Anusara jóga felfedezése

Anusara jóga felfedezése

Bár a jóga az ókori Indiából származik, az évszázadok során különféle irányzatai fejlődtek ki. Ezek közül az egyik, az Anusara jóga, amely a jóga modern iskolája. Egyedi stílusával kitűnik a tömegből, amelynek üzenete, hogy megnyissuk szívünket, és próbáljuk összekapcsolni spirituális énünket a többiekével, és a minden lényben rejlő jóság ünneplését hangsúlyozza. Nézzük meg, mit kell még tudnunk róla és kiknek ajánlott ez a fajta óratípus.

Az Anusara jóga története

Az Anusara Yogát John Friend amerikai jógi alapította 1997-ben, tehát egy viszonylag fiatal jógairányzatnak számít, amely inkább Amerikában vált ismertté,, itthon még kevesen gyakorolják. Friend különféle jógahagyományokból merített ihletet, integrálva az iyengar jóga, a hatha jóga és a tantrikus filozófia elemeit. Az Anusara, ami szanszkritul azt jelenti, hogy „kegyelem árad” vagy „a szív követése”, a gyakorlat központi elveit tükrözi.

Az Anusara jóga alapelvei

Az Anusara jóga három fő alapelvre épül: igazodás, hozzáállás és cselekvés. Az “igazodás” a test helyes tartására összpontosít, hogy ezáltal stabilitást, egyensúlyt és optimális energiaáramlást teremtsen. Az “hozzáállás” arra ösztönzi a gyakorlókat, hogy pozitív és nyitott szívű gondolkodásmódot alakítsanak ki, elősegítve az önelfogadást és az együttérzést. A “cselekvés” a test és az elme dinamikus elköteleződésére utal, hogy harmonikus egyensúlyt teremtsen az erőfeszítés és az önátadás között.

Előnyei

Fizikai jólét: Az Anusara jóga számos fizikai előnyt kínál. Az helyes testtartás kivitelezésére helyezett hangsúly segít a testtartás, a rugalmasság és az erő javításában. A rendszeres gyakorlás javíthatja az egyensúlyt, a koordinációt és a testtudatot. A gyakorlat gyengéd, de kihívásokkal teli természete segíti az izmokat tónusossá formálni, növeli az állóképességet és javítja az általános edzettséget.

Érzelmi és mentális egyensúly: Az Anusara jóga “szívnyitó” filozófiája elősegíti az érzelmi gyógyulást és a mentális jólétet. A gyakorlat arra ösztönzi a gyakorlókat, hogy kapcsolatba lépjenek belső énjükkel, elősegítve az önelfogadást, az önszeretetet és a hálát. A tudatos légzés és meditáció révén nyugodt és koncentrált lehet az elme, ezáltal csökken a stressz, a szorongás és a depresszió.

Spirituális növekedés: Ez a fajta jógairányzat utat biztosít a spirituális felfedezéshez és növekedéshez. A tantrikus filozófia beépítése arra ösztönzi a gyakorlókat, hogy befogadják magukban és másokban az istenit. A gyakorlat arra ösztönzi az egyéneket, hogy elmélyítsék kapcsolatukat az egyetemes energiával, és megtapasztalják az egység és az összekapcsolódás érzését.

Kinek ajánlott?

Az Anusara jóga minden korosztály és edzettségi szinten lévő egyén számára alkalmas. Könnyen végezhető gyakorlataik lehetővé teszik a gyakorlók számára, hogy képességeiknek és korlátaiknak megfelelően módosítsák a pózokat és a sorozatokat.
Különösen előnyös azok számára, akik holisztikus megközelítést keresnek a jóléthez, ahol a fizikai, érzelmi és spirituális szempontok összekapcsolódnak egy nagy egésszé. Ideális azoknak az egyéneknek, akik értékelik a szívközpontú felfogást és életszemléletet, amely ösztönzi az önelfogadást, elősegíti a pozitív gondolkodást és a közösségi érzést.

Mint láthatjuk, az Anusara jóga egy egyedülálló és befogadó jógastílus, amely ötvözi a fizikai testhelyzeteket, a szívközpontú filozófiát és a spirituális felfedezést. A gyakorlók megtapasztalják a fizikai, érzelmi és spirituális előnyöket egy óra keretein belül. Akár kezdő, akár tapasztalt jógi vagy, az Anusara jóga olyan átalakító gyakorlatot kínál, amely táplálja a testet, az elmét és a lelket, harmonikus kapcsolatot teremtve ezáltal önmagad és a körülötted lévő világ között.

Ha szívesen kipróbálnád ezt a fajta irányzatot, keresd fel a legjobb budapesti jógastúdiók egyikét, ahol szakképzett oktatók várnak és biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő módon végzed a gyakorlatokat. Ha pedig még több cikket olvasnál a tudatos életmód témakörében, kövess minket a Tiktokon vagy a Facebook oldalunkon, így biztosan nem maradsz le a legújabb híreinkről.

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions