8 ok amellett, hogy elkezdjünk jógát gyakorolni

Ha már ismerkedsz a jóga gyakorlatokkal és ott tartasz, hogy ideje lenne komolyan venni a gyakorlást, akkor íme még plusz 8 ok, amellett, hogy elkezdjünk jógát gyakorolni. belegondoltál a jógába, soha nem volt jobb idő, mint most, hogy eltaláld ezt a szőnyeget. A jóga nemcsak testet és lelket tesz jót (és figyelembe véve, hogy az elmúlt év mennyire megterhelő volt, ez örvendetes hír), de soha nem volt ilyen egyszerű megtalálni az online órákat is.
8 ok amellett, hogy elkezdjünk jógát gyakorolni

Végül is a jóga arról szól, hogy megtanuljuk irányítani a lélegzetet, és összeolvasztják az elmét a testtel. Szerencsére bárki gyakorolhat jógát, és nemcsak költséghatékony, de elérhető is, mert bárhol gyakorolhatsz. Otthon, barátnőkkel, kint a parkban stb.

 

Most nézzük mi az a 8 ok amellett, hogy elkezdjünk jógát gyakorolni:

Ha még lennének kételyeink, akkor ez a 8 ok a jóga gyakorlás mellett, biztosan mellette fogja letenni a voksunkat. Nézzük is!

 

1.      A jobb közérzet érdekében

Ez ilyen egyszerű, és ezért ragad bele sok ember jógába. A jógaóra után mindig jobban fogod érezni magad. Természetesen, ha haladó órával kezdesz, miközben még kezdő vagy, akkor csalódást érezhet. De válassz a saját szintednek megfeleló óra típust és vegyél részt nyitott tudattal, s így biztosan pozitívan fog hatni, jobb közérzettel fejezed majd be az órát. Ha nem hiszed el, hát próbáld ki…

 

2.      A jóga elcsendesíti a tudatot

A jógaóra után sokan arról számolnak be, hogy megváltozott a tudatállapotuk. Kevésbé feszengő, aggódó, mint az óra elején. Mintha egy új, friss fuvallat költözött volna a testbe és a tudatba egyaránt. Egyes dolgok a helyükre kerülnek, másik dolgok pedig eltűnnek, zavaró gondolatok elcsendesülnek és egy új perspektívát tapasztalhatunk meg. Egy sokkal csendesebb, nyugodtabb helyen találjuk magunkat, ha elkezdünk jógát gyakorolni.

 

elkezdjunk-jogat-gyakorolni, nők

 

3.      Segít könnyebben elfogadni, amit az élet hoz

Az élettapasztalatok nem mindig pozitívak. Nehéz dolgok történnek mindannyiunkkal, és néha fájdalmaink lesznek, megsérülünk. A jóga megtanít arra, hogy minden változik. Mind az élet pozitív, mind fájdalmas dolgai jönnek és mennek. Ennek ismerete és ennek mélyebb megértése megkönnyíti a nehéz idők és nehéz történések elfogadását és jelenlétét.

 

4.      Tudatosságot fejleszt

Tudatosabb leszel. Amikor jógázol, a lélegzetelállító munkára, az ászanákra vagy a pózokra és az itt és mostra koncentrálsz. Nem szükségszerű a mindennapi dolgokról gondolkozni állandóan. Amikor egy nehezebb ászana következik, akkor biztosan arra fogunk minden idegszálunkkal figyelni és nem a napi gondolatokra.  A jóga figyelmet követelő gyakorlat, amely segít a perspektíva megváltoztatásában, növeli rugalmasságát és kreativitását, és segít az értékekre koncentrálni.

 

Tudatosabb lesz mindenben, ki is vagy valójában, mik a motivációid, mintáid,mi az ami ami neked jó és ami nem, mi az amit igazán szeretsz és ami fontos neked. Az öntudat fejlesztése során képes vagy megváltoztatni a gondolataidat és a mintáidat. A fejedben lévő gondolatok újraértelmezése, újraformálása lehetővé teszi az érzelmek megváltoztatását. Az öntudat az érzelmi intelligencia egyik attribútuma, és fontos tényező a siker eléréséhez az életed különböző területein.

 

5.      A jóga és az ízületek

Javítani fogja az ízületek mobilitását. Az ízületek az idő múlásával könnyen megmerevedhetnek és kevésbé mozgékonyak, de az enyhe mozgással segíthetünk, hogy az ízületeink lazuljanak, ezért a jóga a tökéletes megoldás. A jóga finoman mozgatja az ízületeket teljes mozgástartományukon keresztül, hogy rugalmasak és szabadon mozoghassanak. Ez a rugalmasság javíthatja mozgását az edzőteremben vagy a kedvenc tevékenységei során.

 

6.      A fizikai erő és rugalmasság fejlesztése

Természetesen meg kell adni neki egy esélyt, de a legtöbb ember első órája során kezdi érezni a jóga bizonyos előnyeit. Idővel (talán hamarabb, mint gondolnád!) Nő a rugalmasságod, javul az erőnléted, erősödnek az izmaid és rugalmasabbá válsz. Az egész a választott stílustól függően változik. Azt javaslom, hogy kezdd a Hatha jógával, mivel ez a legtöbb jóga stílus gyökere. Amint a tested megerősödik, az elméd is. Magabiztosabbnak és erősebbnek érzed majd magad.

 

7.      Jóga a jobb tartásért

Ha ülő munkát végzünk, vagy sok időt görnyedünk a telefonunk felett, akkor a tartásunkra ráfér egykis korrekció. Talán ez a cikk olvasása is egy jó emlékeztető arra, hogy figyeljünk oda a tartásunkra, húzzúk ki magunkat, a vállakat pedig hátra gördítsük. A jóga gyakorlása segít, korrekciózza a rossz testtartást, és igazi felüdülést ad a testnek a sok ülés után.

 

elkezdjunk-jogat-gyakorolni, ászana

 

8.      Segít a pihentetőbb alvásban

Felejtsd el a rossz alvást, engedd, hogy a jóga lágy álomba merítsen. Kutatások szerint a gyakorlás segíthet az álmatlanságban. Nyugtató előnyeivel együtt kétségtelen, hogy elméd ellazul és pihenésre készül. Ezért is, ha gyakorolsz, akkor érezhetőbb lesz az esti alvásodban és az alvásminőségben is. Kell ennél több indok?

 

Szóval, ha eddig bármi kifogásunk is volt, hogy miért nem a matracon töltünk legalább 20, de inkább 60 percet, akkor, reméljük ezzel a listával sikerült eloszlatnunk a kételyeket. Innentől motiváltabbak leszünk a jóga gyakorlásra és nem hagyjuk, hogy a lustaság győzőn.

Nézzünk szét Budapest legjobb jógastúdiói között, és gyakoroljunk online vagy lassan a stúdiók is nyitnak így élőben is elérhetőek lesznek a tanárok, gyakorlások.

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions