Mit jelent a prána energia?

Mit jelent a prána energia? A prána a jóga tanítása szerint minden energia ősforrása. Egy semleges és tiszta energia, amely a létezés minden síkján jelen van a világegyetemben. 
Mit jelent a prána energia?

 

A prána szanszkrit eredetű szó, jelentése szél, az élet lehelete. Ez az energia univerzális alapelve, minden élet alapja. Vitalitást ad a testnek és erősíti a gondolkodás erejét. Ahhoz hogy pozitív átalakulások menjenek végbe az elménkben és a testünkben egyaránt, meg kell értenünk ezt az energiát, amin keresztünk megtörténik a változás.

Mit jelent a prána energia és hogyan jutunk hozzá?

A prána energiát különböző forrásból veszi fel a szervezetünk: első sorban a levegőből – vagyis a légzés által, továbbá hozzájuthatunk még a napenergiából, a táplálékból és a vízből is. Ha napsütéses időben feltekintünk az ég felé, a levegő vitalitását szabad szemmel is láthatjuk. Apró, pici szemcsék folyamatos mozgását láthatjuk. Minél melegebb és naposabb az időjárás, annál több vitalitás látható a levegőben.

A megszerzett pránát az idegrendszer veszi fel. A többletprána az agyban és az idegi központokban tárolódik. Amikor a mag energiája spirituális energiává alakul át, bőséges prána szabadul fel. Ez az agyban tárolódik ódzsaszként (életerő, vitalitás, éberség, a tiszta tudat, spirituális emelkedettség).

Minden cselekésünk a prána használata által valósulhat meg, tehát, ha nincs prána, nincs élet sem.

[youtube v=”noSygE1W0eU”]

 

A rendszer működése

A prána energia áramlása a nádikon ( asztrális energiapálya) keresztül történik. A nádik 72.000 (keringési) körbõl álló hálózatot alkotnak. A nádik a felvett energiát a pránikus testen keresztül szállítják el a fizikai test minden egyes részébe, biztosítva így a sejtek egészséges működését.

Ha a nádikon keresztül zarartalanul tud áramolni mind az öt fő energia, és az energiaközpontjaink, vagyis a csakráink (bővebben itt olvashatsz a csakrákról)  is fel vannak töltve, akkor egészségesen fog működni a testünk és a tudatunk is.

A jóga gyakorlása során az ászának végzésével támogatjuk ezen folyamatok lezajlását. Az izmok nyújtásával és az izületek mozgásával javul az energiaáramlás, így nem csak az izmokhoz, hanem a belső szervekhez is több energiát juttatunk el. A legjobb jógastúdiók Budapesten továbbra is várják a tudatos életmód követőit.

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót semmilyen extra költség nem terheli. 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions