A legjobb karácsonyi vásárok Budapesten

Már várnak a legjobb karácsonyi vásárok Budapesten! Legyen szó ajándékvásárlásról, a számtalan finomságról, vagy arról, hogy szeretnél egy kicsit hangulatba kerülni még az ünnepek előtt – ezeken az illatos, fényes, forgatagos vásárokon megtalálod a számításaidat!
A legjobb karácsonyi vásárok Budapesten

Hol találhatóak a legjobb karácsonyi vásárok Budapesten? Milyen ételekkel és italokkal várnak? Ha az ember szeretne ajándékokat is vadászni, mire számíthat? Na és persze, ha már karácsony, milyen ünnepi programokkal várják az érdeklődőket? Nézzük!

Régebben még csak Bécs volt híres az adventi vásáráról – nem véletlenül –, mára már viszont minden nagyvárosban bevett szokássá vált, hogy ilyen standokkal, ajándékokkal, zenével, ételekkel és italokkal teli helyszíneket alakítsanak ki azok számára, akik szeretnének egy kicsit ráhangolódni a közelgő ünnepekre. Ráadásul ez ma, az egyre rohanóbbá váló hétköznapokban talán még fontosabb, mint korábban – biztosan te magad is érzed. Éppen ezért, ha eddig nem tudtad, hogy merre indulj, most egy csokorba szedtük neked össze, hogy melyek a legjobb karácsonyi vásárok Budapesten.

A legjobb karácsonyi vásárok Budapesten

Ha azok közé tartozol, akik mostanáig halogatták az ajándékvásárlást, vagy azok közé, akik már az első őszi eső óta arra vágynak, hogy igyanak egy jó forralt bort, esetleg azok közé, akiket a vásári forgatag hangulata lendít át karácsony-módba, akkor nincs mit tenni: látogass el az alábbi vásárok valamelyikébe… Vagy akár mindegyikbe!

Vörösmarty téri-vásár

A legtöbben, ha meghallják, hogy budapesti karácsonyi vásár, akkor a Vörösmarty téri eseményre gondolnak. Nem is csoda! A vásár már november 19-én megnyit a belváros közepén, csodás környezetben, hogy december 31-ig szórakoztassa és jóllakassa a nagyérdeműt. Sokan úgy gondolják, hogy ez elsősorban a külföldieknek szól, de ha körbenézel, észreveheted, hogy a sok sztenderd áru között számtalan kézműves, hazai alkotó termékei sorakoznak.

Úgyhogy, ha valami különleges ajándékot szeretnél a szeretteidnek, esetleg magyaros ételekre vágysz, hagyományos módon elkészítve, akkor itt a helyed!

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Szeretnél két legyet ütni egy csapásra? A Vörösmarty téri vásárról egy laza pár perces sétával átmehetsz a Szent István Bazilikához, ahol szintén ünnepi kavalkád vár! És nem is akármilyen: 2019-ben és 2020-ban is ez lett Európa legjobb karácsonyi vására, így nem is kérdés, hogy itt a helye ebben a felsorolásban.

A Bazilikánál minden évben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne csak a vásárlás legyen a cél, hanem a szórakozás is. Ezért a téren ilyenkor találhatsz korcsolyapályát, amit kicsik és nagyok egyaránt élvezhetnek, esténként és délutánonként koncertek és kórusok várnak, de többféle más elődásba is belebotolhat az, aki a Bazilika előtti térre téved.

Advent Óbudán

Szeretnél az ünnepek előtt egy kicsit lelassítani, és kilépni a belváros forgatagából? Semmi gond, ezt is megértjük! Éppen ezért ajánljuk figyelmedbe az Advent Óbudán eseményt, ami kívül esik a centrumon, így egy kellemes, vidékies hangulatú élményt nyújt, természetesen hamisítatlan vásári nyüzsgéssel.

Mind a Fő téren, mind a Békásmegyeri piac közösségi terén vásárral, családi programokkal, ingyenes korizási lehetőséggel és koncertekkel várnak. Hidd el: ha kilátogatsz Óbudára, meglátod majd, hogy a legjobb karácsonyi vásárok Budapesten nem feltétlenül a belvárosban találhatóak.

Advent Budapestel téli fesztivál a Városháza parkban

Ez talán az egyik legkisebb vásár a felsorolásunkban, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé varázslatos, mint a többi! A program szervezői egész decemberben gondoskodnak arról, hogy az idelátogatók ne unatkozzanak. Meglátod majd, mind a gyerekek, mind a felnőttek megtalálják majd a számításaikat a bábszínházas esemény, standok és bódék között.

Advent a Várkert Bazárban

Ha valaki volt már a Várkert Bazárban, akkor tudja, hogy kevés ehhez fogható helyszín van Budapesten. A lélegzetelállító környezet decemberben pedig számtalan karácsonyi programnak ad otthon. Vannak köztük fizetős koncertek és előadások is, amelyek mind-mind megidézik a karácsony szellemét. De vannak ingyenes programok is – köztük kézműves sarok és interaktív karácsonyi játékok gyerekeknek és iparművészeti vásár, ahol kortárs magyar iparművészek termékeit csodálhatjuk és vásárolhatjuk meg.

Nem utolsó sorban pedig vannak ingyenes programok is, például a Belefér egy pici a szívedbe előadás, gyermekkórusok, sőt, egy szabadtéri kiállítás is vár Lázár Ervin meséi előtt tisztelegve.

Hello Piac Karácsonyi Design Vásár

Azoknak, akik jobban szeretik az alternatívabb dolgokat, ezt a piacot ajánljuk! Decemer 5-én és december 12-én az Akvárium Klub megtelik a Nem Adom Fel Alapítvány és a Hello Piac közös szervezésű vásárával. A hazai alkotóknak köszönhetően lesz itt lakásdekoráció, kézműves kincsek, ajándékötletek, natúrkozmetikumok, de még gasztrokülönlegességek is. Így, ha azt sem tudod, hogy mi fog a karácsonyi asztalra kerülni, akkor itt futhatsz pár kört, és inspirálódhatsz!

Kiskertpiac Zöld Ünnep

Ha a legjobb budapesti karácsonyi vásárok, akkor ezt sem hagyhatjuk ki a szórásból: december 5-én, 12-én és 19-én vár a belváros kedvenc kiskertpiaca az Anker közben. Itt különböző eseménysorozatok várnak minden egyes napon, és nem lesz hiány kiállítókból sem. Így találhatsz számtalan natúrkozmetikumot, designertermékeket, divatcikkeket, de még gasztrokincseket is. Mindezt egy nyugis, kutyabarát környezetben teheted meg, miközben isteni italokat és ételeket kóstolgatsz.

Adventi hétvégék a Tompa utcában

Budapest egyik leghangulatosabb utcája a szűk, macskaköves Tompa utca, ahová tökéletesen illeszkedik egy karácsonyi gasztro-kulturális programsorozat. Vásár, zene, fények, ünnepi vásár, ajándékötletek, közös karácsonyfadíszítés, jótékonykodás: itt mindent megtalálsz, ami egy jó karácsony része!

A legjobb karácsonyi vásárok Budapesten talán emlékeztethetnek arra, hogy mi is az ünnep lényege. Élvezd, hogy együtt lehetsz a szeretteiddel, hogy jótékonykodhatsz és hogy kívül-belül karácsonyi díszbe öltöztetheted magad.

 

Szeretnél még többet megtudni a jógázásról, és nem szeretnél lemaradni az ehhez kapcsolódó eseményekről sem? Kövesd a Facebook-oldalunkat még több információért!

BELÉPÉS

Lost your password

REGISZTRÁCIÓ

By clicking on “Register Now” button you are accepting the Terms & Conditions