevonzása érdekében. Mondd ki őket hangosan, akár naponta többször is. Írd fel őket egy cetlire és tedd ki őket jól látható helyre, hogy a tekinteted naponta többször is ráessen.

“Mágnesként vonzom a pénzt. A gazdagság és a jólét erőfeszítés nélkül érkezik el hozzám.”
“Nyitott vagyok az univerzum bőségre, és befogadom azt.”
“Megérdemlem, hogy anyagi biztonságban éljek, és megragadom az elém táruló lehetőségeket.”
“Hálás vagyok a korlátlan lehetőségekért, amelyek anyagi bőséget teremtenek.”
“A pénz várt és váratlan módon érkezik az életembe.”
“Összhangban vagyok a bőség energiájával, és minden gondolatommal gazdagságot vonzok.”
“Méltó vagyok az anyagi sikerre, és megengedem magamnak, hogy nagy vagyont kapjak.”
“Elengedek minden negatív vélekedést a pénzről, és elfogadom a korlátlan bőség állapotát.”
“Minden nap, minden tekintetben egyre gazdagabb vagyok.”
“Én vagyok a pénzügyi valóságom megteremtője, és úgy döntök, hogy gazdagságot és bőséget teremtek.”
“Hálás vagyok minden forintért, amim van.”

Válassz néhányat, vagy fogalmazz új megerősítéseket, amelyek rezonálnak veled. Ne feledd, nem a mondat , hanem a következetesség és az állításokba vetett hit a megvalósulás kulcsa. A vonzás törvénye szubjektív, ne szabjunk határidőket, hiszen mindenkinél eltérően működhet. Tartsd fenn a pozitív gondolkodásmódot, maradj kitartó, és a vágyott dolog megérkezik hozzád.

Ha érdekel a tudatos életmód, további érdekes cikkekért kövess minket a Tiktokon vagy a Facebook oldalunkon, így biztosan nem maradsz le a legújabb hírekről és frissítésekről.

Felhasznált képek: pexels.com

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions