Termelői piacok ősszel – Itt szerezd be a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

A termelői piacok ősszel is a rendelkezésére állnak mindazoknak, akik szeretik a kézműves termékeket, a friss, hazai, szezonális zöldségeket és gyümölcsöket. Ha te is közéjük tartozol, akkor olvass tovább, és tudd meg, hogy hol szerezheted be idén a kedvenceidet!
Termelői piacok ősszel – Itt szerezd be a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

Hogy miért is népszerűek a termelői piacok ősszel és az év többi szakában? Részben azért, mert az ilyen helyszíneken garantáltan olyan portékát vásárolhatunk, amelyeket hazai kezek termeltek. Így egyrészt támogathatjuk az ő munkájukat, másrészt pedig sokkal kisebb ökológiai lábnyommal tölthetjük fel a kamrát, illetve a hűtőszekrényt. Azért is, mert az itt található termékek minősége össze sem hasonlítható a nagyáruházakban beszerezhető, tömegtermeléssel készülő árukéval. Tartósító- és vegyszermentes zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, krémek, mézek és minden más, amivel szívesen tápláljuk a testünket.

Az egészséges test – és a tudatos életmód – egyik alapja pedig nem más, mint éppen ez: a jó minőségű élelmiszerek. És hogy hol szerezheted be ezeket? Most adunk 5 tippet, ahová mindenképpen érdemes idén ősszel ellátogatnod!

Termelői piacok ősszel

Legyen szó hamisítatlan, a szó legklasszikusabb értelmében vett piacokról, vagy éppen a divatosabb, hipszternek számító pop-up eseményekről, ahol a páratlanul változatos a kínálat – ebben a listában mindenki megtalálja a neki ideális piacozási lehetőséget Budapesten és a főváros környékén. Az alábbiakban bemutatott termelői piacok ősszel is várnak, hogy beszerezhesd a szezon kihagyhatatlan portékáit!

termelői piacok ősszel

5 termelői piac

Szimpla Háztáji Piac

A belváros közepén bújik meg Budapest egyik legkülönlegesebb romkocsmája, a Szimpla kert, ami a hét legtöbb napján kíváncsi turistákkal van tele, akik szeretnének egy-két jó fotót lőni ezen a nem mindennapi helyszínen. Vasárnaponként viszont az egész helyszín átváltozik egy közösségi eseménnyé, egy őstermelői piaccá. Ilyenkor az ember mindent megtalálhat itt, ami szem szájnak ingere. Ízletes kolbászok lógnak a pultokról, az asztalok roskadoznak az egészséges édesburgonyától, a frissen szedett rebarbarától és a kézzel készített sajtoktól.

De beszerezhetsz igazán különleges élelmiszereket is, például egy szárított paradicsomos gombakrémet, egy fűszeres gyümölcscsatnit, chiliszószokat, szarvasgombás kecskesajtot vagy éppen levendulaszörpöt. Válogatás közben ráadásul kávézhatsz, limonádézhatsz vagy csak egyszerűen élvezheted az élőzenét!

Itt találod az esemény oldalát.

Veresegyházi piac

Budapesttől egy rövid autóútra található Veresegyház, amit legtöbben a Medveotthonról ismernek, viszont a település sok más izgalmat is tartogat. Minden héten szerdán és szombaton – ünnepnapok kivételével –a város főtere megtelik élettel, azaz egy nyüzsgő piactérré változik! A kofák pultjain megtalálhatod a legkülönfélébb chiliszószokat és -krémeket, pékárukat és ízletes sajtokat, de a kínálat közel sem merül ki az élelmiszerekben.

Akkor is jó helyen jársz itt, ha szeretnéd beszerezni az őszi dekorációkat, hiszen van itt minden a kézzel készített dekortárgyaktól, díszektől elkezdve a szezonális növényekig vagy éppen virágcsokrokig. Öltöztesd őszi díszbe a lakásod a Veresegyházi piac segítségével!

Itt találod az esemény oldalát.

Czakó Termelői Piacz

Amikor valaki azt mondja, hogy a piacozás napjainkra újra divat lett, akkor valami olyasmit képzelhet maga elé, mint a Czakó Termelői Piacz. Itt már maga az elnevezés is annyira jópofa, hogy az ember azonnal látni akarja, hogy mit kínál maga a piac, amit ráadásul egy impozáns helyen, a Tabán legöregebb házának a kertjében tartanak minden szombaton és vasárnap.

A szervezők ezekre a napokra olyan árusokat szerveznek ide, akik nemcsak minőségi, de egyedülálló termékeket kínálnak. Találhatunk itt mikrozöldségeket, egészséges, kézműves Nutella-alternatívát, kézzel készült kerámiaedényeket és még sok minden mást. Ha pedig válogatás közben megéhezel, megkóstolhatsz egy lazacos – igen, lazacos! – lángost is.

Itt találod az esemény oldalát.

Római parti Piac

Ha hétvégente szeretsz a lágy szellőben a Duna-parton sétálni, akkor miért is ne köthetnéd ezt össze egy kis piacozással? 2017-ben újraindult a Római parti Piac, amelynek köszönhetően ezt meg is teheted: itt a közösségi élmény és a termelői piac egy helyen vár. Azaz: ha ezt a lehetőséget választod, ne egy szimpla bevásárlásra számíts. Nézelődhetsz a minőségi, hazai élelmiszerek között, beszélgethetsz a kézműves árusokkal, kóstolókon vehetsz részt, de vannak interaktív programok és beszélgetések is.

De ha kizárólag a kínálat miatt érkezel, akkor sem fogsz csalódni: foszlós, kemencés kenyerek, fanyar-édes gyümölcsborok, csabai kolbász, kecskesajtok, háztáji csirkehús, juhsajtok és színes zöldségek. Kóstolj végig annyit, amennyit csak bírsz, és töltsd fel a kamrát!

Itt találod az esemény oldalát.

Hunyadi téri piac

A felsorolásban mindenképpen szerettünk volna helyet adni egy olyan piacnak, ami a hét szinte minden napján nyitott kapukkal várja a piacozni vágyókat. Hiszen a termelői piacok ősszel és egész évben várnak! A helyszín magában is különleges: ez a főváros legkisebb, ezzel együtt leghangulatosabb, nemzeti védettséget élvező vásárcsarnoka, ráadásul a belvárostól karnyújtásnyira helyezkedik el, a szépen felújított Hunyadi tér mellett. Az utóbbi időszakban egyébként maga a piac épülete is felújításon esett át, megőrizve korábbi jellegét.

És hogy mire számíthatunk belépve? Egyrészt egy őstermelői részre, ahol friss, dányi tejtől kezdve a kívül roppanós-belül puha pékárukon át, a szezonális, hazai zöldségekig mindent megtalálunk. A piac másik részén pedig a klasszikus, piacos büféket találjuk, ahol frissen sütik nekünk a lángost és a kolbászt.

Itt találod az esemény oldalát.

 

Szeretnél még többet megtudni a tudatos életmódról, és nem szeretnél lemaradni az ehhez kapcsolódó eseményekről sem? Kövesd a Facebook-oldalunkat még több információért!

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions