A kevesebb cukor fogyasztás előnyei

A magas cukortartalmú ételek hirtelen megugrasztják a vércukorszintet, és gyakran a súlygyarapodáshoz kapcsolódnak. A cukros ételek miatt a tested hamarabb éhesnek érzi magát, és így többet eszel, mint normál esetben. Ezért is írtunk most egy listát, amely talán jól érvel amellett, hogy miért is érdemes csökkenteni a cukor fogyasztását az étrendünkben.
A kevesebb cukor fogyasztás előnyei

Továbbá tanulmányok kimutatták, kevesebb cukor fogyasztás előnyei közé tartozik az is, hogy gyorsabb súlycsökkenés volt mérhet a diétázók körében.

 

A népszerű cukor

A cukor a népszerű ételeket és italokat vonzóbbá, vagy inkább addiktívabbá teszi, de sajnos sokan nem tudják, hogy ezek a mellékhatások a sok „belecsempészett” cukor miatt van. Az ételek és italok címkéi mind arra valóak, hogy eladják magukat. Sínesek, tele vannak kecsegtető, vonzó feliratokkal, mint például „természetes”, „10 százalékkal több”, „most több rostot tartalmaz”, „alacsony zsírtartalmú” és „zsírmentes”;

De amit a legtöbb esetben nem mondanak el, az az, hogy más területeket – például cukrot – növeltek, hogy visszaszerezzék az elveszett ízt. A cukor sokféle formában, sokféle néven fordul elő, ezért legyél óvatos, ha ételt vásárolsz, ha megpróbálod csökkenteni a cukor bevitelét.

 

kevesebb-cukor-fogyasztas-elonyei, hozzávalók

 

Tippek a kevesebb cukor fogyasztására

  • Igyál vizet, teát cukros üdítők, sportitalok és a különböző kávéitalok helyett.
  • Ha gyümölcslevet iszol, győződj meg róla, hogy az 100 százalékos gyümölcslé (hozzáadott cukrot nem tartalmaz). Vagy egyszerűen fogyasszunk gyümölcsöt, ahelyett, hogy a dobozolt változatot fogyasztanánk.
  • Sok reggeliző és gabonapehely is tele van rejtett cukorral, hiába hirdeti magát egészségesnek. Válasszuk a natúr zabot és egyéb gabonaféléket.
  • Vásárolj csökkentett cukortartalmú szirupokat, lekvárokat / zseléket és konzerveket. Vigyázz az ételízesítőkre is; salátaöntet és ketchup is tartalmazhat hozzáadott cukrot.
  • Válassz desszertként friss gyümölcsöt sütemények, piték, sütik, fagylalt és csoki helyett.
  • Ha konzerv gyümölcsöt vásárolsz, válassz vízbe vagy gyümölcslébe áztatottat, a szirupos helyett.

 

kevesebb-cukor-fogyasztas-elonyei, cukor kanál

 

A kevesebb cukor fogyasztás előnyei a hétköznapokban

Legyen közös cél a cukorbevitel csökkentése. Eleinte nehéz lehet leszoktatni a gyerekeket (és önmagadat is) a cukorról, de itt van néhány tipp, amelyek megkönnyítik:

 

  • Készítsd el magad: az előre elkészített ételek és éttermi ételek túlzott hozzáadott cukor elkerülése érdekében készítsd el saját ételeidet. Például a házi paradicsomszószt. Körülbelül öt percig tart egy doboz egész vagy apróra vágott paradicsom megkeverése pirított hagymával, fokhagymával és fűszerekkel. És már kész is és használhatjuk tésztához, alapszósznak vagy bármi egyébnek.
  • Alternatívák: ha azt vesszük észre, hogy sokszor cukros ételekkel, desszertekkel, csokival jutalmazzuk magunkat, vagy vidítjuk fel rossz hangulat esetén, akkor keressünk alternatívát. Például olajos magvak, gyümölcsök, de ha sütit sütünk használhatunk természetes édesítőt is, almaszósz, érett banán, datolya.

 

Milyen előnyei vannak a kevesebb cukor fogyasztásának?

 

  1. A cukor fogyasztás megugrasztja a vércukorszintet, és egyik percében energikusnak érezhetjük magunkat, a következőben pedig elfogy hirtelen az energiánk. A vércukorszint ilyen ingadozása veszélyes is lehet, ezért, ha erre hajlamosak vagyunk, akkor figyeljünk oda jobban a cukor mennyiségének csökkentésére.
  2. Több egészséges ételt fogsz kívánni. Ha csökkentjük a cukor fogyasztást, akkor a szervezetünk elkezd megtisztulni ettől és több hely lesz az friss zöldségesnek és gyümölcsöknek.
  3. Egészségesebb leszel. A túlzott mennyiségű cukor elhízáshoz és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet. A Cancer Research UK elmondta, hogy a cukorbevitel csökkentése segít elkerülni az extra súlygyarapodást, és az egészséges testsúly megtartása csökkenti a 13 típusú rák kockázatát. Valójában a rákkutatás olyan erősen érzi a cukor negatív hatásait, hogy arra ösztönzik az embereket, hogy csatlakozzanak az egy hónapos cukor-böjthöz.
  4. Javulni fog az akaraterő és a közérzet is. A cukor függőséget okoz, ezért az elfogyasztott mennyiség csökkentése fejleszti akaraterődet. A vágyakozás megszüntetése, és a sóvárgáson való túlbillenés után mindig jön egy kiegyensúlyozottabb érzés.
  5. Kevesebbet kell majd fogorvoshoz járnunk. Ugye senki nem szeret beülni a fogorvosi székbe? Általában akkor kerülünk oda, ha már valami probléma áll fent. Ezek a fogászati problémák sok-sok esetben a táplálkozásból, a cukor fogyasztásából erednek. Mindannyian tudjuk, hogy a túlzott mennyiségű cukor fogyasztása savas környezetet teremthet a szájban, amely megtámadhatja a fogakat. A finomított cukor csökkentése csökkenti a fogászati ​​problémák kockázatát.
  6. Jobb alvás. Ismét a vércukorszint ingadozásához kapcsolódik a rossz alvás. Például a gyerekeknél is megfigyelhető ez, hogy ha sok cukrot esznek milyen energikusak lesznek és ugrálnak. Nos, ha túl sok cukrot eszel, ezek alvás közben is ingadozhatnak, vagyis éjszaka felébredsz, nem tudsz aludni vagy reggel fáradtnak érzed magad.
  7. Jobban fogod érezni az ízeket, élvezetesebb étkezések. Az egyik dolog, amit észrevettem, amikor abbahagytam a finomított cukor fogyasztását, az volt, hogy a „normális” ételek sokkal jobban ízleni kezdtek. Most teljes ízrobbanást kapok, amikor valami olyat eszem, mint a friss ananász vagy a nyers sárgarépa – sokkal jobban érzékelem az ízeket, mint korábban, és sokkal jobban élvezhetem az ételeket!
  8. Jobb mentális egészség. Nemcsak a tested profitál. Kutatások kimutatták, hogy a túlzott mennyiségű cukor szorongással vagy depresszióval is befolyásolhatja mentális egészségünket. A cukorbevitel csökkentése akár javíthatja a memóriát is.

 

Ha végignézzük, akkor láthatjuk, hogy a szervezetünknek egészen kis mennyiségben van szüksége cukorra. Ezért is lehet egy jó ötlet, az egészséges életmódhoz, ha csökkentjük a cukor bevitelét. Egy kis odafigyeléssel nagy változásokat érhetünk el.

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions