Spirituális gyerekkönyvek – Nem csak őszre!

Egyre több spirituális témával foglalkozó gyerekkönyv jelenik meg a könyvespolcok és a webáruházak kínálatában. Nagyon fontos, hogy már gyermekkorban átadjunk nekik egy olyan tudást, amire később alapozni tudjanak és megismerhessék önmagukat már ebben a korai időszakban is. Íme néhány a legjobb spirituális gyerekkönyvek közül.
Spirituális gyerekkönyvek – Nem csak őszre!

Amennyiben már egészen a kezdetektől megfelelő neveltetésben részesül a gyermeked, később annál kevesebb problémád lesz vele. Nagyon fontos, hogy minél több jó szokást minél hamarabb elültessünk bennük, hiszen ők még nagyon könnyen, játékosan tanulnak és természetüknél fogva érdeklődőek, mindent tudni akarnak. Erre az egyik legjobb módszer, ha olyan spirituális gyerekkönyvek kerülnek a kezükbe, amelyek támogatják ezt a tanulási folyamatot.

Az új kor gyermekei – Miben mások ők?

Engedejetek meg egy kis bevezetőt, az új kor gyermekeiről mielőtt ajánlanánk néhányat gyermekeiteknek a spirituális gyerekkönyvek közül. Manapság gyakran hallani a szülőktől, illetve akinek kisgyermeke van, tapasztalja, hogy a mai gyermekek különlegesek. Legtöbbször ezek a megállapítások kimerülnek abban, hogy a gyerekek egy adott időintervallumon belül gyorsabban fejlődnek mind testileg, mind pedig szellemileg. A kicsik hamarabb kezdenek el járni, beszélni és hihetetlen gyorsasággal sajátítanak el mindent, amit a szüleiktől látnak.

Spirituális gyerekkönyvek egészen kiskortól

Indigógyermekek

Rengeteg cikk kering a világon az indigógyerekekről, akik különleges képességekkel születtek le erre a földre valószínűleg az elmúlt 25 évben. Ők azok a gyermekek, akiknek világmegváltó gondolataik, velük született gyógyító, látó vagy művészi képességeik vannak.

Általában magatartásukkal tűnnek ki a tömegből. „Fensőbbségi” tudattal születnek és gyakran eszerint is viselkednek. Magatartásuk eltér az átlagtól: csak olyan dolgokat hajlandóak megtenni, ami hozzájuk méltó. Tele vannak önbizalommal, nem félénkek. Nagyon kreatívak, ezért a rutin alapú rendszerek és cselekvések csalódást okoznak nekik, ezért az iskolai korlátokat is nehezen viselik.

Éppen ezért rengeteg “felesleges”, felgyülemlett energiájuk van, gyakran aggatják rájuk a hiperaktív jelzőt, mert képtelenek egy helyben ülni, amíg nem köti le valami a figyelmüket. Képesek olyan megoldásokat találni bizonyos dolgokra, amire iskolatársaik vagy szüleik soha nem is gondolnának. Könnyen magukba zárkóznak, ha nincs a környezetükben hozzájuk hasonló személy, ugyanis ilyenkor úgy érzik, hogy senki sem érti meg őket. Rendkívül empaták.

Egyesek szerint azért születtek le erre a földre, hogy felkészítsék az embereket egy új korszak megszületésére. Feladatuk, hogy megoldást találjanak a fogyasztói társadalom önpusztító problémáira, helyreállítsák a természet egyensúlyát és közülük kerüljenek ki a jövő politikusai – akik képesek békét teremteni ezen a bolygón. Legfőbb feladatuk mégis a társadalom felkészítése a kristálygyerekek érkezésére.

Spirituális gyerekkönyvek

Kristálygyermekek

A kristálygyermekek vagy más szóval csillaggyermekek állítólag az ezredforduló után születtek. Kristálytiszta aurájuk van, ami azt jelenti, hogy nagyon magas a rezgésszintük. Bár még elég keveset tudunk róluk, de az spirituális tanítók szerint az ő feladatuk a világ biztonságossá tétele.

Rendkívül gondoskodóak, bölcsek és elbűvölő kinézettel rendelkeznek, ám nagyon érzékenyek is. Szinte minden cselekedetükkel a szeretetet árasztják. Az átlag gyerekekhez képest későn kezdenek el beszélni, nagyon kedvelik a zenét, így hamarabb hallhatjuk őket dalolni, mint beszélni. A kommunikációhoz saját nyelvezetet alakítanak ki, vagy telepatikus úton közvetítik azt, amit szeretnének. Imádják a természetet és az állatokat, vonzódnak a követhely és az ásványokhoz.

Képesek visszaemlékezi előző életeikre, látják az angyalokat és a szellemvilágot, bár ez a hétköznapi gyerekekre is ugyan úgy jellemző, hiszem kiskorban még nyitva van a harmadik szemük. Elsősorban a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztását részesítik előnyben.

Aki szeretne bővebben olvasni erről a témában, ajánljuk figyelmébe Carolina Hehenkamp könyvét, ami az – Az indigó jelenség – címmel jelent meg.

Spirituális gyerekkönyvek

Spirituális gyerekkönyvek, amikből a kicsik könnyedén tanulhatnak

Szerencsére számos remek könyv közül válogathatunk nyomtatott és digitális formában, amely elősegíti a gyerekek spirituális fejlődését. Íme néhány a legjobbak közül.

Tihanyi Edit : A varázsfelhő 

Gyermekek nyelvén íródott, 12 fejezetes, mesés történetek, színes képekkel illusztrálva, hogy a kicsik könnyedén megértsék, hogyan is épül fel. ez a világ. A mesék által megérthetik, hogy mi emberek, nem csak fizikai lények vagyunk, megtudhatják mi is az a lélek, hol van és mi a szerepe. Mi az az energia, és hogyan mozgatja az egész világot.

Emily Griffith Burke : Buddhizmus gyerekeknek

Ebben a könyvben könnyű és szórakoztató buddhista gyakorlatokat találhatnak a gyerekeknek minden napra. A könnyen követhető meditációk, interaktív gyakorlatok és a klasszikus buddhista történetek segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a dharmával: a buddhizmus tanításaival.

Lori Lite : Buborékrepülés (Relaxációs mesekönyv)

A relaxációs mesekönyv-sorozat Buborékrepülés című kötete olyan vizualizációs technikát tanít a gyerekeknek, melynek segítségével eredményesen kezelhető a stressz és a szorongás. Kutatási eredmények szerint a rendszeres vizualizáció pozitív hatással van az általános egészségi állapotra, a kreativitásra, sőt a fizikai teljesítményre is. Betegség esetén gyorsítja a gyógyulást és csökkenti a fájdalmat. A színes mentális képek segítenek ellazítani a testet, elcsendesíteni az elmét és álomba merülni.

Mariam Gates : Jó éjt jóga

A gyönyörű illusztrációkkal ellátott mesekönyv játékos formában vezeti be a gyerekeket a jóga világába. Az esti rituálé részeként elvégzett egyszerű, mesébe ágyazott gyakorlatsor megnyugtat, ellazít, és segít mély, pihentető álomba merülni. Gyakorlásával megalapozhatjuk gyermekünkben a jóga szeretetét, és egy olyan eszközt adhatunk a kezébe, amely egész életében hasznára lesz a belső egyensúly megteremtésében és helyre állításában.

Reméljük cikkünkben találtatok néhány új érdekességet és talán új könyveket is beszereztek a könyvespolcotokra. Egy valamit viszont sose felejtsünk el, gyermekeink elsősorban tőlünk tanulnak – így mutass neki követendő, pozitív példát és vezesd be őt, őket a tudatos életmód részleteibe.

Ha nem szeretnél lemaradni további híreinkről, kövesd be Facebook-oldalunkat még több információért!

Fotók: Pixabay

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions