A füstölők használata és kiválasztása

Az aromaterápia részeként kiválóan alkalmazhatóak a füstölők. Nagyon fontos azonban, hogy helyesen használjuk őket. Cikkünkben segítünk kiválasztani az alkalomhoz illőt, illetve a füstölők használata is bemutatásra kerül.  Maradjatok velünk! 
A füstölők használata és kiválasztása

 

Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk arról, hogyan alkalmazhatóak a füstölők az aromaterápia részeként. Most azonban bemutatjuk, hogy bizonyos aromák miben lehetnek a segítségünkre a mindennapjaink során. Helyes használatuk során, akár percek alatt is elérhető a kívánt hatás.

A füstölők használata

Aki járt már a legjobb budapesti jógastúdiók egyikében, vagy előszeretettel kényezteti magát egy-egy frissítő masszázzsal jól tudja, hogy a helyesen megválasztott és használt füstölők kellemes hatással vannak a testre és a lélekre.

Egy megfelelően kiválasztott jó minőségű füstölő nem csak a helyiség levegőjét tisztítja és frissíti fel, hanem pozitívan hat az elmére és a lélekre egyaránt. A füstölők segítik a pozitív gondolkodást, az ellazulást, illetve pozitív energiával töltik fel a minket körülölelő teret. Nem véletlen tehát, hogy a hinduizmusban a füstölők használata szorosan kapcsolódik a jógához.

Helyes használatuk nagyon fontos. Mivel a füstölők sok illatos füstöt bocsátanak ki, használatuk szellőztetett helyiségben történjen. Egész napos használatuk szigorúan tilos, és túl gyakori használatuk sem javasolt, ugyanis fejfájást, szem-, orr-, torok- és légúti irritációt okozhatnak.

Megvásárlásuk előtt nézzük meg az összetételüket. Válasszunk természetes aromákkal átitatott tömjént. Kerüljük a szintetikus anyagokkal készült termékeket!

A füstolőyk használata a jógában.

Így válassz alkalomhoz illő füstölőt

Akár csak az ásványaink kiválasztásánál, füstölő vásárlásakor is a legjobb, ha megérzéseinkre hagyatkozunk. Kérdezzük meg a testünket, melyik illatnak örülne a leginkább és az intuíciónk megadja a választ.

Amennyiben támogatásra van szükségünk életünk egy-egy területén, célszerű a következő aromák közül választani:

Levendulával a betegség esetén:
A egyik legismertebb és legkedveltebb gyógynövény a levendula. Gyönyörű színe mellett aromája kiválóan alkalmazható a testi-lelki egyensúly helyreállítására. Nyugtatja az elmét, ellazít, segít, hogy a valóban fontos dolgokra tudjunk fókuszálni. A levendula tartalmú füstölő használható migrén, fejfájás, depresszió,  szorongás,  hangulatingadozás és kimerültség esetén.

A füstölők használata az aromaterápiában.
Kattints a linkre, hogy többet megtudj a könyvről.

Meditáció a jázmin illatával:
A jázmint, mint „Isten ajándékát” a Himalájában élő buddhista szerzetesek fedezték fel elsőként. Számos formában használják és díszítőelemként is gyakran találkozhatunk vele, nem véletlenül.  A jázmin illata feszültségoldó hatású, megszünteti a rosszkedvet. Segíti a meghittség kialakítását a térben, így a meditációs állapot elérését támogatja. Használható füstölőben és illóolajként egyaránt.

Szantálfával a szellemi munka hatékonyságáért:
Az Indiából ismertté vált növény számos pozitív hatással rendelkezik. A szantálfa segít elengedni a negatív gondolatokat, növeli a szellemi erőt és az intelligenciát, élénkíti a képzeletet. Vizsgaidőszakban, vagy fárasztó szellemi munka mellett hatékonyan alkalmazható, ugyanis világosabbá teszi a szunnyadó gondolatokat.

Ilang-ilang és a romantika:
Az ilang-ilang amellett, hogy igazi afrodiziákum, számos egyéb jótékony hatást gyakorol a testre. nézve. Segíti az ellazulást és a megnyugvást, erősítve a szeretet energiáját. Kezelhető vele az impotencia és a menstruációs zavarok is.

A füstölők használata mellett a gyertyagyújtás is ajánlott.

 

Egy nehéz nap után: Bergamott
A bergamott régóta ismert gyógyászati alapanyag. Egy nehéz és fárasztó nap után igazi gyógyír a léleknek. Erőteljes nyugtató hatású, így megszabadít a negatív érzelmektől és a feszültség, leterheltség érzésétől.

Reméljük cikkünk hasznosnak bizonyul és beszereztek néhány dobozzal otthonra. Kövessetek minket a Facebookon még több érdekes hírért és bejegyzésért!

 

A Yogayogi részt vesz a Libri ajánlói programban. A vásárlót emiatt semmilyen extra költség és kötelezettség nem terheli. 

 

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions